nerovnomernosť častí tela

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - nerovnomernosť častí tela  Úvodní stránka -> Trénink -> nerovnomernosť častí tela
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ik897

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 10:38 pm    Předmět: nerovnomernosť častí tela Odpovědět s citátem

čaute, už velakrát som si na fotkách všimol že máme jedno rameno nižšie ako druhé, keď napnem svaly tak je to vidieť ešte viac, vôbec si no neuvedomujem snažím sa to narovnat, ale výsledok je skoro vždy rovnaký.Pomáhajú na to nejaké cviky napr cvičiť trapéz s jednou činkou namiesto jednoručiek ? Je to normálne, že je jedna pólka tela "nadriadená" nad druhou ?

Nutno dodať, že skoro všetky cviky ako tlaky na ramená, trapézy, benč cvičím s jednoručkami. Mohol by toto byť dôvod môjho problému ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 10:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to úplně normální, každý z nás má dysbalance. U někoho jsou viditelnější než u jiného. Bez fotky ti tu nikdo neporadí a ani s fotkou nemáš žádnou jistotu. Zajdi za fyzioterapeutem nebo za trenérem. Sám to asi nesrovnáš.

Pravděpodobně máš jedno rameno výš než druhé, protože ti jedno táhne nahoru zkrácený horní trapéz a zdvihač lopatky. Takže by jsi to mohl srovnat jejich protahováním. Tohle je ale rána do tmy a opravdu se ti za svou radu nemohu zaručit.
evzenxd

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

taky mám jedno rameno níže... jádrem problému je mírná skolioza, která se však podle mého fyzioterapeuta není tak závažná, že by se musela řešit korzetem nebo nečím podobným... chodil jsem s tím na rehabky, prováděl tam různá cvičení atd... taky jsem dostal nakázáno držet ramena vzadu a dole (chodit vzpřímeně), dělám to dodnes a musím říct že mezi výškou ramen již není takový rozdíl jako kdysi... zkus začít tou vzpřímenou chůzí a popřípadně si zajdi zkontrolovat svou páteř ;) přeju hodně štěstí
MikTek

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rada 1. Nečum na sebe pořád do zrcadla
Rada 2. Cvič izolovaně, procítěně
Rada 3. Nauč se správnému držení těla
Rada 4. Cvič všechny svaly ( i ty malinké které běžně přehlížíš)
Rada 5. Smiř se s tím co ti nadělila genetika a pracuj s tím :)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2014 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MikTek napsal:
Rada 1. Nečum na sebe pořád do zrcadla
Rada 2. Cvič izolovaně, procítěně
Rada 3. Nauč se správnému držení těla
Rada 4. Cvič všechny svaly ( i ty malinké které běžně přehlížíš)
Rada 5. Smiř se s tím co ti nadělila genetika a pracuj s tím :)

Evžene, rada 1 a 5 fajn, zbytek bych ignoroval.

Symetrickej na 100% nikdy nebudeš, ale měl by ses snažit co nejvíc srovnat. Doporučuji nesymetrické cviky (TGU, jednoruč tlak, jednoruč klik, variace dřepů na jedné noze atd) a hodně se věnovat mobilitě kotníků, kyčlí, hrudní páteře a ramen. Preclík, goblet dřep, svatozář, mostování s ručníkem pomůže.
SIA

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2014 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele mám to samé a docela dost, spíš se ten rozdíl z nějakého důvodu ještě zvětšuje.
Po tom, co jsem si to tak analyzoval bych řekl, že je to na 80% hlavně ze shybů, kde jednu stranu prostě cítím daleko víc, hlavně rameno.
Osobně se mi to podařilo úplně obrátit (větší rameno bylo menší :D) pomocí cviků s kettlebellem.
Ale jinak jak říkali borci přede mnou, musíš se s tím smířit.

Rychle na stránku:

Přejdi na: