Trenik doma po úrazu...

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trenik doma po úrazu...  Úvodní stránka -> Trénink -> Trenik doma po úrazu...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ax52

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2015 12:54 pm    Předmět: Trenik doma po úrazu... Odpovědět s citátem

Měl bych takový dotaz... Stal se mi uraz behem zapasu a jsem po operaci kolene (pretržene vazy). Lecba a rehabilitace zabere minimalne 6-7 tydnu. Behem ktere se mi opravdu nechce jen lezet na zadech. Nesetkal se nekdo s tou to situaci? nejaky cvičebni plan kde bych mohl provadet nejake cvičeni a posilování doma. Podotykam ze noha je v současné době k ničemu. Diky za rady a tipy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2015 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Před pár měsíci se Viktor (Pešta) zranil - naskočená knee bar. Za pár dní už byl s berlema v gymu, a ptalse, co může cvičit. Okamžitě jsme najeli na:

- Floor Press s velkou činkou
- drily na hollow position na zemi ("břicho")
- silové dýchání
- a doma těžké grippery, metodou GTG (úchop)

Když se po zdárné rehabilitaci vrátil k standard tréninku, byl silnější než před zraněním.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2015 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

byl silnější než před zraněním? v dřepu? v mrtvém tahu? po pár týdnech s kolenem v dlaze?
já vím, že to zase hodíš na "hejty" ale jak může mít někdo koleno v hajzlu a po sundání ortézy nebo dlahy být silnější než předtím?
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2015 5:01 pm    Předmět: Re: Trenik doma po úrazu... Odpovědět s citátem

Ax52 napsal:
Měl bych takový dotaz... Stal se mi uraz behem zapasu a jsem po operaci kolene (pretržene vazy). Lecba a rehabilitace zabere minimalne 6-7 tydnu. Behem ktere se mi opravdu nechce jen lezet na zadech. Nesetkal se nekdo s tou to situaci? nejaky cvičebni plan kde bych mohl provadet nejake cvičeni a posilování doma. Podotykam ze noha je v současné době k ničemu. Diky za rady a tipy.

Nedávno jsem měl plastiku křížového vazu.

Co se nohy týče, doporučuji ti jí rozhýbávat a a pilně rehabilitovat 6-7 denně. Ortézu sundej co nejdříve, protože v ní noha strašně ochabuje. Najdi si nějaké středisko, kde s tím mají zkušenosti a pomůcky. Pokud jsi z Prahy, doporučil bych ti CLPA.
A cvičení? Není kam spěchat. Uvědom si, že když uděláš nějakou blbost, můžeš si zranění obnovit. Další věcí je, že je podle mě lepší nechat tělo, aby se soustředilo na regeneraci kolene, než svalů po tréninku. Raději si 3-4 týdny počkej, dej si oddych a pak jdi rovnou do posilovny. Nohy tam nezatížíš, ale na lavičce můžeš procvičit prakticky všechno. Při benchi budeš mít nohy na lavičce, ... . Akorát by pro tebe bylo užitečné mít sparinga, který ti podá činky.
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2015 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
byl silnější než před zraněním? v dřepu? v mrtvém tahu? po pár týdnech s kolenem v dlaze?
já vím, že to zase hodíš na "hejty" ale jak může mít někdo koleno v hajzlu a po sundání ortézy nebo dlahy být silnější než předtím?

Zlepšil dovednost silového dýchání, posílil břicho a úchop - to jsou pro všechny silové cviky klíčové záležitosti, jejichž zlepšení má velký přenos do všeho ostatního.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2015 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Hulkie napsal:

Zlepšil dovednost silového dýchání, posílil břicho a úchop - to jsou pro všechny silové cviky klíčové záležitosti, jejichž zlepšení má velký přenos do všeho ostatního.

Hulkie

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No když to řekneš takhle, tak je to taková "vějička na zákazníky"
PMKB5

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie, v KB5 nemáme "zákazníky" ani "klienty", ale žáky. Jiný oddíl.
Hulkie

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když se oprostíme od toho, jak si říkáte, potom nám zůstane jenom naprosto zavádějící informace o tom, že se trénovaný jedinec "silově velmi zlepšil", protože, když si někdo zlepší úchop a břicho, těžko lze mluvit o komplexním silovém zlepšení. Což by asi ani nikdo nečekal, při tak podstatném zranění a nemožnosti cvičit 80% nejdůležitějších cviků.
ervinko

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skús si prečítať niečo o tom na stránke vlada zlatoša, mal podobnú operáciu. žiaľ, nejde mi ešte pridávať odkazy. má dokonca aj publikáciu "Koleno", ktorú si po zaregistrovaní môžeš stiahnuť.

Rychle na stránku:

Přejdi na: