Mate nejaky tip na pekne videa na spravnou bench press techniku ?
Ja nasel napr :
Podle tech videi to delam uplne spatne, cele roky, tlacim to tam jakkoliv, hlavne ramenama, jen abych tam dostal co nejvetsi vahu. Proto me taky ramena pomalu ale jiste odchazej.
Musim se donutit to zmenit a prenest se pres to, ze budu benchovat mensi vahy, ale casem se to vyplati.
Tady to vypada dobre, vubec nevim kdo to je, ale vypada seriozne.
Benč se necvičí podle videa, ale podle pocitu zatěžovaných svalů , každej má jiný pákový poměry ruk a jinou šířku hrudníku , videa jsou jenom takový nástřel nějaké techniky.
Poukud ho cvičíš jako hlavní cvik na prsa tak je musíš cítit, najdi si takovou šířku úchopu a takový tempo cvičení který ti vyhovuje a hlavné procvičuje požadované partie
Já cvičím třeba benč ke krku , Cizo mi kdesi psal ,že to normálnímu smtelníkovi upálí ramena ,ale mě to vyhovuje a přináší výsledky.
Lepší rozjezd u klasického benče a objem vrchních prs.
Naposledy upravil arkan dne ne duben 06, 2014 6:58 pm, celkově upraveno 2 krát
Arkane já to jedu taky co nejvíce ke krku a lokty co možná nejvíce rovnoběžně s osou činky. Pak nejvíce propneš prsní svaly a úchop je individuální jak píšeš. CIZO je máčka a nedá to, tak vede řeči o přepálení
Mate nejaky tip na pekne videa na spravnou bench press techniku ?
Ja nasel napr :
Podle tech videi to delam uplne spatne, cele roky, tlacim to tam jakkoliv, hlavne ramenama, jen abych tam dostal co nejvetsi vahu. Proto me taky ramena pomalu ale jiste odchazej.
Musim se donutit to zmenit a prenest se pres to, ze budu benchovat mensi vahy, ale casem se to vyplati.
Většina lidí tlačí maximum na úkor techniky a přitom je to hloupost a ubližují jen sobě. Chce to zvládnout hlavně vlastní ego.
Cizo na to asi nekouká z pohledu bodybuildera. Jestli chceš tlačit balíky, musíš ramena dostat do silné pozice a dodatečně je zpevnit externí rotací (lokty k tělu). Navíc správný bench se pak dá přenést i do běžného života a k tomu myslím i to cvičení z části je.
Cizo na to asi nekouká z pohledu bodybuildera. Jestli chceš tlačit balíky, musíš ramena dostat do silné pozice a dodatečně je zpevnit externí rotací (lokty k tělu). Navíc správný bench se pak dá přenést i do běžného života a k tomu myslím i to cvičení z části je.
Cizo na to kouká jak to je,protože nikdy mu benč nešel jako třeba záda a věděl to.Navíc jeho jako stronga zajímá spíš síla zad,ramen a případně rukou,které zapojí nejvíce.
S lokty k tělu je to spíš o tricepsu než prsou,takže to jako správnou techniku BP určitě nedoporučuju.
Cizo na to kouká z pohledu trenéra, který už napravoval pár lidí, co benčovali na široko, s loktama od těla a pomalu ke krku a ramena jim řekly "na to ti dlabu" Ale věřím, že s malou vahou to problém být nemusí. Já už třeba jezdím jen úzký bench s loktama tak 45° od těla, ten mi sedí nejlíp a nemám důvod měnit.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Cizo na to kouká z pohledu trenéra, který už napravoval pár lidí, co benčovali na široko, s loktama od těla a pomalu ke krku a ramena jim řekly "na to ti dlabu" Ale věřím, že s malou vahou to problém být nemusí. Já už třeba jezdím jen úzký bench s loktama tak 45° od těla, ten mi sedí nejlíp a nemám důvod měnit.
No pokud na to prsa nemají a táhnou víc než snesou,tak to ramena balí v jakékoliv poloze,ale cvičení prsního svalu má být asi o cviku prsou a ne zapojení celého vršku Kdo má silný kozy,táhne to jima a zbytek to skrčí
Ale ne,konec humoru,ať to každej jede podle sebe,ale pro procvičení prsních svalů já preferuji pořád jeden styl (geniální ) a to tento:
Většina lidí tlačí maximum na úkor techniky a přitom je to hloupost a ubližují jen sobě. Chce to zvládnout hlavně vlastní ego.
Asi tak, vykašlat se na egolifting, někteří si myslí, že je furt někde ve fitku někdo sleduje a proto zvedají váhy na které nemají nebo se o to aspoň snaží. Třeba Dorian Yates říkal, že právě na benchi vzniká celkem dost úrazů.
Každý z náš někdy slyšel otázku: "Kolik dáš na bench?"
Zarážející je, že Judson je dospělej, cvičí doma a má potřebu tohle dělat.
CIZOPASNIK : V "Másklu" psali, že Gironda benchoval v sérkach takhle 180kg a Ladislav Kuzdera 6x160kg. Ale Muscle a reliata jsou rozdílné věci.
_________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
Základní cviky je vždycky dobrý cvičit tak, aby vyhovovaly tělesné stavbě a pákovým poměrům. Ideální je najít si variantu, při které nic nebolí a dá se zvedat co nejvíc :)
MAST3R
Gioronda byl velký odpůrce bench-pressu a zrovna silák to nebyl, takže buď si pleteš jméno, nebo mu v másklu tak metrák na výkonu přidali
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru