|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Boncurak
|
Zaslal: út říjen 15, 2013 10:12 pm Předmět: Ramená + Nohy = čo skôr ? |
|
|
Ahojte. Ak chcem dať v jeden deň v tréningu ramená + nohy, tak.... čo skôr ? Myslím, že prvé by mali byť precvičené ramená, je tak ? Myslím si to preto, lebo nohy sa neprecvičia ani trochu pri cvičení hornej polovice tela (mŕtve ťahy nerobím), takže si zaslúžia byť pekne "zaliate krvou" čo najdlhšie, a nie odcvičiť nohy, a potom im napumpovaným "zakývať ahoj", a napumpovať ramená............
Myslím si to správne ? Ďakujem za názory.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Humanic145

|
Zaslal: út říjen 15, 2013 10:18 pm Předmět: |
|
|
já bych začal tou partii, kterou máš slabší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út říjen 15, 2013 10:21 pm Předmět: |
|
|
Rando nohy cvič ako samostatnú tréningovú jednotku a poriadne + si tam k tomu môžeš doplniť brucho a core, ramená kombinuj radšej s bic./tric., môj názor _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Boncurak
|
Zaslal: út říjen 15, 2013 11:00 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Rando nohy cvič ako samostatnú tréningovú jednotku a poriadne + si tam k tomu môžeš doplniť brucho a core, ramená kombinuj radšej s bic./tric., môj názor |
To ale nepôjde, lebo chcem celé telo precvičiť 2 krát týždenne v štyroch tréningových jednotkách, čiže 2 dva krát sa opakujúce..........A keby som mal ramená precvičiť s tricepsom, potom by som prsia cvičil s bicepsom, nohy samostatne, chrbát s bruchom a core....a to by mi 4 tréningy týždenne dovolili precvičiť každú partiu len raz týždenne.... A to ja nechcem, ja chcem 2 krát každú partiu týždenne v 4 tréningoch/týždeň.... Vieš, bol som na FullBody.......a práveže si myslím, že "odpoveď" je niekde medzi "fullbody" a splitom..... a to nie v zmysle, že 1 týždeň "fullbody" a druhý týždeň "split"...........i keď netvrdím, že to nemôže byť dobré takto každý týždeň striedať...
|
|
| nahoru |
|
 |
Boncurak
|
Zaslal: út říjen 15, 2013 11:03 pm Předmět: |
|
|
| Humanic145 napsal: | | já bych začal tou partii, kterou máš slabší. |
Pointa je ale v tom, že precvičenie ramien neunaví nohy, a ani naopak, precvičenie nôh neunaví ramená........ Lenže asi lepšie bude precvičiť ako prév ramená a potom presunúť krv do nôh a "nechať ju tam odležať" a lepšie tak vyživiť svaly nôh, ako to urobiť naopak. A prečo ? Lebo ramená (hoci v podstate len predné a zadné, ale aj tak...) dajú zabrať pri tréningu pŕs a chrbta, a majú teda možnosť ostať napumpované...
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út říjen 15, 2013 11:06 pm Předmět: |
|
|
aha, tak to s tým dva krát telo otočiť si mal povedať na začiatku, jasan, chápem výsledky to určite prinesie, skús teda tento cyklus naplniť začlenenín komplexných vikov, napríklad také kombo čelné drepy, potom silové premiestnenie + výrazy spraví dosť roboty ako pre nohy, tak pre ramená, tak pre celé telo, ber ako inšpiráciu _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Boncurak
|
Zaslal: út říjen 15, 2013 11:14 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | aha, tak to s tým dva krát telo otočiť si mal povedať na začiatku, jasan, chápem výsledky to určite prinesie, skús teda tento cyklus naplniť začlenenín komplexných vikov, napríklad také kombo čelné drepy, potom silové premiestnenie + výrazy spraví dosť roboty ako pre nohy, tak pre ramená, tak pre celé telo, ber ako inšpiráciu |
Ďakujem, ale ja sa nechcem "mučiť" až príliš. Tréning nôh u mňa vyzerá tak : Supersérie zakopávania sa predkopávaním (každé dva týždne mením detaily), a potom drepy na HackenDrepe a MultiPrese (mením každé dva týždne polohy nôh). Som skôr za "estetiku", ako sa vzpieračské či trojbojárske postavy. Inak povedané - nehrniem sa za veľkou váhou... Vieš, neberiem ani doplnky na posilňovanie...........a keď sa tak pozerám na nejakých našich "komplexne cvičiacich" z posilňovne, nejak narástli.... a u väčšiny to nebude len kreatín. ICH VEC, ale ja nechcem ísť takou cestou. Radšej mám "preciťovanie". A keď bude pravidlený tréning (ČO BUDE), budú výsledky aspoň také, aké boli v júny tohto roku...
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út říjen 15, 2013 11:50 pm Předmět: |
|
|
No, ehm, ok, čo dodať...  , každopádne veľa zdaru _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Jantar43
|
Zaslal: st říjen 16, 2013 5:25 pm Předmět: Re: Ramená + Nohy = čo skôr ? |
|
|
| Boncurak napsal: | Ahojte. Ak chcem dať v jeden deň v tréningu ramená + nohy, tak.... čo skôr ? Myslím, že prvé by mali byť precvičené ramená, je tak ? Myslím si to preto, lebo nohy sa neprecvičia ani trochu pri cvičení hornej polovice tela (mŕtve ťahy nerobím), takže si zaslúžia byť pekne "zaliate krvou" čo najdlhšie, a nie odcvičiť nohy, a potom im napumpovaným "zakývať ahoj", a napumpovať ramená............
Myslím si to správne ? Ďakujem za názory. |
já bych dal prvně ramena, protože po dřepech už nebudeš mít energii cokoliv dělat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Boncurak
|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 11:01 pm Předmět: Re: Ramená + Nohy = čo skôr ? |
|
|
| Jantar43 napsal: |
já bych dal prvně ramena, protože po dřepech už nebudeš mít energii cokoliv dělat. |
Urobil som tak, a budem tak robievať :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
darKane

|
Zaslal: pá říjen 18, 2013 5:19 am Předmět: |
|
|
Nevim jestli jsem dobry priklad pro inspiraci, ale taky mam nohy a ramena v jednom dni. Momentalne to mam tak trochu po vzoru bearu co se tyce nohou a jedu:
-NOHY-
Drep 2x5opakovani s vetsi vahou
6-8x4-6op
Lytka 5 serii na krev
-RAMENA-
Tlaky s velkou ve stoje
Upazovani s jc
Zapazovani
--na ramena vse po 4s, tlaky obcas 5x. Konecne mam pocit ze zacinam an ramena trochu placat hmotu, vzdy to pro me byla ukrutna slabina
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|