|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
buran
|
Zaslal: so únor 08, 2014 8:00 pm Předmět: Jídelák + dotaz |
|
|
Ahoj, byl bych hrozně rád kdyby se tu někdo vyjádřil k tomuhle jídelníčku. A můj cíl je hubnutí... potřeboval bych tak 4-6kg dolů, moje aktuální váha je 76kg, to možná nevypadá moc, ale je :D. a taky jsem se chtěl zeptat, dá se třeba někde v supermarketu koupit hotový maso nebo nějaká náhražka třeba, abych to nemusel nějak upravovat a rovnou to sníst?? :)
snídaně - ovesné vločky, bílej jogurt (odtučněnej)
svačina - knäckebroty + ovoce
oběd - školní jídelna, ale dá se vybrat vcelku dobře...
svačina - knäckebroty + zelenina
večeře - Tuňák ve vlastní štávě, žitnej chleba
2. večeře - odtučněný tvaroh
myslím, že mám hlavně mezery v těch svačinách... ale třeba kuře s rejži bych do školy nezvládl nosit... mám to trochu z ruky :)
Děkuju za každou odpověď :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mick994

|
Zaslal: so únor 08, 2014 9:02 pm Předmět: |
|
|
Tak jo, tak já bych se do toho pustil a pojedem po pořadě:
1) 76kg ... jak si vysoký? Protože hubnout 4 AŽ 6 kil se 76 kily to je fakt zase jako dnešní trend mladých lidi "Kostíci s břišáky" .
2) Jak cvičíš, posilovna, kardio, jiné sporty, kolikrát týdně atd.
3) Máš aspoň odhad jakou gramáž konzumuješ? Protože pokud počítám školní jídelnu (jako takovou co jsem už za život viděl a zažil) tak mi příjde celkem málo bílkovin
4) Ano jsou hotové masové polotovary nebo masové náhražky (Tofu a jiné sojové výrobky) ale oboje bych spíše zařadil do zpestření než jako zdroj bílkovin, pokud nejsi přímo vegan. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
buran
|
Zaslal: so únor 08, 2014 9:31 pm Předmět: |
|
|
díky :)
1) mám 175cm, a moc hezký to není... :D
2) hýbu se vcelku dost..
pondělí - kardio (běhání), večer fotbalový trenink
úterý - posilovna
středa - kardio (běhání), večer fotbalový trenink
čtvrtek - posilovna
pátek - kardio (běhání)
sobota - pauza nebo někdy fotbálek
neděle - posilovna - plyometrie
3) bílkoviny jsem počital a je to cca 120g bílkovin denně
a na to "umělý" maso teda kašlu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: so únor 08, 2014 9:32 pm Předmět: |
|
|
Za 25 korun nebo kolik ty obědy stojí bych se najedl dvakrát líp než zahuštěný omáčky s gumovejma knedlíkama a masem který ve skutečnosti není maso. Tolik k tý školní jídelně. Jinak je tam podle mě až kritickej nedostatek bílkovin pro cvičícího člověka. Jediný použitelný bílkoviny máš na večeři.
Edit:
Počítat bílkoviny z něčeho jinýho než z masa a některých mléčných výrobků je blbost. 120g poctivých živočišných bílkovin tam není ani náhodou.
|
|
| nahoru |
|
 |
buran
|
Zaslal: so únor 08, 2014 9:53 pm Předmět: |
|
|
to máš pravdu mno, ale ta jídelna není až tak tragická jako na základce. tady už si asi uvědomujou, že jsme taky lidi :D Já jsem právě chtěl pořešit ty svačiny nějak no...
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: so únor 08, 2014 10:08 pm Předmět: |
|
|
Jo, tak to je v pohode pokud vari nejak rozumne. Me se totiz vzdycky zmocnuje hruza kdyz slysim spojeni "skolni jidelna". Svaciny by mohli obsahovat treba nejakou dobrou sunku (dulezite se se divat na slozeni - bacha na "sunky" kde je obsah masa 45% a jine zlodejiny ), nebo nejaky mene tucny syr. Do te druhe ktera je odpoledne bych klidne dal treba vejce (bez zloutku, zase klidne treba se sunkou). Knackebroty bych se snazil obcas nahradit necim jinym nebo se uchroupas k smrti - dal bych celozrnny chleba (ale fakt celozrnny), nebo treba i normalni tmavou housku (hodne se to demonizuje ale zase tak spatny to neni a je to rozhodne cenove prijatelnejsi nez pravej celozrnej chleba).
|
|
| nahoru |
|
 |
buran
|
Zaslal: so únor 08, 2014 10:44 pm Předmět: |
|
|
dobře, pokoukám po nějaký šunce, zrovna včera jsem viděl s 98% masa. ale zase 200g stojí 30kč... a to by mě asi zruinovalo, tak to asi budu nějak střídat :D vajíčka mám rád, ale nesthíhám je upravit... každopádně díky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 08, 2014 10:45 pm Předmět: |
|
|
Zadne zdrave tuky, zadne kvalitni bilkoviny, no slabota chlape. Podle toho co pises, tak ses dost zhnilej si varit a vubec tomu objetovat nejakej cas a snahu a podle toho to taky vypada.. Varit kulturisticka vajicka jako maso, vajicka, brambory, rejzu atd.. Je fakt hodne jednoduchy, tak by ses to mel naucit. Na snidani nejaky vajicka, na panvicce za 3 minuty hotova. Svacina treba jablko, par orechu, proteinak. Obed v jidelne budis, na veceru nebud zhnilej a dej do trouby nejaky maso. Troubu zapnes na 200stunu, na plech das alobal a na to polozis file tresky, nebo makrelu, nebo kureci stehna, kruti, veprove libove proste co mas, k tomu na ten alobal na kolecka nakrajene brambory i se slupkou nechas to tam 30/45 minut a mas paradni jidlo. Pred spanim tam prdnes ten tvaroh a je to. Radsi 3 poradny jidla nez vymyslet 10 jidel a same svacinky slozene s nesmyslu...
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 08, 2014 10:48 pm Předmět: |
|
|
| buran napsal: | | dobře, pokoukám po nějaký šunce, zrovna včera jsem viděl s 98% masa. ale zase 200g stojí 30kč... a to by mě asi zruinovalo, tak to asi budu nějak střídat :D vajíčka mám rád, ale nesthíhám je upravit... každopádně díky :) |
Resis tu jidlo, protoze chces nejak vypadat a nejsi schopen natocit budika o 15minut driv aby sis udelal ty vajicka? Tak se na to vyser a stravuj se jak ostatni a mas pokoj a muzes vstavat 5 minut pred odchodem a ve skole si dat koblihu ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
buran
|
Zaslal: so únor 08, 2014 10:54 pm Předmět: |
|
|
hm, to klidně mužu no, ale to mě ani tak nezajímá :) nevím jak a v čem bych si bral vajíčka do školy... to budu muset nějak vyřešit. a odpoledne prostě nestíhám kvůli škole, takže svačiny si dělám ráno nebo večer. Takže je pro mě výhodnější třeba ta šunka. Teď už jenom zařídit sponzoring u rodiču :D
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so únor 08, 2014 11:00 pm Předmět: |
|
|
Vajicka snis doma na snidani ty trdlo a ze nestikas? Jo ti studenti jsou tak zaneprazdneni az hruza. To ti co chodi do prace a musi se o nekoho starat maji rikat jako co? Ale tak vymluv proc to nejde mas plno to je videt. Kolik tomu das, tolik se ti vrati zpet, tak delej jak uznas za vhodne..
|
|
| nahoru |
|
 |
buran
|
Zaslal: so únor 08, 2014 11:06 pm Předmět: |
|
|
jo takhle, tys myslel na snídani, to stíhám no, to můžu prokládat těma vločkama... Nějakou takovou narážku jsem čekal :D Ono kdyby na to přišlo, tak to udělám ráno, ale nevím jak je to se životností vajíček v krabičče :D možná vajca natvrdo s celozrňákem, ale už vidim, jak míchaný vajíčka nesu do školy :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: ne únor 09, 2014 8:26 am Předmět: |
|
|
Kombinací velkého množství kardia s malým množstvím kvalitních bílkovin si zaděláš na ztrátu svalů než tuku.
Pokud si nechceš vařit, tak to už je tvůj boj, jako když někdo něco chce musí pro to něco udělat.
Jako říct já něco chci a pak říct mě se nechce to je o ničem.
Mě pořád příjde že chtít hubnout 4 až 6 kil s tvojí váhou je více méně šílené.
Být tebou bych spíše se zaměřil nato zjistit si něco o správné výživě, pak něco o správném cvičení a pak radši než hubnout na 70 kilo i s postelí aby jsi měl místo končetin kosti a na břiše par hrbolků, tak radši začít pořádně cvičit a přibrat nějaké svaly. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
buran
|
Zaslal: ne únor 09, 2014 8:21 pm Předmět: |
|
|
Dobře, začnu si dělat jídlo dopředu, už na to mám i vybavení :D Ke svačinám jsem přidal živočišný bílkoviny a taky jsem získal bcaa (kamarád mi to daroval, protože měl nějakou akci 1+1..). Zhubnout bych opravdu potřeboval.. když ne 6kg tak aspoň ty 4, nechci bejt hubeňour, ale ani to, co jsem teď. Ještě jsem se chtěl zeptat jak je to s trvanlivostí vajíček na tvrdo, pokud si je ráno hodim do tašky a sním je tak až kolem 14:30. nezkazí se?
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: ne únor 09, 2014 8:28 pm Předmět: |
|
|
Pokud je nechas ve skorapce tak by se jim nemelo nic stat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|