Denní příjem sacharidů

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Denní příjem sacharidů  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Denní příjem sacharidů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kernda

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 9:20 am    Předmět: Denní příjem sacharidů Odpovědět s citátem

Zdravím, měl bych otázku ohledně příjmu sacharidů. Jsem ektomorf, měřím skoro 2m a vážím 85kg, četl jsem že bych měl denně sníst 7,5g/kg váhy, tj cca 630g denně. Včera jsem si to měřil a nesnědl jsem ani půlku z těch 630g. U jídla je vždycky napsáno: sahcaridy: xx a pak z toho curky: yy. Já jsem počítal jen ty sacharidy, měl bych do toho denního příjmu počítat i ty jednoduché cukry?

předem díky za odpovědi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady nějaké odpovědi určitě najdeš:

http://kulturistika.ronnie.cz/c-7753-ektomorf-jak-se-stravovat-i.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7892-ektomorf-jak-se-stravovat-ii.html

Derek Poundstone
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidy: X g
Z toho cukry: Y g

Znamená, že v daném množstvá sacharidů je Y g jednoduchých sacharidů (cukrů). Tudíž pokud má potravina 50 g sacharidů a z toho 15 g cukrů, tak má stále celkově jen 50 g sacharidů, nikoliv 65 g.
kernda

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 9:38 am    Předmět: . Odpovědět s citátem

ano, to vim, ale ja to pocital tak ze kdyz tam bylo 50g sachardu z toho 15g cukry tak jsem to bral jako 35g :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 9:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ber to jako 50. Jako ektomorf si těch jednoduchých cukrů můžeš dovolit více, než lehce přibírající člověk, ale zase to nepřeháněj, všeho s mírou.
kernda

PříspěvekZaslal: út říjen 29, 2013 11:09 am    Předmět: . Odpovědět s citátem

ok :)
Svalovec

PříspěvekZaslal: st říjen 30, 2013 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevěř takovým bludům, jako že přibereš jen ze sacharidů. Každý to máme jinak, mně například na přibrání kvalitní svalové hmoty pomohla naopak nízkosacharidová dieta. Jím dostatek kvalitních tuků a jsem vyrýsovaný a svalů mám jako nikdy před tím. Ze sacharidů jsem vždycky nabíral jen sádlo v oblasti břicha. Kvalitní tuk (kokosový olej, nefiltrovaný olivový olej, máslo, sádlo, avokádo atd.) je pro někteté jedince mnohem lepší zdroj energie, než sacharidy.
madball

PříspěvekZaslal: st říjen 30, 2013 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen tak pro zajímavost něco, na co jsem nedávno narazil při pročítání článků:

citace:
It is also possible for fat cells to take up glucose and amino acids, which have been absorbed into the bloodstream after a meal, and convert those into fat molecules. The conversion of carbohydrates or protein into fat is 10 times less efficient than simply storing fat in a fat cell, but the body can do it. If you have 100 extra calories in fat (about 11 grams) floating in your bloodstream, fat cells can store it using only 2.5 calories of energy. On the other hand, if you have 100 extra calories in glucose (about 25 grams) floating in your bloodstream, it takes 23 calories of energy to convert the glucose into fat and then store it. Given a choice, a fat cell will grab the fat and store it rather than the carbohydrates because fat is so much easier to store.

http://science.howstuffworks.com/life/cellular-microscopic/fat-cell.htm

Je tam sice chyba v podobě toho, že to mělo být psáno v kcal, ne kaloriích, ale budiž.

Takže pokud to je pravda, tak pokud přijmu navíc 1000kcal v podobě tuku, přiberu cca 108g tuku.
Pokud přijmu navíc 1000kcal ze sacharidů, přiberu 85g tuku.

Když se k tomu někdo vyjádří, co je na tom pravdy, budu rád.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
kernda

PříspěvekZaslal: st říjen 30, 2013 9:57 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

No anglicky sice trochu umim, ale tomuhle moc nerozumim :D

Kdyz se chci zeptat na nazor na Aminostar Whey Gainer Actions mam zalozit novy tema?
Mam ted 1kg a jsem spokojen, ale ja se moc nevyznam.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st říjen 30, 2013 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Jen tak pro zajímavost něco, na co jsem nedávno narazil při pročítání článků:

citace:
It is also possible for fat cells to take up glucose and amino acids, which have been absorbed into the bloodstream after a meal, and convert those into fat molecules. The conversion of carbohydrates or protein into fat is 10 times less efficient than simply storing fat in a fat cell, but the body can do it. If you have 100 extra calories in fat (about 11 grams) floating in your bloodstream, fat cells can store it using only 2.5 calories of energy. On the other hand, if you have 100 extra calories in glucose (about 25 grams) floating in your bloodstream, it takes 23 calories of energy to convert the glucose into fat and then store it. Given a choice, a fat cell will grab the fat and store it rather than the carbohydrates because fat is so much easier to store.

http://science.howstuffworks.com/life/cellular-microscopic/fat-cell.htm

Je tam sice chyba v podobě toho, že to mělo být psáno v kcal, ne kaloriích, ale budiž.

Takže pokud to je pravda, tak pokud přijmu navíc 1000kcal v podobě tuku, přiberu cca 108g tuku.
Pokud přijmu navíc 1000kcal ze sacharidů, přiberu 85g tuku.

Když se k tomu někdo vyjádří, co je na tom pravdy, budu rád.

To je pro mě novinka, díky za zajímavé info, zkusím to probrat s doktory na škole. Nicméně ty "calories" jsou tam uvedeny správně, oni američani/angličani takhle značí naše kilokalorie.
Moocha

PříspěvekZaslal: st říjen 30, 2013 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale tuková buňka si bude mnohem radši nabírat zásoby, když bude v krvi inzulín. A kdy bude v krvi inzulín? Když budeme baštit sachry (a proteiny). Podle toho, co píšou, je snazší ukládat do tukových buněk tuky, ale proč by to tělo dělalo, když nemá důvod v podobě inzulinu?

Hele, když tak mě opravte, třeba kvákam nesmysly
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st říjen 30, 2013 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle v podstatě silně připomíná termický efekt stravy. To znamená, že nějakou energii tělo musí vynaložit na to, aby potravu natrávilo a živiny uskladnilo. Tuky opravdu potřebují velmi málo energie na uskladnění, sacharidy více a bílkoviny nejvíce.
http://books.google.cz/books?id=oCXrZkrZZ_UC&pg=PA47&lpg=PA47&dq=termick%C3%BD+efekt+potravy&source=bl&ots=pFcRNDNElq&sig=YwrKACHWahHueNyYA_k76F88ay0&hl=cs&sa=X&ei=UYlxUpyuEImotAbusIG4Cw&ved=0CDcQ6AEwAQ#v=onepage&q=termick%C3%BD%20efekt%20potravy&f=false

Nechci zabíhat moc do biochemie, ale jen tak pro představu, i taková syntéza mastných kyselin stojí tělo energii, bude se to týkat samozřejmě monosacharidů a o to víc aminokyselin, když se z nich musí odstranit dusík a to také něco stojí.
kid

PříspěvekZaslal: čt říjen 31, 2013 12:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po nějakých těch letech zkušeností se kloním k názoru, že tuky do tuků moc nejdou, kdežto sachry je tam hrnou. Ještě víc mne naviklal Kvašnievský a teď jsem si našel studii, která mi mé pocity potvrzuje:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3402009/?report=reader#!po=35.1852

Ale každý si to může vyzkoušet na sobě.
madball

PříspěvekZaslal: čt říjen 31, 2013 6:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Nicméně ty "calories" jsou tam uvedeny správně, oni američani/angličani takhle značí naše kilokalorie.

To jsem si pak v dalším článku přečetl. Z mýho hlediska je to pěkná zhovadilost, ale budiž. :)
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt říjen 31, 2013 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Po nějakých těch letech zkušeností se kloním k názoru, že tuky do tuků moc nejdou, kdežto sachry je tam hrnou. Ještě víc mne naviklal Kvašnievský a teď jsem si našel studii, která mi mé pocity potvrzuje:

Pokud se nepletu, tak triacylgylceroly, aby se dostaly do tukové tkáně nebo i do jiné tkáně třeba svalové, musí být rozloženy na endotelu kapilár na glycerol a mastné kyseliny prostřednictvím lipoproteinové lipázy a tento enzym je mino jiné stimulován inzulínem, takže ukládání "tuků" do tuku podporují i sacharidy.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Denní příjem sacharidů Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: