Plyometrie před max effort liftem/tréninkem

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Plyometrie před max effort liftem/tréninkem  Úvodní stránka -> Trénink -> Plyometrie před max effort liftem/tréninkem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 5:37 pm    Předmět: Plyometrie před max effort liftem/tréninkem Odpovědět s citátem

Zdravím,

máte někdo zkušenosti s plyometrií na začátku tréninku, po které hned následoval bench/dřep/mt? V poslední době mi prošlo pod nosem hodně studií o zlepšení výkonu (nejen) na těchto cvicích. Zajímaly by mě konkrétní příklady použití, případně cokoli dalšího k tomu

Nechť diskuze započne
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MIP

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě dobrá cesta ke zranění. Jinak plyometrie sama o sobě pěkně zatíží CNS a nevěřím, že by hned po ní někdo podal top výkon v liftech.
LibovaKruta

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MIP napsal:
Podle mě dobrá cesta ke zranění. Jinak plyometrie sama o sobě pěkně zatíží CNS a nevěřím, že by hned po ní někdo podal top výkon v liftech.

1-3 série box jumpů/kliků s tlesknutím po 1-5 opakováních, které se neprovádí ani zdaleka do selhání ti přijde jako nálož na CNS jo? Právěže tohle funguje jako aktivace CNS před daným liftem, studií kde depth jumpy prováděné před dřepem měly za následek PR daného člověka není zrovna málo.
MIP

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, co popisuješ, si já s pojmem plyometrie nespojuji. Naopak depth jumpy ano a ty jsou opravdu solidní zátěží. Ne bezdůvodně se při nich dělají až 15 minutové pauzy mezi seriemi, nedoporučuje se jejich zařazení dva dny po sobě a rozhodně bys našel příklady zranění z takto náročných tréninků po sobě. Osobní zkušenost s vlivem na následný výkon ale nemám.
drlift_

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 7:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam dojem, ze F. Hatfield se tim zabyval. U par americanu jsem vidaval, ze si davali par vyskoku vzdy bezprostredne pred pokusem v mrtvem tahu (nemelo to nic spolecneho s hecovanim).
PMKB5

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro pokročilejší liftery, jako jeden z posledních trumfů, proč ne. Ale dokud člověk nemá přes 2,5x vlastní váhy na DL, 2x na dřep, 1,5x na benchpress (a spíš víc), moc bych si s tím nelámal hlavu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Plyometrie před max effort liftem/tréninkem
Rychle na stránku:

Přejdi na: