|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sedlv
|
Zaslal: ne březen 02, 2014 6:34 pm Předmět: posilování+kardio kdy si dát protein? |
|
|
Ahoj,
v netréninkové dny cvičím 1h kardio s tf 120-140 na crossovém trenažéru co máme doma. Chtěl bych cvičit kardio i ihned po tréninku (posiluju doma) a to 1/2 hodiny. Mám si dát proteinový nápoj (nyní izolát, až doberu budu kupovat hydro) v té minutě mezi posilováním a kardiem nebo až po kardiu? Cílem je spalovat tuky... (Teď když ještě necvičím kardio po posilování, tak si dávám 30g proteinu hned po posilování a asi hodinu po proteinu je normální pevná strava)
Předem děkuji za odpověď.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: po březen 03, 2014 8:50 am Předmět: |
|
|
Samotné kardio nevím kdy cvičíš, ale po samost. kardiu bych nic nedal a po 30min bych dal pevnou stravu.
Když trénink + kardio, tak asi 30min po skončení celého tréninku, tzn. až po kardiu bych dal protein a za 60min pevné jídlo.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-12675-vyzivova-poradna-10-2012.html _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: po březen 03, 2014 11:11 am Předmět: Re: posilování+kardio kdy si dát protein? |
|
|
| sedlv napsal: | Ahoj,
v netréninkové dny cvičím 1h kardio s tf 120-140 na crossovém trenažéru co máme doma. Chtěl bych cvičit kardio i ihned po tréninku (posiluju doma) a to 1/2 hodiny. Mám si dát proteinový nápoj (nyní izolát, až doberu budu kupovat hydro) v té minutě mezi posilováním a kardiem nebo až po kardiu? Cílem je spalovat tuky... (Teď když ještě necvičím kardio po posilování, tak si dávám 30g proteinu hned po posilování a asi hodinu po proteinu je normální pevná strava)
Předem děkuji za odpověď. |
Nevím jak ty, ale když dojedu trénink, tak si nedokážu představit, že do sebe leju protein a pak skočim na rotoped třeba...fuj tajxl
Nejdřív práce potom žrádlo....to platí ve všem :)
|
|
| nahoru |
|
 |
sedlv
|
Zaslal: po březen 03, 2014 12:44 pm Předmět: |
|
|
Díky za rady a za link na článek, to jsem potřeboval vědět
//Spam: Pochopil jsem to správně? - posilování, potom 30min kardio, a po dalších 30ti minutách protein, a po dalších 60ti minutách jídlo? Samozřejmě z toho nechci dělat vědu, ale je rozdíl si ten protein dát ihned nebo po půl hodině. Tvůj příspěvek se dá vyložit více způsoby (teda v mém případě...). Díky a sry za další otázku  .
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: po březen 03, 2014 4:04 pm Předmět: |
|
|
| sedlv napsal: | Díky za rady a za link na článek, to jsem potřeboval vědět
//Spam: Pochopil jsem to správně? - posilování, potom 30min kardio, a po dalších 30ti minutách protein, a po dalších 60ti minutách jídlo? Samozřejmě z toho nechci dělat vědu, ale je rozdíl si ten protein dát ihned nebo po půl hodině. Tvůj příspěvek se dá vyložit více způsoby (teda v mém případě...). Díky a sry za další otázku . |
Osobně to dělám tak, že dám silový trénink, pak kardio, vydýchám se, trošku osvěžím vodou a cca 5min po skončen kardia si dám protein a jablko...pak dám sprchu, chvilku odpočinu a jdu se nacpat (sprcha+odpočinek 30min), takže shrnuto co slezu z rotopedu tak do 40 minut dlabu pevnou stravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: po březen 03, 2014 4:21 pm Předmět: |
|
|
| sedlv napsal: | Díky za rady a za link na článek, to jsem potřeboval vědět
//Spam: Pochopil jsem to správně? - posilování, potom 30min kardio, a po dalších 30ti minutách protein, a po dalších 60ti minutách jídlo ? Samozřejmě z toho nechci dělat vědu, ale je rozdíl si ten protein dát ihned nebo po půl hodině. Tvůj příspěvek se dá vyložit více způsoby (teda v mém případě...). Díky a sry za další otázku . |
Takhle bych to dělal já.
Ale zase takovou roli to tam nehraje, jestli si ten protein dáš hned po kardiu, nebo až za tu půl hoďku, nebo si nedáš nic a za hodinku se najíš pevné stravy. Spíš když tam nějaké to term. spalování probíhá, tak proč ho nevyužít, teda pokud chceš.
Já se nad tím nějak nezaobírám, ale vychází mě to přibližně tak jak zde uvádím. Trénink, nějakej strečink, sprcha a pak si dám protein - to je asi tak ta půl hoďka po tréninku... Jedu domů a najím se pevné stravy, což je ta hoďka cca od vypití proteinu. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
Naposledy upravil Spam dne po březen 03, 2014 4:30 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po březen 03, 2014 4:29 pm Předmět: |
|
|
A co u "hitu"? Střídám normální kardio 15-25 minut s hitem 8-15 cyklů (jeden cyklus 20s max, 40s lehce) dle nálady, Frei psal, že u hitu se zrychluje metabolismus na delší dobu (teď přesně nevím z hlavy na kolik hodin). Takže jak postupovat? Stejně jako u klasické aerobky?
Jedná se mi o dietu, zatím nevlním, po tréninku/po tréninku + aerboka či hit dávám hydro od extrifitu. A cca 30 minut před tréninkem dávám 1/2 odměrky hydra. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: po březen 03, 2014 4:38 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | A co u "hitu"? Střídám normální kardio 15-25 minut s hitem 8-15 cyklů (jeden cyklus 20s max, 40s lehce) dle nálady, Frei psal, že u hitu se zrychluje metabolismus na delší dobu (teď přesně nevím z hlavy na kolik hodin). Takže jak postupovat? Stejně jako u klasické aerobky?
Jedná se mi o dietu, zatím nevlním, po tréninku/po tréninku + aerboka či hit dávám hydro od extrifitu. A cca 30 minut před tréninkem dávám 1/2 odměrky hydra. |
U toho HITu bych se řídil o to víc tím, že dávat protein až po 30 - 60min po skončení HITu, u HITu to jede hlavně až po skončení. Jestli seš ale v dietě nebo se na ni chystáš tak bych zvolil vhodnou supl. jako BCAA atd...
Ale zase v tom nehledejte takovou vědu Tohle je slovíčkaření a to jestli si ten protein dáš hned po té klas. aerobce/HITu nebo až za 30 - 60min, stejně vůbec žádnej rozdíl v úbytku tuku nebo ztráty svalů nepoznáš. A většina z nás nepozná rozdíl ani kdyby tam nedala před/během/po vůbec nic na celkovém výsledku.
Možná jestli něco ovlivní růst svalů nebo kvalitu tréninku, tak je to nějakej nakopávač nebo pro někoho stačí kafe/kofein. Ať je to placebo nebo ne, u většiny lidí to v doměnce jak si dala nakopávač vnutkne to jak mají najednou plno energie, větší sílu a od toho se pak může odvíjet jejich trénink a tím pádem i kvalita a následný růst... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|