|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ExltuS
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 1:00 pm Předmět: Existují nějaké cviky na ramena s vlastní vahou? |
|
|
Dobrý den,
předem chci říci, že do posilovny nechodím a nemám ani v plánu nějak nabírat objem nebo tak, ale v poslední době začínám mít problémy s bolestí ramenního kloubu a proto bych měl začít procvičovat kompletně celý pletenec ramenní (doporučil mi to praktický lékař). Hledal jsem na internetu různé cviky, ale bohužel jsem moc neuspěl. Chtěl bych se vás tedy zeptat, zda někdo nemáte nějaké odzkoušené cviky s vlastní vahou, bez jakýchkoli dalších pomůcek?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 1:06 pm Předmět: Re: Existují nějaké cviky na ramena s vlastní vahou? |
|
|
| ExltuS napsal: | Dobrý den,
předem chci říci, že do posilovny nechodím a nemám ani v plánu nějak nabírat objem nebo tak, ale v poslední době začínám mít problémy s bolestí ramenního kloubu a proto bych měl začít procvičovat kompletně celý pletenec ramenní (doporučil mi to praktický lékař). Hledal jsem na internetu různé cviky, ale bohužel jsem moc neuspěl. Chtěl bych se vás tedy zeptat, zda někdo nemáte nějaké odzkoušené cviky s vlastní vahou, bez jakýchkoli dalších pomůcek? |
Nic proti, ale praktický lékař je odborník na všechno a na nic. Řekni si mu ať ti předepíše fyzioterapeuta, který tě vyšetří a sestaví ti správné cviky.
|
|
| nahoru |
|
 |
ExltuS
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 1:10 pm Předmět: |
|
|
Ano, jsem již objednán na rehabilitace. Bohužel až za měsíc a proto bych chtěl začít už dříve. Momentálně dělám týden jen stretching a kliky (už tyto dvě činnosti mi hodně pomáhají - bolesti jsou asi o 70% menší)
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 1:53 pm Předmět: |
|
|
Jelikož je diferenciální diagnostika potíží RK docela složitá věc i při klinickym vyšetření. Není možno po internetu něco poradit. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
ExltuS
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 2:37 pm Předmět: |
|
|
To chápu. Ale každopádně ničemu neublížím, když budu posilovat svalstvo v rameni (neříkám přetěžovat za účelem nabrání hmoty), proto hledám cviky, které bych mohl praktikovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 2:45 pm Předmět: |
|
|
| ExltuS napsal: | | To chápu. Ale každopádně ničemu neublížím, když budu posilovat svalstvo v rameni (neříkám přetěžovat za účelem nabrání hmoty), proto hledám cviky, které bych mohl praktikovat. |
jenomze kdyz budes delat kliky a nebudes protahovat prsni svaly, tak si taky ublizis
bude ti to stahovat ramena k sobe a bolet te budou stejne _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ExltuS
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 2:55 pm Předmět: |
|
|
proto ted cvicim cele telo...kazde rano se protahuju u televize -> potom jdu plavat (2x tydne) a chtel bych jeste nejak zaclenit ty cviky konkretne na ramena (treba 3x tydne at je trochu procvicim... chci je opravdu jen spevnit nic vic... myslite ze si mam koupit cinky radsi?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 2:59 pm Předmět: |
|
|
| ExltuS napsal: | | proto ted cvicim cele telo...kazde rano se protahuju u televize -> potom jdu plavat (2x tydne) a chtel bych jeste nejak zaclenit ty cviky konkretne na ramena (treba 3x tydne at je trochu procvicim... chci je opravdu jen spevnit nic vic... myslite ze si mam koupit cinky radsi? |
plavani obecne zkracuje prsni svaly, o to vice to chce protahovat
nekupoval bych cinky, ale navstivil bych odbornika
cenove to vyjde mozna na stejno,a le prinos diametralne odlisny _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | ExltuS napsal: | | proto ted cvicim cele telo...kazde rano se protahuju u televize -> potom jdu plavat (2x tydne) a chtel bych jeste nejak zaclenit ty cviky konkretne na ramena (treba 3x tydne at je trochu procvicim... chci je opravdu jen spevnit nic vic... myslite ze si mam koupit cinky radsi? |
plavani obecne zkracuje prsni svaly, o to vice to chce protahovat
nekupoval bych cinky, ale navstivil bych odbornika
cenove to vyjde mozna na stejno,a le prinos diametralne odlisny |
Nezobecňuj, záleží na stylu.
K autorovi: Na "Mám bolesti ramene, poraďte cviky" bohužel nelze nic poradit, když jsi nebyl ještě ani řádně vyšetřen. Věř Pomanovi, když nevíš co s tím máš, tak s tím nic radši nedělej, kort ne kliky, jak už zmiňoval Ustinov. Nevěřím, že bys měl problémy s ramenem týden, většinou člověk na to kašle, dokud to nezajde za únosnou míru... takže měsíc ještě určitě zvládneš, ne? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanaliM

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 4:00 pm Předmět: |
|
|
stará dobrá pružina
https://www.google.cz/search?q=guma+na+posilov%C3%A1n%C3%AD&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gLOtUpKjA6q7ygOnr4CICA&ved=0CEkQsAQ&biw=1920&bih=978#q=pru%C5%BEina+na+posilov%C3%A1n%C3%AD&tbm=isch
nebo v dnešní době se používají už i gumy
https://www.google.cz/search?q=guma+na+posilov%C3%A1n%C3%AD&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gLOtUpKjA6q7ygOnr4CICA&ved=0CEkQsAQ&biw=1920&bih=978
...jak píše Peter (jedna z několika možných příčin ale to stanoví doktor ...můžeš mít i něco naštípnutého...) > zkrácené prsní svaly ti stahují ramena dopředu tedy do pro ramenní kloub nevyhovující polohy pro pohyb ramenního kloubu
ochablé mezilopatkové svalstvo: pokud máš doma hrazdu tak doporučuji přitahovat k ní bez pomoci bicepsů - abych to popsal: vysíš tak, že se necháš gravitací protáhnout co to jde - v duchu si zaroubuješ lokty a ramena, abys zamezil jejich používání a začneš se přitahovat silou mezilopatkových svalů - lopatky tlačíš silou k dolů a k sobě spolu s ramenama dozadu a tím hrudník přiblížíš pár čísel k tyči hrazdy - pozor není to tak velký rozsah pohybu ! - po chvíli ucítíš jak mezilopatkové svaly zabírají
anebo s jednoručkou: lehneš si na zem na bok - spodní noha rovně napnutá a tu nohu nahoře pokrčíš a kolenem se zapřeš před břichem - spodní ruku máš nataženou pod hlavou nebo nataženou před hlavou aby ses lépe zapřel a stabilizoval se - horní rukou uchopíš jednoručku a dělá jakoby pohyb upažování v leže na boku - takový pullover na boku - činku brzdíš při pohybu - hlava ti bude mírně překážet a tak se o ní bicepsem zasekneš, ale měl by ses skoro dotknout podlahy a ten těžší pohyb tě čeká zpátky cestou nad hlavu - mezilopatkový sval dostává maximální záhul díky izolovanosti a jasně že i zadní a střední hlava deltu nezahálí
anebo klasický cvik přítahy jednoruční činky v předklonu s oporou kolene o lavici je ideální pro začínající rekonvalescenty: budeš provádět ten samý pohyb, ale bez pomoci bicepsu - tedy budeš gravitací pokleslé rameno (protěžené jednoručkou) ZVEDAT vzhůru pomocí mezilopatkových svalů (jednoduchý jak facka)
hledal jsem obrázky, ale nenašel - učili nás to starší na učňáku (to jsou už dnes věci, kteé v posilovně běžně neuvidíš) třeba: nechali nás cvičit přítahy na hrazdě (klasické přítahy jak je znáš) a po posledním možném opakování se zdaleka nekončilo, ale pokračovalo se stylem bez bicepsu jakobys stahoval horní kladku s napnutýma rukama čistě zádovýma svalama a když i tady síla odešla, tak několikacentimetrové pohyby přítahů těla pohyby jakbych to popsal: obrácené pohyby oproti krčení ramen na trapézový sval -tak zcela opačně
* * * * *
Přetočená ramena dopředu
Příspěvekod Woptahlo » 05 dub 2010 17:52
Dobrý den ve spolek, moc rád bych se zeptal na jednu věc, které sem si až poslední dobou začal na sobě všímat. Je mi 20 a posiluju asi tak 3 roky ale mezi tim byly přestávky kvůli pár nemocem. Cvičil jsem každou partii jednou týdně. Na prsa jsem jel bench, jednoručky a taky stroje. Ted sem se začal zajímat o správné držení postavy a když se podivám na sebe z profilu do zrcadla, tak vidím jak mi ramena směřují víc dopředu. Zjišťoval jsem si o tom dost informací, vypadá to nejspíš že mám oslabéné svalstvo horních zad, protože jinak se domnívám, že zadní delty jsou silné..nebo aspon tak vypadaj. Ted sem udělal změnu ve svém tréninku, přestal sem cvičit prsa...která jenom po tréninku protahuju (někde sem četl, že se časem po benčích a tak zkracují) a cvičím zadní delty trochu a hlavně záda horní (mezilopatkový svaly apod.). Chtěl bych se zeptat jestli vyloučení prsou do té doby ,než " to všechno záda stáhnou zas spádky do zadu", je vhodné? A jaké cviky jsou na mezilopatkové svaly co nejvíc efektivní? Děkuji za každou odpověd a přeju hezký den ;)
Woptahlo
Re: Přetočená ramena dopředu
Příspěvekod lokrad » 05 dub 2010 18:55
každopádně bych cvičil celé tělo a na ty záda bych se zaměřil , na horní záda jsou nejlepší cviky : přítahy velké činky v předklonu a shyby :Drogar-Dum:
lokrad
Příspěvekod cha cha » 05 dub 2010 19:28
Myslím, že jsi si zjistil docela slušně, co máš dělat.
Takhle se mi to líbí.
Prsa cvičit nepřestávej. Pořádně a často je protahuj, aby zkrácená netáhla ramena dál dopředu.
A rovnoměrně prsům trénuj svaly na opačné straně, aby táhly lopatky k sobě a ramena směrem dozadu.
Mezilopatkové svaly slouží k tomu, aby táhly lopatky k sobě.
Trénují se tímhle pohybem. Tenhle pohyb se dá implantovat v podstatě do přitahování čehokoli k čemukoli. Rozumněj, víceméně všechny veslovací cviky můžou začít pohybem lopatek k sobě.
Čeští trojbojaři, si pamatuju, že na posílení těchhle svalů zařazovali jakési retrakce nebo jak se to jmenovalo. Spočívalo to v tom, že se chytli spodní kladky, jakoby chtěli veslovat a jenom tahali lopatky k sobě.
Kombinace protažených prsou a adekvátně silných svalů na druhé straně těla ti, jak už jsi si sám našel, pomůže se těch předsunutých ramen zbavit.
Do budoucna se v tréninku vršku těla vyvaruj znatelně vyšších nákladů na tlakových cvicích, než na těch tahových. Takovou nerovnováhou jsi si tenhle problém vypěstoval.
cha cha
-
-
Příspěvekod Woptahlo » 05 dub 2010 19:46
Díky moc za odpověď. Já už teď cvičím doma. Snažím se o co nejlepší techniku a zjišťuju, že žádný velký váhy na tlakový cviky už nedávám. Doma nemám klatky na veslování, ale pokusim se to nahradit veslovacíma cvikama asi tim přitahováním velký činky v předklonu. Jinak mám trochu problém s shybama. Přitáhnu se asi tak na jednu sérii to je asi 6krát, ale pak už nemám sílu. Tak sem někde viděl, že je dobrý se aspon pomalu zpouštět, že se tim ty svaly posílej, ale pak mě z toho bolí jen širokej zádovej sval a mezilopatkový mi přijde že se nezapojujou. Budu se snažit to dělat co nejvíc správně a uvidíme. Ještě jednou díky za odpověď ;)
Woptahlo
Příspěvekod guruhonza » 05 dub 2010 20:34
Shyby jsou spíš na široké svaly zádové. Mezilopatkový svaly tam taky zapojuješ, ale "bolet" by tě ze schybů podle mě neměly... stejně jako biceps. Ten tam taky potřebuješ, ale nebolí tě z nich. Jinak to je skvělej cvik, protože se cvičí s vlastní vahou... a pokud ho budeš cvičit často, tak ho samozřejmě zlepšíš. Já začínal na 8 reps a i přesto, že sem nabral celkem rychle (už) 14kg, tak jich teď dávám víc...
guruhonza
Příspěvekod Woptahlo » 05 dub 2010 21:35
Díky za tip. Okay teda. Tak já je pojedu. Uvidíme jestli se mi to zlepší
* * * * *
to čím nic nezkazíš:
navštiv doktora a místo posilování plav stylem prsa - při každém tempu se snaž "vzít" do rukou maximum vody a stlačuj lopatky k sobě ! _________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Debda
|
Zaslal: so leden 25, 2014 9:36 am Předmět: Fiveriders |
|
|
Dobrý den,
posilování ramen - celého těla s vlastní vahou je vhodné na Fiveriders.Neničí klouby a je brán i jako rehabilitační stroj. Zároveň je posilování velice náročné a efektivní.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: so leden 25, 2014 6:03 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den,
jsem zvědav, s jakým krámem zas fitness průmysl přijde příště... Tohle už je trochu moc - na druhou stranu je pozitivní, že to nevibruje a není to růžový...
@ExltuS: Přikláním se k názoru ostatních - navštiv odborníka. Za pár let nám za tuhle radu poděkuješ. Jak si ty ramena jednou odděláš, už nikdy to nebude jako dřív.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: so leden 25, 2014 6:35 pm Předmět: |
|
|
Pitkin:
Souhlas :)
S vlastní váhou se cvičí tisíce let, s kettlebellem přes 300 let (v podobě, jak ho známe dneska, jinak obdoby kettlebellu v Číně znali už před 2500 lety), činka je tu s námi přes sto let, club bells, kruhy, hrazdy atd. Vydrželo to tak dlouho, protože je to tak dobrý a funkční.
Tyhle rádoby funkční nesmysly jsou tu vždycky tak na rok, maximálně dva :) Garbage in, garbage out.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne leden 26, 2014 12:51 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: |
Tyhle rádoby funkční nesmysly jsou tu vždycky tak na rok, maximálně dva :) Garbage in, garbage out. |
Ale houby. Jsou držáky, miliony domácností je používají každý týden. Na věšení prádla
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|