|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
hytuk
|
Zaslal: po duben 22, 2013 10:11 pm Předmět: Hytuk´s journey |
|
|
Tak jsem tu zas, možná si na mě ještě někdo vzpomene...chvíli mi to trvalo, ale teď cítim, že je správnej čas si založit log beze strachu z toho, že ho za týden zas opustim. Většinu problémů, který mě řadu let držely od cvičení jsem vyřešil nebo pominuly, cítim se skvěle a slintam na tvrdou dřinu. Posledních pár let jsem jako přivýdělek provozoval "sklepní fitko", před pár týdny se mi z toho stal v nových prostorách regulérní job. Tj. hýbat jsem se nikdy uplně nepřestal, většinu času jsem ve fitku trávil aktivně, minimálně se zapojoval do skupinových cvičení, držel lapy atd...samořejmě pokud mi to zdraví dovolilo,což nebylo vždycky. O konzistentní silovku jsem nezavadil roky. Jsem starší, snad chytřejší a zkušenější a logicky se mi změnily priority...v kontextu cvičení jde především o životosprávu a regeneraci,rehabilitaci-jejichž nedostatek mě v průběhu času dostal do nejednoho problému.
Věk: 29let
Váha: 82,5kg
Výška: 181cm
Omezující neduhy: špatně vyvinutý menisky, náhlost na problémy se sedacím nervem, dlouhodobě špatný pravý rameno související s x let špatnou technikou tenisovýho podání a boxem, v pravý holeni je pocuchaných pár nervů, takže je přecitlivělá/necitlivá, díky kdysi přervaným šlachám na pravý ruce omezená hybnost ukazováčku atd a tím i zhoršenej úchop, tenisový loket jen jako schovaný strašidlo, nevim o něm dva tři roky, při delším běhu se ozývá nadvakrát zlomená klíční kost, po distorzi krční páteře se občas ozve krk, měl jsem jednoho času podezření na výduť v souvislosti s úrazem hlavy, tenhle strašák je už snad definitivně pryč...jinak jsem zdravej mladej klučina:)...ale zápas v boxu či kicku už si po vlastnim zvážení radši nikdy nezkusim, plně mi postačujou sparringy, kde musim ale jít víc po kvalitě.
Cíle:
zdraví:vyvarovat se dalším úrazům a postupně zrehabilitovat následky starých; překopat životosprávu (což už se děje) a to na typ stravování, který tu neni asi uplně typickej...postupně se zbavit chemky, tj. marketovýho jídla, maso jíst svátečně, energii brát ze zeleninových šťáv a syrovýho jídla, pěstovat částečně svoje; chápu úskalí tohohle přístupu, nicméně už teď po pár týdnech najíždění na novou stravu se cítim skvěle, mam víc energie, míň i když kvalitnějš spim, jsem odpočatej, baví mě práce a jsem vůbec nějak happy;navíc kdykoliv to můžu změnit...
trénink: ještě půl roku zpátky jsem měl 90kg, pak to šlo dolů, pže jsem si naboural stravovací režim, přestal snídat, kouřil...současných 82 kg jsou už ale čistě svaly, začíná se mi rýsovat eightpack  už přeci jen pár dní cvičim a tělo zareagovalo okamžitě...
chci jít progresivně nahoru v základních silových cvicích, jet do toho silový cviky s vlastní vahou ála Pavel Tsatsouline, zejména dřep na jedný noze a rolování kolečka. Určitě si najdu čas na doplňkový a kompenzační cviky. Důležitá priorita je naučit se líp ovládat tělo, zejména se chci učit budovat kvalitnější tenzi napříč tělem. Tolik posilovna. V tělocvičně se chci během pár dnů/týdnů dostat na kondici, se kterou jsem to tady kdysi opouštěl a jít dál. Půjde to rychle, už je leccos zpátky. Další důležitej cíl je zharmonizovat cvičení s mym ostatnim životem, s mojí touhou po zdravějším bytí a s mou filozofií, která zažívá prudkej progres. Trenály si budu nadále sestavovat sám.
K vlastnímu tréninku trávim ještě x hodin denně aktivitama v posilce či (mini)tělocvičně, předcvičováním, lapováním, hraním s dětma (opiči dráhy atd). Tyhle věci budu zapisovat je v případě, že pujde o něco náročnějšího. Jídelníček budu zřejmě zapisovat sporadicky. Jde se na to
Pondělí 22.4.
A) Nadhoz a tlak: 1x40kg, 1x60kg, 1x70kg, 1x75kg, 1x80kg, 1x82,5kg, 1x70kg
Pistole (tj. dřepy na jedný noze): 3x3xbw+15kg
B) Bic.zdvih+tlak+tric.tlak s VČ: 3x10op.
Rozpažky: 3x10op.
Předpažování: 3x10op.
Výpony+zakopávání: 3x20op.
C) Agility trénink (žebřík, kužely, přeskoky atd.): 20min
-abych v tom udělal pořádek...v posilovně jsem většinu dne, tj. stíham víc trenálů separovaných klidně pár hodinkama; pod písmenama jsou tedy samostatný tréninkový jednotky
-nadhoz s tlakem jedu 2-3x do týdne, klidně samostatně (třeba dopo) pocitově, co se týče načasování i vah, jedu jen pár singlů, který mi vyhovujou, nebudu tam samozřejmě zkoušet střílet maxka, občas se přiblížim; jsem rád, že tam zatim vyhodim aspoň svojí váhu
-ten tlak je spíš pokus o pushpress
-b) je pár doplňkových cviků, který jedu 2xtýdně
-silovka neni a ani pořádně nemůže být vytesaná do kamene, dopředu většinou nvm kdy a na co ten den budu mít čas, chuť nebo odpočatý svaly,
povinný objem v posilce je: 2-3xtýdně nadhoz a tlak, 2x týdně silovka upper body, 2xtýdně !doplňky", 3-4xtýdně pistole+kolečko, ruce a zápěstí nejlépe pořád
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
AHOLA

|
Zaslal: út duben 23, 2013 6:48 am Předmět: |
|
|
Welcome back!
Tento log budem (a urcite nielen ja) sledovat, ak ho obcas okorenis nejakou foto tvojej formy, alebo videom z trenalu, sledovanost moze stupnut k rekordnym hodnotam
Btw. je fajn citat logy na takychto forach, clovek si uvedomi, ze je vlastne zdravy ako rybicka _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út duben 23, 2013 7:53 am Předmět: |
|
|
 sem si rikal, kdo tady zase "vytahl" nejakej tvuj archivni log  sem rad, ze ses zpatky, jak pise kolombo, vitej zpet! _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: út duben 23, 2013 10:40 pm Předmět: |
|
|
Aholovi se tu oficiálně říká Kolombo? Dík za uvítání, fotky z trenálu určitě časem postnu...
Úterý 23.4.2013
jídlo:
snídaně-3dcl čerstvý mrkvový šťávy, banán
snídaně-3mích.vejce s celozrn.rohlíkem, avokádo, kokos.mléko
svačina-gainer
oběd-zel.krém, houb.rizoto
svačina-protein
svačina-jablko, avokádo, soj.tyčinka
veřeče: červená čočka s chilli, 4volský oka, paprika, zel. salát
dopo:
Brusle -5km
Pistole: 3x4op.
Kolečko ze stoje: 2x3op.
odpo:
Box -50min
Shyby : 9,9,8op.
Benč : 3x8x70kg
Přítahy JR k pasu (Croc style) : 3x10x48kg
Tlaky JR ve stoje: 4,4,3x33kg obě ruce
Bic.zdvih s JR+tric.lano: 3x14x22kg+3x13
Bic.zdvih (Arnold) : 3x21op.
Brusle: 10km
-bruslim většinou se psem (staford s buldočkem), kterej diktuje tempo, takže solidní makačka, když jedu bez, soustředim se víc na bruslařský blbosti, přenášení váhy, sprinty...
-box byl v rámci práce ale zapsanej páč to byla soukromka s pokročilým, celou dobu nácviky a lehkej sparring
-u kolečka hrozilo natáhnutí svalu, takže jsem poslední sérku neodjel
-celou silovku jsem začínal na 3x5op a táhnu to nahoru na 10op., tlaky s jr už jsem vytáh, proto opět 3x5op s vyšší vahou...
nemůžu se rozhodnout jestli zařadit hyperextenze, slyšim poslední dobu samou hanu...
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 7:01 am Předmět: |
|
|
Středa 24.4.2013
dopo:
polosprinty do kopce: 3x150-200m
Tabata vlnění s lanem
Tabata poskoky s tlakem osy od hrudi
Hraní s kettlebellem: 20min
odpo:
box-lehký sparring: 5x3min.
-středa je časově/pracovně nejnáročnější den z celýho týdne, mam cvičení od 9 do 11ti a od 13:30 do 20:30, je v tom jedna box a jedna kick soukromka, aspoň částečně se hýbu nebo přímo cvičim každou z těch hodin, v kruhovym cvičení sloužim často jako jedno ze stanovišť:D
-pro tohle všechno mam ve středu ve svym cvičení relativní klid, tj.krátký intervaly, apod.
-kopec jsem chtěl vyběhnout 5x, ale žádnej kvalt, nedávno jsem to ještě s nechutí chodil, sklon je celkem brutální...
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt duben 25, 2013 9:34 am Předmět: |
|
|
| hytuk napsal: |
snídaně-3dcl čerstvý mrkvový šťávy, banán
snídaně-3mích.vejce s celozrn.rohlíkem, avokádo, kokos.mléko
svačina-gainer
oběd-zel.krém, houb.rizoto
svačina-protein
svačina-jablko, avokádo, soj.tyčinka
veřeče: červená čočka s chilli, 4volský oka, paprika, zel. salát |
zvlastni jidelnicek, nejak se mi moc nedari identifikovat, kam tim smerujes , resp. par veci me tam trochu zarazi.. treba celozrnej rohlik, gainer, sojova tycinka..
| hytuk napsal: |
nemůžu se rozhodnout jestli zařadit hyperextenze, slyšim poslední dobu samou hanu... |
a proc vubec hyperextenze?
| hytuk napsal: | | Aholovi se tu oficiálně říká Kolombo? |
ne, jenom ja to mam s jeho jmenem v souvislosti s tim, jak tady kdysi rozkryval ruzny "kauzy" _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: po duben 29, 2013 7:22 pm Předmět: |
|
|
od ctvrtka mi nejde net, vsechno zapisuju do textaku, zejtra to snad rozbehnu a strucne zapisu....
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:37 am Předmět: |
|
|
Net stále zlobí, zapíšu minulý týden ve stručnosti, dál už zas budu pokračovat klasicky.
čtvrtek:
dopo: Brusle -10km
Nadhoz a tlak: 60kg, 70kg, 80kg, 80kg, 82,5kg, 80kg, 80kg
odpo: 20min- 5xšvih s jr (obě ruce), 10xklik, 5x tlak nad hlavu s jr, 10xsklapovačka proti jedné noze, 5x výpad s jr
-kruháč s 20kg jednoručkou a 10kg vestou, 11kol
pátek:
dopo- Brusle-10km
Pistole: 3x3xbw+15kg
Kolečko ze stoje: 3x3
odpo: Shyby: 3x9xbw
Benč: 9,8,8x70kg
Přítahy JR k pasu (Croc): 3x10x48kg
Tlaky JR ve stoje: 3x4x33kg
+ ruce, švihadlo...
sobota: VOLNO
neděle: dopo: 5x shyb, 5x nadhoz s tlakem (60kg), 20x get up (tj.vstát z lehu na zádech) x 10kol
odpo: box+doplňky
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: st květen 01, 2013 11:26 am Předmět: |
|
|
pondělí 29.4.
dopo:
Nadhoz a tlak: 60kg,70kg,80kg,82,5kg,85kg (nadhoz),82,5kg, 82,5kg
Švihadlo
odpo:
Shyby: 3x10op.
Benč: 3x9x70kg
Přítahy Jr k pasu: 3x10x48kg¨
Tlaky JR nad hlavu: 3x5x33kg
úterý 30.4.
dopo:
Pistole: 3x3xbw+20kg
Kolečko ze stoje: 3x3op.
Švihadlo
odpo:
Bic.zdvih JR+tric.stahování lana: 3x16x22kg+3x14op.
Výpony na legpressu+zakopávání: 3x20op.+3x15op.
Švihadlo
-po nadhozu bych 85kg myslim v poho vytlačil, ale nechci pokoušet rameno a blížit se k limitu, i benč držim níž kvuli ramenu, technika nadhozu je naprd, pže končim s nepřirozenym úhlem v loktech a cítim je
-u přítahů mě limituje síla úchopu pravý ruky (nepříliš funkční ukazováček), takže zůstávam na stejný váze, síla jde nahoru
-švihadlo jedu většinou 3x2min s půl min pauzou a důrazem na rychlost
-u kolečka důraz na kvalitu tenze, ne kvantitu
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: st květen 01, 2013 8:49 pm Předmět: |
|
|
středa 1.5.
Box-nácviky, říz.sparring : 40min
Švihadlo (změny intenzity, DU...): 20min
WOD1
Mrtvý tah: 1,2,3,...9,10 x82,5kg
Angličany: 5x mezi sériema MT
WOD2
1x nadhoz a tlak + 10xangličan
2x nadhoz a tlak + 9xangličan
...............................
10xnadhoz a tlak + 1x angličan
-WOD1 jsem chtěl odjet pyramidově, ale přišli mi lidi
-WOD2 s 20kg KB
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: pá květen 03, 2013 8:40 am Předmět: |
|
|
čtvrtek 3.5.
dopo:
Nadhoz a tlak: 70kg,80kg,80kg,80kg,80kg,80kg,70kg
Zvedání nohou ve visu: 3x15op.
odpo:
WOD
20minut:
5xšvih x obě ruce
10xklik
5xtlak x obě ruce
10xsklapovačka
5xvýpad x obě nohy
BOX -5x2min (sparring)
-u nadhozu šlo hlavně i zlepčení techniky, proto jsem nešel výš
-WOD s vestou (10kg) a 22kg JR, odjel jsem jen 11kol i díky pracovním prostojům, jinak jsem si vzpomněl, že jsem ho jel minulý týden dvakrát a jednou ho nezapsal, bez vesty to bylo tušim 14kol
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 1:31 pm Předmět: |
|
|
pátek 4.5.
dopo:
Běh -5km
odpo:
Bic.zdvihy s jr+tric.lano: 3x16+3x13op.
Výpony+zakopávání: 3x25+3x15op.
Navíjení závaží+ohýbání zápěstí
Lano (vlny) : 8x30sec (10rest)
Švihadlo: 10min
sobota 5.5
Box.sparring: 60min
Lana: 10min
-od neděle 6.5. až dodnes necvičim-stěhování z bytu, jsem rád že mam kde spát
-každý den aspoň 100kliků 100dřepů, nic víc, ani na sport neni čas
-cvičim a píšu až od pondělka
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: út květen 14, 2013 8:56 pm Předmět: |
|
|
pondělí 13.5.
Shyby: 10xbw, 3x5xbw+10kg
Benč: 10x70kg, 3x6x75kg
Přítahy JR k pasu: 3x10x48kg, 20x40kg
Tlak JR nad hlavu: 2x6x33kg
úterý 14.5.2013
ráno:
Mrtvý tah: 90kg,100kg,120kg,140kg,145kg,145kg,140kg
Koordinační cvičení: 20min
odpo:
Předpažování: 3x12op.
Rozpažky: 3x12op.
Bic.zdvih+tric.kladka: 3x16+3x14op.
Výpony+zakopávání: 3x25+3x16op.
-bohužel se začal ozývat rameno, proto nadhoz a push nahrazuju mrtvolou, proto benč až takhle pomalu
-mrtvola lehká, až se s ní trošku rozcviči chci potáhnout 2xbw, což doufam nebude problém
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: út květen 21, 2013 9:14 am Předmět: |
|
|
středa 15.5.
dopo:
odpo:
Švihadlo+box.drily -60min
čtvrtek 16.5.
dopo:
Kolo-15km
odpo:
Shyby: 4x6xbw+10kg
Benč: 4x6x75kg
Přítahy JR k pasu: 3x6x53kg
Tlak JR nad hlavu: 3x5x33kg
pátek 17.5.
Mrtvola: 100kg,120kg,130kg,140kg,150kg,150kg,145kg
neděle 18.5.
20xpushpress
20xskok na trampolíně s dotknutim nohou
20xdřep
x6kol
-stále jsem bez připojení, pže bydlim provizorně, vim, že tenhle styl zapisování je naprd,nicméně lepší než nic; jedu to do texťáku a pak vždycky překopčim
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: út červen 25, 2013 6:49 am Předmět: |
|
|
Bohužel se mi nevyhnula další série úrazů. Skončilo to postupně rozseklou hlavou a nohou, naštíply nosem a rozkousanym rtem, zřejmě lehký otřes. Nějaký hezký foto bezprostředně po snad najdu. Jsem i online, přestěhovanej, takže píšu od teď dál. Úrazem vynucená pauza trvala přes 2týdny :/
pondělí 24.6.2013
ráno:
Stínování: 2minuty
Švihadlo: 2minuty
Pytel: 2minuty
x3 (pauzy 30sek)
odpo:
Mrtvola: 100kg,120kg,140kg,140kg,150kg,155kg,150kg,140kg,
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|