Starší muž, cvičení doma - co koupit?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Starší muž, cvičení doma - co koupit?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Starší muž, cvičení doma - co koupit?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
klepz

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 1:12 pm    Předmět: Starší muž, cvičení doma - co koupit? Odpovědět s citátem

Ahoj,
můj táta se chce dostat do formy. Je mu mírně přes 50 let 185cm a kolem 100kg (klasický padesátník s nadváhou). Zkoušel posilovnu, ale nějak se mu tam nelíbilo, takže dostat ho nyní do nějaké bude nemožné.
Zajímá mě pouze anaerobní trénink, aerobně je schopen chodit venku.
Co by si měl pořídit? Já taky neposiluji a jedinné co mě napadlo je nakládací obouručka (technicky snažší než jednoručky?).
Hrazda a podobné věci jsou možná někde v budoucnu, nyní by se mohl akorát zavěsit.
Angličtinou nevládne.
Abych to shrnul, je vhodné pro něj obouruční činka aby se dostal trochu do formy? Správnou techniku cvičení alespoň přibližně zajistím já - youtube, forum, jiné stránky... V kombinaci s aerobní buď rychlou chůzi nebo jízdou na kole.
Nebo je něco jiného vhodnější?
Díky moc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jendoručky, polohovací lavici, velkou činku - s tím toho odcvičí docela dost
Mablung

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 2:52 pm    Předmět: Re: Starší muž, cvičení doma - co koupit? Odpovědět s citátem

klepz napsal:
Ahoj,
můj táta se chce dostat do formy. Je mu mírně přes 50 let 185cm a kolem 100kg (klasický padesátník s nadváhou). Zkoušel posilovnu, ale nějak se mu tam nelíbilo, takže dostat ho nyní do nějaké bude nemožné.
Zajímá mě pouze anaerobní trénink, aerobně je schopen chodit venku.
Co by si měl pořídit? Já taky neposiluji a jedinné co mě napadlo je nakládací obouručka (technicky snažší než jednoručky?).
Hrazda a podobné věci jsou možná někde v budoucnu, nyní by se mohl akorát zavěsit.
Angličtinou nevládne.
Abych to shrnul, je vhodné pro něj obouruční činka aby se dostal trochu do formy? Správnou techniku cvičení alespoň přibližně zajistím já - youtube, forum, jiné stránky... V kombinaci s aerobní buď rychlou chůzi nebo jízdou na kole.
Nebo je něco jiného vhodnější?
Díky moc.

Správnou techniku mu přes youtube, forum a jiné stránky nezajistíš.

Vsadil bych svůj mobil proti tvým starým botám, že i když mu koupíš činky, přestane ho to po měsíci, dvou bavit a budou jen reznout v koutě. Obvyklý osud sportovního náčiní. Tenhle příběh ty zrezlé činky viděli mnohokrát. Jestliže se ani nedokope do posilky, bude jeho motivace k cvičení HODNĚ slabá.

Edit: Nechci tě demotivovat. Cvičení je důležité. Jen bys podle mě měl začít řešit nejdříve tento problém, než uděláš stejnou hloupost jako hodně lidí před tebou - nakoupí vybavení a za měsíc jim na to padá prach.

Naposledy upravil Mablung dne út únor 25, 2014 7:43 pm, celkově upraveno 1 krát
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo není naškodu investovat do permanenty nebo aspoň pár lekcí s trénérem (ne idiot) nebo někdo zkušený. Doma se donutit je problém, min. po čase. Na cvičení třeba expandery, s něma se dá odjet taky vše a jsou skladné.
ygg

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V posilovně se mu nelíbilo PROČ? A byl tam s kým?

Jinak se přiznám, že pokud si člověk už nevybudoval dostatečnou úchylku na cvičení, tak na náhlé osvícení a pravidelné cvičení sám doma fakt nevěřím. Max si tak sednout k TV na rotoped:-))).
JanaHn

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
V posilovně se mu nelíbilo PROČ? A byl tam s kým?

Jinak se přiznám, že pokud si člověk už nevybudoval dostatečnou úchylku na cvičení, tak na náhlé osvícení a pravidelné cvičení sám doma fakt nevěřím. Max si tak sednout k TV na rotoped:-))).

a mě to cvičení doma pořád baví i po roce!

ale faktem je, že do posilky bych chodila ráda......

takže třeba ho to vážně chytne a cvičit bude.
Douglas

PříspěvekZaslal: út únor 25, 2014 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Může zkusit nějakou levnou variantu trx, to moc nestojí, když se na to vysere, tak to tolik nezavazí. Dá se sehnat celé videa cvičení, kdy může prostě jen opakovat cviky.
PetkaB

PříspěvekZaslal: st únor 26, 2014 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zrovna před pár dny jsem se o tomhle bavila s jedním známým a moje doporučení bylo:

stáhnout si ze stránek http://www.kb5.cz/ KB5 INTRO KIT manuál (na stránkách v pravé horní polovině) a jet podle toho
následně třeba takhle : http://psychologie.cz/cviceni-s-vlastni-vahou/

investice do začátku minimální a přitom ucelený program včetně návodů a videa

pokud ho cvičení bude bavit, dá se na to po nějaké době navázat cvičením s kettlebells
(jsou buď vedené tréninky nebo víkendové semináře, kde se dají cviky správně naučit)

Rychle na stránku:

Přejdi na: