Játra-problémy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Játra-problémy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Játra-problémy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TheCory

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 3:17 pm    Předmět: Játra-problémy Odpovědět s citátem

Zdravím všechny.
Je zde prosím někdo, trošku odbornější, kdo by mi vypsal, které suplementy zatěžují játra?
Díky..
TheCory

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem se dočetl, že to může být přesycením těla aminokyselinami, u mne šla spotřeba Hydra docela nahoru, k tomu denně nakopávače...
Může v tom hrát tedy to Hydro roli? Bohužel jsem strojař, ne biolog :-)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co konkrétně ti na nich našli?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Shadoww

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Játra může za různých okolností zatížit kdo co, například paralen ve vyšší dávkách je na játra docela kladivo a v kombinaci s alkoholem může způsobit jejich selhání... V hydru bych problém ale nehledal. Nicméně pokud máš problémy s játry (zvýšené jaterní hodnoty, cholestatická žloutenka atp) a nechceš se babrat s flavobionem a podobnýma slaboučkýma nesmyslamy (sylimarin sice dle klinických testů na potkanech játra chrání. Při dávkování cca gram na kg tělesné hmotnosti, nitrožilně, hmm...), sežeň si TUDCA (tauroursodeoxycholová kyselina), i menší dávka dokáže jaterní enzymy normalizovat v relativně krátké době i při značném excesu z běžných hodnot, vyšší dávky zabírají i silnějšího poškození jater.
TheCory

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Shadoww napsal:
Játra může za různých okolností zatížit kdo co, například paralen ve vyšší dávkách je na játra docela kladivo a v kombinaci s alkoholem může způsobit jejich selhání... V hydru bych problém ale nehledal. Nicméně pokud máš problémy s játry (zvýšené jaterní hodnoty, cholestatická žloutenka atp) a nechceš se babrat s flavobionem a podobnýma slaboučkýma nesmyslamy (sylimarin sice dle klinických testů na potkanech játra chrání. Při dávkování cca gram na kg tělesné hmotnosti, nitrožilně, hmm...), sežeň si TUDCA (tauroursodeoxycholová kyselina), i menší dávka dokáže jaterní enzymy normalizovat v relativně krátké době i při značném excesu z běžných hodnot, vyšší dávky zabírají i silnějšího poškození jater.

Já doteď problémy neměl, až teď nějaká akutní lapálie, kdy se játra trošku vzepřela. Taková tupá, prázdná bolest, po dohodě s lékárníkem si dám chvilku pauzu se suplementy, doplňky a léky, jen jsem si vzal Essential Forte (lék), čaj z ostropeřce a přidal jsem si jíl k detoxu zažívací soustavy. Dám si takový očistný týden, snad ta bolest povolí.

Jinak u mne nehrozí, že by to bylo z alkoholu, drog, léků, proto zkoumám, zdali v tom mohou hrát roli nakopávače, případně hydro (našel jsem tu možnost s vyšším množstvím amino...)

Asi bude třeba detox zařazovat častěji :-)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S bilkovinami ani suplementy bych problemy nevidel . Nech si udelat jaterky, ultrazvuk jater a ELFO bilkovin plazmy, komplet krevni obraz.
jari

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem teda žádnej doktor ani odborník ale mám pocit, že játra nebolí. Příčina té tupé bolesti bude hádám někde uplně jinde....
Draper

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 1:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze tys naznal, ze mas jatra v prdeli bez jakehokoliv lekarskeho vysetreni jen na zaklade toho, ze te tam 2x pichlo a ze ti lekarnik rekl, ze by to mohlo byt se suplementu jo? omg
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Játra bolet můžou.
Pokud máš nějaký strach, že máš něco s játry, tak zajdi k doktorovi, předvídat něco na nějakém divném pocitu nebo píchnutí v játrech je fakt blbost a nějaký čaje a detox ti fakt moc nepomůžou, kdybys s nimi něco měl.
balbi

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak, je potřeba zajít k doktorovi, nechat si vzít odběry a podle výsledků pak dělat nějaké závěry.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
TheCory

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, pokud to do týdne nepřejde, zajdu si na vyšetření.
Dotaz, který jsem uvedl na začátku byl, zdali to může být zapříčiněno suplementy, irituje-li to někoho, ať se nevyjadřuje.
Drapere, pokud chceš psát útočně, tak to jdi...víš kam.

PS: játra bolí, tento postup jsem zvolil po konzultaci ze zdravotníky, ty suplementy napadly mne osobně, proto se ptám.

Jestli je to hloupá otázka, tak se omlouvám.
kubaz

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jatra samotne o sobe neboli ale kdyz je s nimi problem tak se muzou zvetsit a tlaci na svaly okolo coz je takovy neprijemny pocit
TheCory

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
jatra samotne o sobe neboli ale kdyz je s nimi problem tak se muzou zvetsit a tlaci na svaly okolo coz je takovy neprijemny pocit

Díky, přesně tak je tomu i u mne, prvně jsem myslel, že se jedná o namožené svalstvo.
Člověk to vždy řeší, až je s tím problém
Mick994

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám to samý, jsem taky sem tam takový ten hypochondr, že mě někde píchne a hned si říkám co by to mohlo bejt, ale pak to hodím za hlavu, starostí mam tak už dost
TheCory

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Já mám to samý, jsem taky sem tam takový ten hypochondr, že mě někde píchne a hned si říkám co by to mohlo bejt, ale pak to hodím za hlavu, starostí mam tak už dost

Občas si tak už taky připadám ale když se to táhne, zbystřím.

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Játra-problémy Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: