Jídelníček objem (kontrola)

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček objem (kontrola)  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Jídelníček objem (kontrola)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xMichalx

PříspěvekZaslal: pá únor 14, 2014 10:46 pm    Předmět: Jídelníček objem (kontrola) Odpovědět s citátem

Zdravím, všechny.
Rád bych poprosil zkušenější o zhodnocení mého jídelníčku.

Snídaně (7:00):
90g müsli s 200ml mléka, vejce s chlebem, ovoce
Svačina (9:45):
2ks pečiva se šunkou/sýrem, hrst piškotů/4 rýžové chleby, zelenina/ovoce
Oběd (13:00):
školní jídelna (polévka + hlavní jídlo) + když dopředu vím, že je něco co mi nebude stačit, tak si beru z domova rizoto
Svačina (16:30)
160g těstovin s 50g sýra nebo omeleta z 4ks vajíčka (+ brambory nebo chleba k té omeletě)
TRÉNINK (18:00 - 19:30)
Večeře (20:30)
pytlík (135g) rýže se 160g kuřecího
2.Večeře (22:00)
250g tvaroh, hrst ořechů

Časy jsou orientační. Někdy mám trénink hned po škole (zhruba v 15:00), tak po něm dám tu rýži s kuřecím a těstoviny na večeři.

Něco o mě:
věk: 19 (20 se rychle blíží, to to letí...)
výška: 188 cm
váha: 80kg (+ - 2kg, teď nevím přesně)
cíl: prozatím přibírat (svalovou hmotu)
trénink: 3x týdně fullbody, chystám se na těžko-lehký split
další fyzická aktivita: tělocvik ve škole se nedá počítat, takže krom posilky 1x týdně 2 hodiny volejbal
pozn.: vzhledem k atletické minulosti na sobě moc tuku nemám, úplný ektomorf asi nebudu, ale s přibíráním to mám těžké.
Snad to je vše důležité.

A moje prosba, nebo otázka na vás, je, jestli je reálné s tímto jídelníčkem přibírat...?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
shooter

PříspěvekZaslal: so únor 15, 2014 12:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Konečně normální otázka se všemi podrobnostmi tak to má být.

Podle mě, co se tak od oka kouknu tak tam máš cca 120g bílkovin, 450g sacharidů a 75g tuku. Což by mělo teoreticky stačit, jen bych si hlídal více sacharidy.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
xMichalx

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc za odpověď.
Jídelníček se snažím dodržovat i když mám teď nějaké zdravotní komplikace a nemůžu posilovat jak bych si představoval. Těší mě ale, že váha pomalu leze nahoru. Je to tak 0,5 - 1kg za týden.

Jestli se ještě můžu zeptat. Co máš na mysli tím"více si hlídat sacharidy"? Jako aby jich nebylo méně nebo více?
shooter

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

xMichalx napsal:
Díky moc za odpověď.
Jídelníček se snažím dodržovat i když mám teď nějaké zdravotní komplikace a nemůžu posilovat jak bych si představoval. Těší mě ale, že váha pomalu leze nahoru. Je to tak 0,5 - 1kg za týden.

Jestli se ještě můžu zeptat. Co máš na mysli tím"více si hlídat sacharidy"? Jako aby jich nebylo méně nebo více?

Aby jich nebylo více

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Air_force_one

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám podobnou otázku a nechci zakládat nové téma.

Je mi 24 let, měřím 184 cm a momentálně vážím 75 kg. Chtěl bych se zeptat ohledně jídelníčku a suplementace.

Můj týden vypadá takto :

Pondělí : MMA + Thajský box (celkem 2,5 hodiny)
Úterý : Kruhový trénink (velice intenzivní hodina)
Středa : MMA + Thajský box (celkem 2,5 hodiny)
Čtvrtek : Kruhový trénink (velice intenzivní hodina)
Pátek : MMA + Thajský box (celkem 2,5 hodiny)
Sobota : Silový trénink ( základní cviky + cviky s KB)
Neděle : volno

Jídelníček

Snídaně : 150g vloček (lžička kakaa, kokosu a arašídového másla) + 2x vejce + ovoce + káva
Svačina : 2x slunečnicový chléb + 50g šunka (vepřová 95%), sýr (eidam 20% - též 50g), zelenina + čaj
Oběd : 120g rýže + 150g (střídám hovězí, vepřové, krůtí kuřecí, ryby) masa + zelenina
Svačina : 250g hollandi a + 50g vloček + ovoce + káva
TRÉNINK (po tréninku nic nejím, max banán a hodinu poté následuje večeře - zde je asi chybný krok)
Večeře : 100g rýže + 150g masa + zelenina (pdoobné jako oběd)
Poslední jídlo : 125g tvarohu + 2x vejce

Denně cca 180g bílkovin, 400-450g sacharidů a cca 90g tuků

Mým cílem není být obrovský obalený kulturista, ale trochu svalové hmoty bych chtěl nabrat , abych zlepšil postavu. Proto se chci zeptat jestli je nutné zařadit suplementaci (hlavně tedy asi po tréninku), když dodržuji už tak podle mě správný jídelníček?. Říkám si jestli přidat na jídle? A jestli zařadit potréninkový nápoj tak jestli raději protein (180g přes den se mi zdá až až...) nebo gainer s vyšším obsahem bílkovin (teď je v akci GO PRO 30) a k tomu creatin????
Douglas

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Air_force_one napsal:
.....

Ja bych zkusil neco zaradit, gainer je nejjednodussi volba, go pro je slusny, ale primarne kvuli cukrum bych tam klidne dal i neco okolo 15-20% bilkovin, paklize ti dela starosti vyssi mnozstvi bilkovin, a klidne zredukuj o to mnzostvi jidlo pred spanim (tvaroh a vejce).
Air_force_one

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkusím tedy ti Go Pro a co ten kreatin zkusit zaradit na mesic abych neco nabral? Bojim se, ze mi to pujde do tuku, ale zase kdyz mam tolik treninku tak by nemuselo.
doNny_

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám velice podobný trénink jako ty a ničeho se neboj. Máš velký výdej, kreatin není na škodu zařadit a při správném jídelníčku to do tuku moc nepoleze
Air_force_one

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Super, díky za odpověď, mám totiž velkou mezeru mezi svačinou a večeří kdy mám dva tréninky po sobě, tudíž ten gainer po tréninku asi na škodu nebude, abych alespoň doplnil živiny.
René Gorol

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2014 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Air_force_one napsal:

Je mi 24 let, měřím 184 cm a momentálně vážím 75 kg. Chtěl bych se zeptat ohledně jídelníčku a suplementace.

Můj týden vypadá takto :

Pondělí : MMA + Thajský box (celkem 2,5 hodiny)
Úterý : Kruhový trénink (velice intenzivní hodina)
Středa : MMA + Thajský box (celkem 2,5 hodiny)
Čtvrtek : Kruhový trénink (velice intenzivní hodina)
Pátek : MMA + Thajský box (celkem 2,5 hodiny)
Sobota : Silový trénink ( základní cviky + cviky s KB)
Neděle : volno

Jídelníček

Snídaně : 150g vloček (lžička kakaa, kokosu a arašídového másla) + 2x vejce + ovoce + káva
Svačina : 2x slunečnicový chléb + 50g šunka (vepřová 95%), sýr (eidam 20% - též 50g), zelenina + čaj
Oběd : 120g rýže + 150g (střídám hovězí, vepřové, krůtí kuřecí, ryby) masa + zelenina
Svačina : 250g hollandi a + 50g vloček + ovoce + káva
TRÉNINK (po tréninku nic nejím, max banán a hodinu poté následuje večeře - zde je asi chybný krok)
Večeře : 100g rýže + 150g masa + zelenina (pdoobné jako oběd)
Poslední jídlo : 125g tvarohu + 2x vejce

Denně cca 180g bílkovin, 400-450g sacharidů a cca 90g tuků

Mým cílem není být obrovský obalený kulturista, ale trochu svalové hmoty bych chtěl nabrat , abych zlepšil postavu. Proto se chci zeptat jestli je nutné zařadit suplementaci (hlavně tedy asi po tréninku), když dodržuji už tak podle mě správný jídelníček?. Říkám si jestli přidat na jídle? A jestli zařadit potréninkový nápoj tak jestli raději protein (180g přes den se mi zdá až až...) nebo gainer s vyšším obsahem bílkovin (teď je v akci GO PRO 30) a k tomu creatin????

Ahoj, určitě by si měl zařadit především BCAA nejlépe instantní od extrifitu aby sis udržel svalovou hmotu a lépe regeneroval. Co se týče bílkovin tak jich není až tak moc jak píšeš jsi někde v základu - když přidáš nevadí :) ... Ale jako doplňek bych zvolil od BSN syntha-6 - dodáš cukry a zvýšíš podíl bílkovin.

Rychle na stránku:

Přejdi na: