Zdarec, dělám bakalářku na téma výživa u kondičních kulturistů a chtěl bych do práce vložit i názory a zkušenosti ostatních cvičenců týkající se výživy.
Proto bych vás chtěl poprosit, pokud byste jen v několika větách napsali:
1.Jaké chyby ve výživě jste dělali jako začátečníci?
2.Jak se tyto chyby projevovaly, respektive, jak jste přišli na to že to chyby byly, nebo co bylo tím iniciátorem proč jste je změnili?
3.Jaký je váš nynější styl stravování,co vám nejvíce vyhovuje, co se nejvíce osvědčilo, respektive, jaká změna vám nejvíce prospěla? (nechci ale nic o AS

)
Tady vám napíšu ukázku, jak to zhruba myslím.:
Jako začátečník jsem dělal chyby v tom, že jsem přehnaně řešil a kupoval jsem mnoho výživových doplňků místo toho, abych se zaměřil na vyvážený a hodnotný jídelníček.
Žil jsem v iluzi, že čím více toho sním, tím více budu mít svalů. Přecpával jsem se vším možným, můj příjem sacharidů byl opravdu vysoký. Vynechával jsem ovoce, zeleninu. Čím vyšší bylo číslo na osobní váze tím, jsem měl lepší pocit.
Výsledkem toho bylo, že jsem přibral velké množství tuku, moje fyzická kondice šla z kopce a necítil jsem se dobře. Proto jsem změnil své stravovací návyky, shodil a začal se zajímat o zdravější způsoby stravování.
Nyní se snažím o to, aby můj jídelníček byl pestrý a vyvážený. Výživové doplňky už kromě pár vitamínů a minerálů nekupuji. Vyhovuje mi zařarovat do svého jídelníčku menší množství sacharidů a to kompenzovat navýšením tuků v podobě celých vajec, tvrdých sýrů, arašíhového másla, smetany apod. Cítím se lépe, podávám lepší výkony, mám pocit, že tělo má více energie, rychleji regeneruje a není náchylné k hladu.
jo a napište, jestli jste ekto/mezo/endomorf
díky moc