|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| hodnocení stravování |
| Dobrý |
|
0% |
[ 0 ] |
| Chce zlepšit |
|
8% |
[ 1 ] |
| Špatný |
|
91% |
[ 11 ] |
|
| Celkem hlasů : 12 |
|
| Autor |
Zpráva |
schreko
|
Zaslal: st únor 05, 2014 4:32 pm Předmět: Můj jídelníček |
|
|
Ahoj Všem!
Rád bych se podělil se svým jídelníčkem. Byl bych rád kdyby jste mi ho zhodnotili co upravit.
Na záčátek bych rád uvedl, že dodržuji nízkobílkovinou dietu (bílkoviny doplňuji proteinovým prostředkem, který obsahuje všechny molekuly bílkoviny až na fenylalanin 100g prášku má bílkovinný ekvivalent 70g). Takže jsem vegetarián, nejím maso, mléčné výrobky, vajíčka. Jím rýži, brambory, zeleninu, spec. pečivo.
Výška: 172 cm
Váha: 85 kg
Ráno:
85g maltodextrinu (cca 60g sacharidu)
55g přípravku (cca 40g bílkovin)
+ cca 50g scharidů snídaně, minimum bílkovin z jídla
Odpoledne:
55g přípravku (cca 20g bílkovin)
+ cca 100g scharidů oběd, minimum bílkovin z oběda
Večeře:
85g maltodextrinu (cca 60g sacharidu)
55g přípravku (cca 40g bílkovin)
+ cca 100g scharidů večeře, minimum bílkovin z večeře
Po tréninku (odpoledne):
85g glukosy
0g bílkovin (až k večeři si dám proteinový přípravek)
SOUHRN
jídlo denně cca 250g scharidů
bílkoviny z přípravků 100g bílkovin (v jídle za den je poměrně malé množství bílkovin cca 20g )
sacharidy doplněné bokem 120 gramů
v tréninkový den 455g sacharidů
mimo trénink 370g sacharidů
bílkovin 100g den
4,3 - 5,3 g sacharidů na kg
1,2 g bílkoviny na kg
Předem děkuji za Vaše názory!
Naposledy upravil schreko dne čt únor 06, 2014 2:24 pm, celkově upraveno 5 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cored
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st únor 05, 2014 5:16 pm Předmět: |
|
|
Tak jo
1) Co je tvůj cíl, čeho chceš tímhle jídelníčkem dosáhnout?
2) Tímhle asi protočíš panenky Paleolistům  , ale proč zrovna nízko bílkovinná, to vydím prvně?
3) Skoro vše máš z tekuté stravy, to se připravuješ do vesmíru, nebo co to má za význam? _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: st únor 05, 2014 5:21 pm Předmět: |
|
|
to musi by tezky
- skoro vsechny bilkoviny mas z jednoho zdroje - takhle ti vzikne dysbalance aminokyselin
- pulku sacharidu z jednoduchych cukru - to je na cukrovku
ze sachacu aspon zkus tu maltu nahradit necim - jahly, bulgur, ryze,,
a ztech bilkovin - lusteniny, soja, ryby? ,,vic pestre
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: st únor 05, 2014 7:29 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | Tak jo
1) Co je tvůj cíl, čeho chceš tímhle jídelníčkem dosáhnout?
2) Tímhle asi protočíš panenky Paleolistům , ale proč zrovna nízko bílkovinná, to vydím prvně?
3) Skoro vše máš z tekuté stravy, to se připravuješ do vesmíru, nebo co to má za význam? |
Je vegetarián tak proto nízkobílkovinná.
Jinak jsem toho názoru, že takový jídelníček nemá smysl. Ale klidně pokračuj, žaludek ti bude vděčný a tvoje nová přítelkyně (cukrovka) taky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st únor 05, 2014 8:07 pm Předmět: |
|
|
No jestli je vegetarián tak ti snad mají v arzenálu takový věci jako sóju, tofu a luštěniny ne pro bílkoviny, jako smysl tekuté stravy teda nevidím. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st únor 05, 2014 8:15 pm Předmět: |
|
|
Vetsi sracka nez soja snad uz ani neexistuje.  Jinak většina jidelnicku tech rádoby vegetarianu je opravdu katastrofalni. Tech co mají zdravej a vyvazenej jídelníček je fakt hodne malo a ještě jsou to většinou lidi, kteří ziji tam, kde není problém celorocne sehnat za par korun fakt bio ovoce a zeleninu. Tihle chudaci co se perou jen moukou, cukrem, zeleninou ze supermarketu a ruznyma nahraskama masa ze soji atd.. (ale hlavne ze neji to zlo maso a vajíčka..), to je fakt rychla cesta ke znicenemu zdravi. Jejich boj..
|
|
| nahoru |
|
 |
schreko
|
Zaslal: st únor 05, 2014 9:55 pm Předmět: |
|
|
A) Bohužel jsem si tu dietu nevybral, ale mám ji od narození od doktorů
B) Ty přípravky aminokyselin jsou speciální na předpis a na celý život tak to asi zmáknutý mají, suplují vlastně normální přísun bílkovin
C) Maltodextrin beru už od mala na doplnění energie během dne, co nepokryje strava jelikož je dost omezená, dřív jsem ho bral možná krapet míň
D) Jediný co jsem si přidal o proti normálnímu jídelníčku, kterej mám je sacharid (glukosa) po cvičení
Cíl je nabrat hmotu a pak udržovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st únor 05, 2014 10:16 pm Předmět: |
|
|
| schreko napsal: | A) Bohužel jsem si tu dietu nevybral, ale mám ji od narození od doktorů
B) Ty přípravky aminokyselin jsou speciální na předpis a na celý život tak to asi zmáknutý mají, suplují vlastně normální přísun bílkovin
C) Maltodextrin beru už od mala na doplnění energie během dne, co nepokryje strava jelikož je dost omezená, dřív jsem ho bral možná krapet míň
D) Jediný co jsem si přidal o proti normálnímu jídelníčku, kterej mám je sacharid (glukosa) po cvičení
Cíl je nabrat hmotu a pak udržovat... |
1) Máš 85 kg při 172 cm. Silně pochybuji že ta nadváha je ve svalech. Proč chceš tedy nabírat další hmotu?
2) Pokud jsi nemocný, svou stravu zkonzultuj s doktorem. To co tu píšeš má se zdravou stravou tolik společného jako můj hlas s operním zpěvem. Pokud máš nějakou speciální dietu, asi tvoje strava nebude moc normální, ale to co píšeš je prasárna. A pokud to prasíš takhle kvůli nějaké nemoci, těžko ti tady někdo pomůže. To musí dotyčný doktor.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st únor 05, 2014 10:33 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | schreko napsal: | A) Bohužel jsem si tu dietu nevybral, ale mám ji od narození od doktorů
Cíl je nabrat hmotu a pak udržovat... |
1) Máš 85 kg při 172 cm. Silně pochybuji že ta nadváha je ve svalech. Proč chceš tedy nabírat další hmotu?
2) Pokud jsi nemocný, svou stravu zkonzultuj s doktorem . To co tu píšeš má se zdravou stravou tolik společného jako můj hlas s operním zpěvem. Pokud máš nějakou speciální dietu, asi tvoje strava nebude moc normální, ale to co píšeš je prasárna. A pokud to prasíš takhle kvůli nějaké nemoci, těžko ti tady někdo pomůže. To musí dotyčný doktor. |
To je ftip ne? Doktor ti poradi, ale tak aby ses zase pekne ukaznene vratil a mohl te dozivotne lecit... Jinak takovej jídelníček samozrejme vzivote nikdo normalni nikomu nedoporuci to je jasny. Kdybych mel zit jen na tekute strave, tak budu odstavnovat zeleninu o sto šest. On je kureskej rozdil mezi chlastanim maltodextrinu nebo glukozy a treba cerstve odstavnenou mrkvovou stavou. JInak ta veta cil je nabrat hmotu je fakt usmevna. Na co ti bude hmota, když na takove strave budes do 10 let rad, ze budes rad a nejake myslenky na hmotu te rychle prejdou.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: st únor 05, 2014 10:37 pm Předmět: |
|
|
Jinak priste, kdy sem napises takovej silenej jídelníček, tak ti musí byt jasny jakých odpovedi se dočkáš. Mas hned napsat ze ti něco je a nemuzes se stravovat normalne a ne to drzet v tajnosti a ze dokotor rikal...
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st únor 05, 2014 10:41 pm Předmět: |
|
|
a aká je tvoja diagnóza, pre ktorú musíš od narodenia!? hustiť do seba podobný paškvil? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
schreko
|
Zaslal: st únor 05, 2014 11:31 pm Předmět: |
|
|
Vy jste mě asi špatně pochopili já jím normálně tuhou stravu, ovoce, zeleninu, rýži, brambory.. (vše co má nízký obsah bílkovin normálně můžu jíst). Jen se mi nechtělo vypisovat npř. že oběd je 100g rýže, 50g zeleniny, ale napsal jsem to shrnutě, že ten oběd obsahuje cca 100g sacharidů + 0g bílkovin, a až pak po jídle si dám ten preparát ve vodě... Mě prostě šlo jen o to aby někdo zhodnotil množství co přijmu sacharidů, který si koriguju sám (mlatodextrin, glukosa po tréninku) . Když si dám npř. ráno a večer po 45g maltodextrinu, jestli má cenu dávat si nějakej sacharid po treninku, abych využil anabolické okénko a dát si 1 g sacharidu na kg váhy...
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st únor 05, 2014 11:34 pm Předmět: |
|
|
| schreko napsal: | | Vy jste mě asi špatně pochopili já jím normálně tuhou stravu, ovoce, zeleninu, rýži, brambory.. (vše co má nízký obsah bílkovin normálně můžu jíst). Jen se mi nechtělo vypisovat npř. že oběd je 100g rýže, 50g zeleniny, ale napsal jsem to shrnutě, že ten oběd obsahuje cca 100g sacharidů + 0g bílkovin, a až pak po jídle si dám ten preparát ve vodě... Mě prostě šlo jen o to aby někdo zhodnotil množství co přijmu sacharidů, který si koriguju sám (mlatodextrin, glukosa po tréninku) . Když si dám npř. ráno a večer po 45g maltodextrinu, jestli má cenu dávat si nějakej sacharid po treninku, abych využil anabolické okénko a dát si 1 g sacharidu na kg váhy... |
A z čeho čerpáš tuky ? _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
schreko
|
Zaslal: st únor 05, 2014 11:39 pm Předmět: |
|
|
| Pitkin napsal: | | schreko napsal: | | Vy jste mě asi špatně pochopili já jím normálně tuhou stravu, ovoce, zeleninu, rýži, brambory.. (vše co má nízký obsah bílkovin normálně můžu jíst). Jen se mi nechtělo vypisovat npř. že oběd je 100g rýže, 50g zeleniny, ale napsal jsem to shrnutě, že ten oběd obsahuje cca 100g sacharidů + 0g bílkovin, a až pak po jídle si dám ten preparát ve vodě... Mě prostě šlo jen o to aby někdo zhodnotil množství co přijmu sacharidů, který si koriguju sám (mlatodextrin, glukosa po tréninku) . Když si dám npř. ráno a večer po 45g maltodextrinu, jestli má cenu dávat si nějakej sacharid po treninku, abych využil anabolické okénko a dát si 1 g sacharidu na kg váhy... |
A z čeho čerpáš tuky ? |
Rostliný tuky, olej, máslo...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|