Dotaz na trénink

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dotaz na trénink  Úvodní stránka -> Trénink -> Dotaz na trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
burnthemall

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 11:30 am    Předmět: Dotaz na trénink Odpovědět s citátem

Ahoj, ciste hypoteticky, jen me zajima, zda se da jet trenink pro zacatecniky co sem repostoval ronnie puvodne od cizopasnika (nemuzu linknout, ale urcite vite ktery myslim),tedy
pondeli:
- drep
- goodmorning
- kliky na bradlech
- veslovani dolni kladka
- tlaky na ramena velka cinka/jednorucky
- +bricho

streda:
- benchpress
- mrtvy tah
- shyby
- upazovani+upazovani v predklonu
- +bricho

patek:
- legpress
- zakopavani
- sikmy bench s jednoruckama
- pullover
- bicepsovy zdvih
- francouzsky tlak
- +bricho

i v pripade ze clovek neni zacatecnik a ma uz pul roku odcvicenou formou splitu?
Je mi jasne, ze se jet da, ale jestli je to efektivni a neexistuje lepsi TBT trenink pro mirne pokrocile.
EDIT: Me to proste nahlodalo s tema fullbodyckama a chtel bych se k tomu vratit, i vzhledem k male zmene na tu dobu jakou cvicim splity a vsichni na nej nadavaji. :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

po pul roce nebudes moc pokrocily
ale neboj, pokud jsi jel ted split, tak tohle je zmena, a kazda zmena v treningu (pokud je rozumna) prinasi vysledky
jak velke, to poznas sam
ale za me rozhodne doporucuju
burnthemall

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Právě já aktuálně přibírám i ve splitu, tak nevím jestli to třeba ještě měsíc nechat a sledovat a pak se do toho pustit.

Napsal jsem "mírně" pokročilý.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:
Právě já aktuálně přibírám i ve splitu, tak nevím jestli to třeba ještě měsíc nechat a sledovat a pak se do toho pustit.

Napsal jsem "mírně" pokročilý.

tak jeste klidne necehj split, dokud maka, tohle si nech nekde napsane a az prestane fungovat split, pust se poradne do tohohle, pane mirne pokrocily :-D
Pete_GSG

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě efektivní trénink je ten, když nad tebou stojí trenér, co těš hlídá, motivuje, hecuje a ukáže ti cestu, která fungovala třeba pro něj a kterou by ses mohl inspirovat.

No a nejefektivnější je ten trénink, kdy jedeš něco o čem víš proč to jedeš a jak to máš jet a že ti to funguje a vyhovuje. K tomu vede dlouhá cesta zkoušení, pokusů, omylů, čachrování se spánkem, stravou, procítěním a kvalitou cviků atd.

To chce prostě čas a zkušenosti. Teď by ti každý mohl říct, že místo legpressu jsou lepší dřepy a místo 8 dřepů je lepších 15 a nebo 5x5 a jet 3 nebo 4 série.

Podle mě je hlavní po něčem šáhnout a toho se držet. Začít si psát deník a sledovat progress - hubnu?Nabírám sílu? Dám víc na tom Benchi? Pokud postupuješ vpřed, super, pokud stojíš a na dřepu prostě nedáš víc, tak zkus změnit cviky, jet nohy vícekrát týdně,pořešit stravu, více spát...

Prostě s něčím začni ->pozoruj progres, získávej informace ->proveď úpravy ->opakuj
burnthemall

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, určitě o tom popřemýšlím.

Poslední dotaz bych měl k tomuto tréninku, jak by mělo vypadat "+břicho"? Nějaký konkrétní trénink? To jediné mi ještě nesedí.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:
Díky, určitě o tom popřemýšlím.

Poslední dotaz bych měl k tomuto tréninku, jak by mělo vypadat "+břicho"? Nějaký konkrétní trénink? To jediné mi ještě nesedí.

ke kazdemu dni jeden cvik podle tveho vyberu
mohamedani
zkracovacky
zvedani kolen ve vysu, vzporu, na lavicce
neni myslim nutne, aby bylo vic nez 3-5 serii po nejakych 1é-15 opakovani

cviku jsou mraky, ale je otazka, kolik jich umis a udelas technicky dobre
burnthemall

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeden cvik? Já myslel, že to bude nějaký heroic Lazar Angelov trénink. :D
Dobrá, děkuji.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:
Jeden cvik? Já myslel, že to bude nějaký heroic Lazar Angelov trénink. :D
Dobrá, děkuji.

k tomu se musis dopracovat
mozna se ti to nelibi, ale k dobremu vysledku vazne nepotrebujes moc
dulezite je, aby vsechnu praci opravdu odvedly brisni svaly, neslo to svihem, zadama a pod.

udelej 3x 10 tohohle cviku (pomalu, precizne) a rucim ti za to, ze druhej den budes mit dost
burnthemall

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dělávám zjednodušenou verzi toho cviku a je to celkem makačka, zkusím i to s těma loktama. Super, díky. :D
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:
Dělávám zjednodušenou verzi toho cviku a je to celkem makačka, zkusím i to s těma loktama. Super, díky. :D

tohle je nejtezsi verze co znam, lehci je zvedat nohy k te tyci co mas nad hlavou, ale tohle je masakr, ale jak rikam, pomalu a se zapojenim bricha
Humanic145

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
burnthemall napsal:

tohle je nejtezsi verze co znam, lehci je zvedat nohy k te tyci co mas nad hlavou, ale tohle je masakr, ale jak rikam, pomalu a se zapojenim bricha

Já to dělam tak, že nepouštím nohy až dolu, aby bylo břicho pořád v napětí ;)
burnthemall

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď mě tak napadlo, proč v pondělí není cvik na prsa a v pátek jsou dva? A na biceps jen jeden cvik týdně?
Pete_GSG

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná proto, že na klasickém Benchi odjedeš těžké váhy při relativně malém počtu opakování - čistě jako základní cvik. Kdyžto u jednoruček jsi limitovaný, že věší váhy vůbec nedostaneš nad hlavu, pokud se tam nechceš nějak svíjet a odjedeš třeba lehčí váhy, více opakování a spojíš s pulloverem.

Ale stejně - můžeš to jet pomalu, rychle, vychutnat si ty svaly nebo naopak zapojovat jiné svaly... takže bych to tak neřešil, stejně tam je x jiných faktorů než jestli máš na papíře napsaný jeden cvik nebo dva.

Co se týče břicha, tak já už na zemi necvičím nic - nepřinášelo mi to výsledky. Možná mě to občas trošku pálilo,když jsem se jó snažil, ale neviděl jsem progres.

Pověs se na hrazdu, stáhni lopatky dozadu a dolů- aktivuj záda, propni nohy, zpevni je a zvedej je před sebe. Pokud to nezvládneš, tak jen kolena a postupně sleduj progres, aby ses dostával nohama výš a výš. Stačí třeba 15x3 a sem tam tam tam prskni windshieldwipers. Až ti to nebude stačit, tak jeď třeba shyby s nohama v pravém úhlu:)
Na té hrazdě posílíš i úchop, předloktí a ramena, je to daleko lepší než jet nějaké zkracovačky a pokud se nebudeš houpat, tak to neodfixluješ.

Biceps stačí jednou, to už je třešnička, navíc u shybů ti pracuje taky (klidně občas dej i podhmatem pokud to potřebuje tvé ego :D)

Ale jako začátečník bys měl budovat základ - velké svalové partie - shyby, bench, mrtvý tah, dipy, přítahy velké činky v předklonu. Zbytek už je doplněk.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 16, 2013 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:
Teď mě tak napadlo, proč v pondělí není cvik na prsa a v pátek jsou dva? A na biceps jen jeden cvik týdně?

pondeli prsa: bradla
patek rozpazky : prsa
pulover: prsa, zada, mezizeberni svaly

biceps: PO pritahy spodni kladky
ST shyby

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dotaz na trénink Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: