Otázka ohledně cardia

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Otázka ohledně cardia  Úvodní stránka -> Trénink -> Otázka ohledně cardia
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 8:33 pm    Předmět: Otázka ohledně cardia Odpovědět s citátem

Zdar,momentálně jezdím 3x týdně 30 min běhací pás po tréninku, tepovka tak 135-150.

Můžu čekat lepší efekt od 20min rotopedu někdy po probuzení každý den v týdnu, tedy 7x 20 min?
Jednak mě ten pás po tréninku nebaví a chtěl bych si trochu přestrukturalizovat trénink a těch 30 min by se mi hodilo jinde, než na pásu.

Efektem myslím samozřejmě shazování loje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 8:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

20 minut je sice malo na nastartovani nejakych spalovacich procesu v tele, ale pokud jsi ho do ted nedelal a telo na to neni zvykle, tak bude nejaky cas stacit, protoze to bude nejaky vydej energie navic. postupne bych ale pridaval a nebo to treba omezil na 4-5x tydne a cas prodluzoval, protoze telo se rychle adaptuje. Zalezi, jak moc chces spalovat, ale hadam ze moc ne. On se ti ten metabolismus zacne zrychlovat i tim, ze naberes nejakou hmotu, pokud jsi ted zacal po pauze cvicit

Pokud ti ma odpoved nestacila, tak si pockej, jestli to tu jeste cte Raichenberk, ten ti naordinuje kazdej den alespon 5 hodinovku, protoze jinak to nema smysl
Oddo

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Začal bych tím kardiem po tréninku třeba jen 15-20 minut. A postupně bych přidával to kardio rána na lačno. Tělo se, jak píše Draper, začne adaptovat, tak je třeba neustále přitlačovat na pilu. Případně až selže i tento systém zkusil bych místo kardia v rovnoměrném tempu nějaké intervaly, sprinty do kopce, etc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No právě že já bych se chtěl tomu kardiu po tréninku vyhnout, protože ted mi jeden trénink vychází na asi dvě hodiny a druhý včetně toho kardia na hodinu a třičtvrtě, kdybych to nějak popřehazoval tak mám dva tréninky a z toho každý tak na hodinu a půl, což mi přijde rozumější a myslel jsem že bych to potréninkové kardio mohl nějak nahradit tím ranním.
Draper

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud cvicis 2 hodiny, tak bych se z dlouhodobeho hlediska naturalne asi trochu bal o svaly (i kdyz 30 minut v tepovce je celkem nic). Pokud to mas teda takhle, tak ho dej rano a nebo nekdy rano a kdyz mas kratsi trenink, tak po treninku, oba casy jsou pro spalovani nejvhodnejsi a jak pise oddo , casem bych zaradil i nejaky intervaly, protoze telo si zvykne rychle. Ja jsem ted asi pred 4 tydny zacal po delsi dobe prave s kardiem po treninku nejdrive 20 ted uz 30 minut (tepovka o hodne vyssi nez ta domnela zona pro spalovani tuku), ze zacatku fungovalo pekne a tuk sel dolu, ale ted uz citim, ze to zadne ovoce neprinasi, spis jen dobry pocit, to je max vse.
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak, protože mám trénink kolem dvou hodin tak to chci srazit a nejlepší cesta pro mě momentálně je přesun některých cviků do druhého tréninku.

Zkusím 5x týdně těch 20 minut po ránu a postupně budu přidávat a uvidím.

Dík za tipy
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

20 minut ráno není žádná sláva, dal bych radši 40 minut i za cenu toho, že to bude třeba "jen" 3x týdně
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak z hlediska zvýšení výdeje energie to smysl má, nebo?
Oddo

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:

Tam jde asi hlavně o to, že tělo začne uvolňovat mastné kyseliny ke spálení až po určité době trvání aktivity. Proto je super to kardio po silovém tréninku, protože tam už rovnou "pálíš tuk". Kdežto než se ráno nastartuje tento proces, tak to trvá, proto je vhodnější delší kardio. Zkus a uvidíš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:

Jasne pokud nejsi ten typ, co pribere z toho, kdyz se na jidlo jen podivas.
Kdyz jsem byl decko jeste na zakladce, tak si matka koupila rotoped. Tenkrat jsem byl docela obezni, protoze jsem rad jedl :) a k tomu jsem byl hodne pasivni, jakykoliv sport ci pohyb byly pro me zlo, ale nejak me na tom rotopedu zacalo bavit slapat. Kazdy den jsem daval 15 max 20 minut a aniz bych jakkoliv omezoval stravu, protoze tenkrat jsem o tom nemel jeste vubec zadne poneti, tak jsem diky tem kazdodennim 15 minutam zhubl nekolik kg. Nevim, kolik a za jak dlouho, ale znat to bylo hodne a opravdu to fungovalo vic nez vyborne. Samozrejme ze v tom veku, kdy jsem byl ve vyvinu to bylo neco trochu jineho a ten metabolizmus byl nekde jinde,ale jak rikam, i to malo nejakou dobu fungovalo a to jen proto, ze to byl pro me telo vydej energie navic
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:

Tak jako má, ale dvacet minut kardia tě z hlediska výdeje moc nevytrhne. Jo, možná to bude mít slušnej účinek na někoho, kdo předtím nic nedělal a jen ležel doma na gauči. Ale jinak mi to prostě příjde málo, ale tak zkus to a uvidíš sám.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Gohan napsal:

Tak jako má, ale dvacet minut kardia tě z hlediska výdeje moc nevytrhne. Jo, možná to bude mít slušnej účinek na někoho, kdo předtím nic nedělal a jen ležel doma na gauči. Ale jinak mi to prostě příjde málo, ale tak zkus to a uvidíš sám.

zkus TABATu, HIIT a uvidíš sám:)
Gohan

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Okej no, tak teda teď vyzouším po každém tréninku alespoň těch 20 min (to půjdu do šatny vyfouknutý, už nebudu pumpnutý ) a uvidím jak to půjde. Myslím že to bude mít výsledek, když doteď jsem ho jezdíval jen 2x týdně a to 25 min po tréninku.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
Gohan napsal:

Tam jde asi hlavně o to, že tělo začne uvolňovat mastné kyseliny ke spálení až po určité době trvání aktivity. Proto je super to kardio po silovém tréninku, protože tam už rovnou "pálíš tuk". Kdežto než se ráno nastartuje tento proces, tak to trvá, proto je vhodnější delší kardio. Zkus a uvidíš

Presne takto uvažujem aj ja. Po každom tréningu zaradzujem 30-45 minút kardia - na sile žiadny negatívny efekt necítim, kondička ide hore a tuk dole aj bez úpravy stravy. Len to chce celkom dosť času, určite nečakať výsledok za týždeň ani za dva hentakým spôsobom.

Podľa môjho názoru to určite má zmysel.
PMKB5

PříspěvekZaslal: út leden 06, 2015 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lůj se shazuje v kuchyni, ne v tělocvičně.

Silový trénink + krátké intenzivní kardio typu swing nebo snatch + x sérií masa a y sérií zeleniny = jistota shození loje.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Otázka ohledně cardia Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: