bolest hlavy pri cviceni

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - bolest hlavy pri cviceni  Úvodní stránka -> Trénink -> bolest hlavy pri cviceni
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
nogi

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2014 5:50 pm    Předmět: bolest hlavy pri cviceni Odpovědět s citátem

Zdar chlapy
Potrebuju poradit. Cvicim pres rok a pred 14 dny se mi pri cviceni objevila brutalni bolest hlavy pri cvicich jako bench, hrazda, tlaky ramena. Bolest byla opravdu intenzivni v zadni casti hlavy. Po treninku a behem dne nic. Napr. I na koleckovych bruslich zadny problem. Bral jsem hovezi protein, amina, a kreos. 10 dnu sem mel klid nic nebral a dneska ve fitku se bolest opet projevila. Jsem z toho opravdu spatny. Cviceni me moc bavi ale ta bolest je opravdu brutal a silne limitujici. Prosim, nevite co to muze byt a hlavne jak se toho zbavit. Diky vsem za rady
Fangorn

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle popisu (silná lokální a dočasná bolest) to skoro vypadá na migrénu. Ale to je taková svi*ě, že s tim moc nezmůžeš - pokud se ti to stane a máš to v míře, kdy nezvracíš a udržíš se na nohou, nejrychlejší a nejjednodušší první pomoc je napít se vody a bejt v klidu. V opačnym případě není od věci zavolat záchranku :o)
Myslím, že se ani nezná příčina, nicméně např. mně (a vypozoroval jsem, že nejsem sám) se začne objevovat při vysokym vypětí - např. před státnicema mě takhle hlava bolívala celkem často. Pokud jsi momentálně např. ve vysokym pracovnim tempu, zkus trochu zvolnit, od cvičení bych si osobně dal třeba týden pauzu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
enemec

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar, měl jsem to stejné a nakonec jsem zjistil že jsem měl posunutý obratel v krční páteři. úplně ten horní. Zašel jsem za masérkou ta mi ho škubnutím vrátila zpět týden jsem necvičil a od té doby vše ok. tak to zkus třeba to taky pomůže.
TTeDy

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mel jsem uplne to stejny kdysi - intenzivni bolest v zadni casti hlavy. Poprve jsem to ucitil pri drepech a pak me to bolelo snad pri vsech tlakovych cvicich, mozna i u nekterych tahovych.

Bohuzel doted prakticky nevim, co to bylo, nebyl jsem s tim u doktora a neresil jsem to. Vim jen, ze jsem tou dobou cvicil hrozne blbe (zacinal jsem), tzn. technika stala za nic a nakladal jsem si neumerny vahy. Tim padem ty bolesti hlavy nebyly muj jedinej zdravotni problem tenkrat, tak jsem se na to cviceni proste na rok uplne vykaslal.

Ted uz zas nejakou dobu cvicim, vcetne drepu atd. a ten problem uz nemam. Cili pomohla mi poradna pauza od cviceni (ale verim, ze to bude mit i nejaky schudnejsi reseni).

Btw. ten problem je obecne docela rozsirenej, tak pokud rozumis trochu anglicky, tak klidne hod do googlu neco jako "intense pain in head while lifting", vyplivne ti to spoustu vysledku.
Viper007

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mel jsem neco podobneho, jen me to obcas zacalo bolet i u pocitace
mel jsem ztuhle krcni svalstvo a skripnuty nerv, pomohlo protahovani krcnich svalu

netlacis treba hlavou do lavicky pri tom benchi a tlacich na ramena?
enemec

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

přesně ! ten posunutý obratel mi právě skřípl nerv a proto ta bolest hlavy..
hodně často je to právě krční páteř..
DEXCORE

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A za jakým masérem/masérkou jít aby tohle uměla "opravit" ? Fyzioterapeut mi takhle párkrát zablokovaný krční obratle uvolnil, ale druhej den to bolelo znovu
enemec

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

asi za nějakým šikovným aby ti nezlomil vaz..
já mám svojí která mě napravuje pravidelně. hlavně to chce když tě napraví tak pak třeba týden necvičit a šetřit se aby si to sedlo zase.
+ ideálně nahřívat polštářkama nebo tak.. teplo taky pomáhá na to hodně (teda alespoň mě)
DEXCORE

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já myslel jestli tohle by měl umět každej nebo ne.. teď je všude masáží na výběr jak naděláno, různý blbosti a pořádnýho maséra co dá člověku do těla aby člověk pohledal.. :D
Viper007

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych asi zkusil nejakyho sportovniho masera
ne nejakou 20-letou holcinu, ktera ma v nabidce medove masaze a bahenni zabaly :)
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik vypijes za den vody ?
shooter

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2014 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak s tím se potýkám občas taky. Bolest začala při tlakách na multipresu, kdy jsem tlačil hlavou do lavice. Taková tupá bolest v zadní části krku postupující přes celou hlavu, až do obočí. Je to dost nepříjemný. Tak jsem si nechal udělat rentgen a taky posunutý obratel krční. Takže rehabky. A z čeho to je? Samozřejmě špatně držení hlavy, mám ji předsunutou a taky předklon hlavy, jak sedím u kompu a čumím do obrazovky, klidně i celý den Takže si na to už dávám bacha. Ono to časem přejde samo.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html

Rychle na stránku:

Přejdi na: