Úklony do stran s jednoručkou

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Úklony do stran s jednoručkou  Úvodní stránka -> Trénink -> Úklony do stran s jednoručkou
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sedlv

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 12:32 am    Předmět: Úklony do stran s jednoručkou Odpovědět s citátem

Zdravím,

v knize "Velká kniha posilování", kterou mám, se píše, že do pravé ruky uchopíme jednoručku, levou dáme v týl a provadíme úklony vlevo. Je tam i fotka, jak to tak cvičenec provádí.
Všude na internetu jsem si přečetl, že úklony se provádí na tu stranu, v které mám JČ. A že při vrácení se zpět rozhodně nemám přejít do úklonu na druhou stranu.

Neví prosím někdo, jak je to správně?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smile04

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 12:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jak to má být správně fakt netuším, osobně provádím pohyb v maximálním rozsahu co mi tělo dovolí čistě do boku bez toho abych se nějak kroutil, tudíž napřed spustím ruku s činkou po noze co nejníž a pak lehce dynamickým pohybem zpátky a i trochu na druhou stranu...každopádně jsem zvědavý na názor nějákého odborníka a případně proč bych to neměl dělat jak to dělám
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne by spis zajimal vubec duvod tohle cvicit. Posilovat quadratus lumborum, ktery uz sam o sobe ma tendenci se zkracovat a ma negativni vliv na dolni zkrizeny syndrom... Muze mi to nekdo nejak rozumne vysvetlit? Me nic nenapada? Kultici se snad maji snazit o vecko s co nejuzsim pasem ne? U strongmanu mozna neco bude, ale kdyz si v hlave promitam stezejni discipliny, tak mi taky uchazi smysl tohoto cviku v priprave smana.
sedlv

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dělám teďka těžko lehký split. V těžký dny cvičím břicho s kotouči a menším počtem op. a v lehký bez závaží s větším počtem op.
eSko víš teda, jaký postup je u těch úklonů správný?
Darkkiller

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sedlv napsal:
Dělám teďka těžko lehký split. V těžký dny cvičím břicho s kotouči a menším počtem op. a v lehký bez závaží s větším počtem op.
eSko víš teda, jaký postup je u těch úklonů správný?

eSko má pravdu, na tenhle cvik se vykašli a dej si místo toho něco užitečnějšího..
Princ

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vem si do ruky jednu opravdu těžkou jednoručku, jen ji drž (nenakláněj se na žádnou stranu) a jdi s ní co nejdál, dokud udržíš perfektní držení těla. Pak na druhou stranu. Místo laterální flexe tedy budeš trénovat její vzdorování, používat břicho v vytváření stability

Je to stejné jako že krátký těžký plank je lepší než zkracovačka (zase se při něm netlačíš silou do flexe, ale stabilně vzdoruješ extenzi)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 01, 2014 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono obecně pokud člověk cvičí (aspoň občas) pár základních cviků unilaterálně, pak pro úklony není extra důvod.

Pokud můžu cvičit tlaky nad hlavu jednoruč, zabiju tak dvě mouchy jednou ranou...

Tady je pár alternativ:

- tlaky nad hlavou jednoruč
- kuříkové pozvedy (suitcase deadlift) s činkou, jednoručkou nebo kettlebellem
- pozvedy jednoruč/pozvedy jednonož
- kliky jednoruč
- farmářská chůze jednoruč
- chůze ve vzpažení jednoruč
- TGU

Mimochodem, doporučuju po takovém tréninku strečovat QL. Google: 90/90 stretch, QL straddle stretch
Smile04

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 3:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Mne by spis zajimal vubec duvod tohle cvicit. Posilovat quadratus lumborum, ktery uz sam o sobe ma tendenci se zkracovat a ma negativni vliv na dolni zkrizeny syndrom... Muze mi to nekdo nejak rozumne vysvetlit? Me nic nenapada? Kultici se snad maji snazit o vecko s co nejuzsim pasem ne? U strongmanu mozna neco bude, ale kdyz si v hlave promitam stezejni discipliny, tak mi taky uchazi smysl tohoto cviku v priprave smana.

nwm snažím se zpevnit jakýmkoliv způsobem, taky mi to pomáhá od bolesti zad, paradoxně to je ale ten zkřížený syndrom, respektive kachní syndrom :D mam stim problemy...musim nějak protahovat záda a zároveň posilovat břicho
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger

Rychle na stránku:

Přejdi na: