Zdravím všechny fitness nadšence. Půjdu rovnou na věc.
Jsem endomorf, mám 185 cm a 85kg. Do 15 let jsem hrál závodně hokej, teď je mi 20 a snažím se stále aktivně sportovat. Taky jsem začal cvičit. Začal jsem kvůli tomu, protože bych byl rád, kdybych vypadal lépe a nestyděl se za sebe. Taky proto, protože bych chtěl být jednoduše silnější. Nejde mi o vzhled kulturisty ale spíše o atletickou a funkční postavu. Nejvíc tuku mám kolem pasu, břicho a stehna se zadkem.
Cvičím 4x týdně stylem 2+1 a 2+2. Točím dva tréninky A, prsa, biceps, nohy, core a B, ramena, záda, triceps, core. Takže asi ten klasický split. Po zkouškách budu i pravidelně běhat (opravdu!). Cvičím 2 měsíce. Např. u benche jsem začínal 40kg 6x12op.,
jednoručky 10kg 6*10, dřepy jezdím bohužel bez závaží, mám celkem špatné kolena. Po 2 měsících jsem se u benche dostal na 55kg 6*12 a
jednoručky 12kg 6*10, ale to jen tak pro představu progresu. Cvičím doma, takže o pestrost cviků se snažím co nejvíce, ale určitě by to šlo i jinak a lépe. Trošku cítím, že začínám stagnovat. Mám radši zvýšit váhy a zmenšit počet opakování? Ale co pak s technikou?
Teď bych chtěl ale asi nejvíce poradit s jídlem. Vypočítal jsem si, že pro nabrání bych měl do sebe dostat cca 3300 kcal/den a to mi vyšlo, že by mělo být 190g Tuku, 180g Bílkovin a 210g Sacharidů. Čím to do sebe dostanu, to bych i věděl, ale chci vědět, jestli jsou tyto vypočítané hodnoty alespoň trochu správné? Trošku mi dělají problém tuky a bílkoviny. Kvůli doplnění bílkovin asi koupím nějaký
protein (ale jaký? long?) a ty tuky bych si rád nechal poradit (vajíčka, ořechy, ryby, olej a dál?). Z čeho do sebe mám narvat tolik tuku? Nějak to zatím nezvládám a jsem pak unavený a mám chuť na sladké, protože mi chybí energie. Stravuji se způsobem 4x denně, ráno povětšinou vločky, piškoty, corn flakes, zkrátka
sacharidy a k tomu i třeba ovoce a bílkoviny. Pak cvičím. Na oběd hlavně bílkoviny, trochu sachrů v podobě rýže apod. a zelenina. Pak svačina což je defakto druhý oběd. No a večer většinou tvaroh s mlékem třeba.
Doufám, že nenaseru tímto tématem moc lidí a neurazím mou terminologií. Všem co poradí předem děkuji. Síle zdar!