Čauec,
pls setkal se zde už někdo se svalovou disbalancí prsních svalů? Mám celoživotní problém s benchem a nebo třeba i s kliky. Myslel jsem si že je to nějakým extra-antitalentem na prsa, ale teď se domnívám, že zakopaný pes je někde jinde.
Měl jsem celé dětství problém s obezitou a když se dělaly obyč. kliky, třeba v tělocviku nebo v různých sportech co jsem dělal, byl to pro mě vždycky problém protože jsem byl moc těžký; z nějakého důvodu jsem si zvykl je špatně dělat tak, že jsem je vždy tahal rukama a nezapojoval prsní svaly - jakože vůbec.
Příklad: na bench jsem dal třeba vždy max 4x60Kg (při mé váze 80-95kg) a ikdyž jsem se snažil, nikdy jsem se v tom pořádně nezlepšil (kdežto dřepy nebo záda se mi zlepšovaly rychle). Teď jsem zkoušel tahat prsními svaly obyč. kliky a řeknu vám jen pro ilustraci, že k tomu abych to dokázal, musel jsem jet babské kliky a i s tím jsem měl problém. Jinak normálně dám těch 15 kliků poctivých, ale jedu to strašně pažema a cítím jak mi to namáhá ramenní klouby. (ještě navíc mám poraněné rameno takže mi to tuhle situaci víc stěžuje)
Ten samý problém mám na shybech. Kvůli nadváze jsem nikdy neudělal ani jediný a prostě neumím zapojovat ten hlavní zádový sval co to má celé tahat - když cvičím shyby na stroji, tak to prostě tahám pažema a výsledek je opět - nulové zlepšení i když se to snažím jet co to dá.
Tak jsem si vždycky myslel, že jsem na to antitalent, ale teď mi bliklo že je to tím, že prostě nikdy nezapojuju ten primární sval co to má tahat, pač jsem se to nikdy neměl možnost naučit.
Setkal se s tím někdo a případně rady jak to vyřešit? Prosím témata k věci, problém jsem dost přesně popsal.