|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
efnit
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 12:30 am Předmět: Jídelníček bez doplňků |
|
|
Ahoj,
když už jste mi tak skvěle poradili ohledně cvičení, tak jsem si řekl, žebych mohl najít vhodný tip i na toto téma. Se cvičením to myslím vážně, takže bych si rád i vymyslel nějaký svůj jídelníček.
Rad a tipů je plný internet a zatím mi to jen zamotalo hlavu.
Takže určitě chci nabírat, rýsovat není co.
Mám ~75kg, čili denní dávka bílkovin by se měla pohybovat okolo 126g.
Snídaně: 100g ovesných vloček + 1/2 tvarohu (125g) mléko + jam/marmeláda. 64g sacharidů , 21g bílkovin
Svačina1: 180g Cottage + 2 sojové rohlíky/celozrný chléb 39g sacharidů , 21g bilkovin
Oběd: 100g kuřecího masa + 100g rýže + zelenina 79g sacharidů , 20g bílkovin
Svačina2: Hermelín + 2 sojové rohlíky/celozrný chléb 39g sacharidů , 20g bilkovin
Po cvičení/během dne: 2 banány 48g sacharidů
Večeře: 250g nízkotučného/polotučného tvarohu 42g bílkovin
Bílkoviny: 124g
Sacharidy: 269g/231g
ALE mám malý problém s časem. V práci dělám 12tky - od 9:30 do 21:30, ostraha, celou dobu na nohách, krátký dlouhý týden, čili jídelníček výš by byl na odpočinkové dny nebo dny kdy nejsem v práci a cvičím. Tady jsem trošku zoufalý v rámci cvičení i rozvržení jídelníčku. Když si půjdu zacvičit ráno, tak nebudu mít sparing partnera a ráno bude hektické. Když půjdu cvičit večer, tak docvičím nejdříve v 11 a nestihnu do těla nasoukat proteiny na noc, protože dřív odpadnu. :/
Naposledy upravil efnit dne st srpen 06, 2014 9:45 pm, celkově upraveno 5 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
by PeITeeR

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 6:39 am Předmět: |
|
|
To mas dvanactky kazdej den ? Pokud ne, jdi cvicit ve volne dny ne ? Pokud ano, proste to hecni a jdi cvicit spis rano, jako to delam ja uz nejakou tu dobu. Jit cvicit vecer po celodenni praci je nic moc, rekl bych.Zpravidla se mi to dari jednou tydne :) plus musim jit jeden den o vikendu. Priznavam vsak, ze to hodne hecuju a premlouvam a taky to podle toho vypada..býda.
Sry, ze nezodpovidam tvou otazku ohledne stravy. Aspon dam refresh.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirus

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 7:46 am Předmět: 12tky v práci |
|
|
Pokud bych to měl já 12h takto v práci, tak nejdřív půjdu brzo ráno na trénink (sparing netřeba, dá se efektivně odtrénovat sám), a pak 12h v práci už jenom jím a jím a jím pokud to okolnosti dovolí. Nachystat si krabičky na druhý den, klidně kokteily jako náhradu stravy a hromadu ovoce a zeleniny a tlačit to do sebe pod tlakem. Protože tělo roste mimo posilovnu. Ráno dám svalům impuls k růstu a pak celý den v práci dám svalům živyny, aby rostly. Pokud trénuješ po práci do noci, tělo neroste, pak spíš a tělo není stroj, tak výsledek bude nula. ALe pokud dáš trénink a pak v práci při 12h šichtě hromadu jídla, bude regenerovat a sílit. Po práci doma si pak už jen nachystat jídlo a doplňky na další den. Ve dne volna bych spal co nejdýl a trénink dal až odpoledne nebo na večer. Bílkovin 2g/kg, sacharidy podle náročnosti v práci (dostatek na pracovní výkon + na regeneraci) a tuků bych se nebál, klidně 100g na den. _________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 8:00 am Předmět: |
|
|
Jen maličkost, asi bych úplně do sebe necpala tvaroh před obědem, zakycne ti žaludek a dlouho se tráví. Si nech spíš na večer. A klidně přidej další jídla: tunáka, cottage, vajíčka, mozzarelu, tučnější jogurt.. Pak tu vidím jen kuřecí, klidně obměňuj s hovězím a tučnějšími rybami. A pokud chceš přibírat, přitlač vůbec tuky - oříšky, semínka, oleje..
A co se cvičení týče, souhlasím s klukama, radši bych to dala na ráno po hrnku kávy než pak na večer ještě lámat po celém dni tělo. Ale každý jsme jiný a třeba jsi zrovna noční sova, která má nejvíc energie večer. Musíš vědět sám, kdy ti cvičení nejvíc sedí.
|
|
| nahoru |
|
 |
efnit
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 8:31 am Předmět: |
|
|
| mirus napsal: | | Pokud bych to měl já 12h takto v práci, tak nejdřív půjdu brzo ráno na trénink (sparing netřeba, dá se efektivně odtrénovat sám), a pak 12h v práci už jenom jím a jím a jím pokud to okolnosti dovolí. Nachystat si krabičky na druhý den, klidně kokteily jako náhradu stravy a hromadu ovoce a zeleniny a tlačit to do sebe pod tlakem. Protože tělo roste mimo posilovnu. Ráno dám svalům impuls k růstu a pak celý den v práci dám svalům živyny, aby rostly. Pokud trénuješ po práci do noci, tělo neroste, pak spíš a tělo není stroj, tak výsledek bude nula. ALe pokud dáš trénink a pak v práci při 12h šichtě hromadu jídla, bude regenerovat a sílit. Po práci doma si pak už jen nachystat jídlo a doplňky na další den. Ve dne volna bych spal co nejdýl a trénink dal až odpoledne nebo na večer. Bílkovin 2g/kg, sacharidy podle náročnosti v práci (dostatek na pracovní výkon + na regeneraci) a tuků bych se nebál, klidně 100g na den. |
To zní hodně rozumně, děkuju.
Každopádně k těm bílkovinám, řídil jsem vseokulturistice.cz/zdroje-bilkovin-v-potravinach_65 (nemůžu dát odkaz, chybí příspěvky). Když tedy říkáš 2g/1kg, budu to brát jako rozsah ve kterém bych se měl držet, čili od těch 120-150g..
| by PeITeeR napsal: | To mas dvanactky kazdej den ? Pokud ne, jdi cvicit ve volne dny ne ? Pokud ano, proste to hecni a jdi cvicit spis rano, jako to delam ja uz nejakou tu dobu. Jit cvicit vecer po celodenni praci je nic moc, rekl bych.Zpravidla se mi to dari jednou tydne :) plus musim jit jeden den o vikendu. Priznavam vsak, ze to hodne hecuju a premlouvam a taky to podle toho vypada..býda.
|
Každý den ne, ale dlouhý týden mám po,út,pá,so,ne..
Ono to cvičení po ránu bude opravdu nejlogičtější.. na výmluvy není prostor a tělo si bude muset zvyknout na trošku jiný režim. Děkuju moc, všem.
| Ikee napsal: | Jen maličkost, asi bych úplně do sebe necpala tvaroh před obědem, zakycne ti žaludek a dlouho se tráví. Si nech spíš na večer. A klidně přidej další jídla: tunáka, cottage, vajíčka, mozzarelu, tučnější jogurt.. Pak tu vidím jen kuřecí, klidně obměňuj s hovězím a tučnějšími rybami. A pokud chceš přibírat, přitlač vůbec tuky - oříšky, semínka, oleje..
|
To kuřecí tam je hlavně z finančních důvodů - stejně tak to vyhýbání se doplňkům. Uvidíme kolik práce vynese a od září bych to pak určitě poupravil a obzvláštnil něčím jiným.
Tvaroh tedy přesouvám na večeři, před obědem ten hermelín a přidat k němu třeba celozrný rohlík?
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 8:52 am Předmět: |
|
|
Počuj nerobíš náhodou v lekárni, máš rozpis ako moja priateľka, ako 12ky na nohách nič moc, no ona zvláda tréningy vo voľné dni a medzitým si stihne aj cca 2x do týždna zabehať. A áno, stravu si priprav deň predtým, to nie je o čom, alebo večer samozrejme, kokteil sa dá spraviť aj bez proťáku a výživný, nato prídeš sám s trochou invencie. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 9:02 am Předmět: |
|
|
Ono je kolikrát nadopované kuřecí už dražší jak hovězí. Klidně si porovnej ceny hovězí kýty nebo hovězího mletého do 15% tuku. Není to tak strašné.. A budeš si moct dšlat gulášky a karbanátky a různé číny.
Před obědem můžeš nějaký ten sýr, kvalitní 90%+ šunky, třeba i bílý jogurt a oříšky, cottage.. prostě nic těžkého, ať se ti oběd hezky stráví. A co k tomu, pokud makáš a chceš přibrat, tak asi to pečivo tak řešit nemusíš. Bílý rohlík tě nezabije, vlákninu naženeš ve vločkách..
Ještě malý tip, v Marksovi si na snídaně kupuju wheatbicks (weetabix). jsou to takový celozrný briketky, které zaleješ horkou vodou v kaši a nějak si to dochutíš (skořicí a medem, jakkoliv). Je to moc fajn, když už je člověk přejedený vloček nebo když je zima a teplá snídaně přijde vhod.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 9:19 am Předmět: |
|
|
| efnit napsal: | To zní hodně rozumně, děkuju.
Každopádně k těm bílkovinám, řídil jsem vseokulturistice.cz/zdroje-bilkovin-v-potravinach_65 (nemůžu dát odkaz, chybí příspěvky). Když tedy říkáš 2g/1kg, budu to brát jako rozsah ve kterém bych se měl držet, čili od těch 120-150g..
|
Ty bílkoviny neber jako danou věc. Člověk může slušně růst i při 1g/1kg. Je potřeba si uvědomit, že příliš velký příjem bílkovin je záhul pro tělo. Jsme všežravci, ne masožravci. A ty nejsi profesionální kulturista, který si chce kvůli svalům huntovat tělo.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirus

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 11:43 am Předmět: rady |
|
|
Řiď se i svým pocitem u všeho. A ještě si zjisti jaká si krevní skupina. Nulka skvěle tráví maso, nemá problém strávit kilo hovězího. Nulkaři = masožravci. Třeba A nemusí maso skoro vůbec a špatně se mu i tráví, ale není to vždy pravda. Fakt je ale ten, že jídlo podle krevní skupiny má smysl co jíst a co radši ne. _________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 11:49 am Předmět: Re: rady |
|
|
| mirus napsal: | | Řiď se i svým pocitem u všeho. A ještě si zjisti jaká si krevní skupina. Nulka skvěle tráví maso, nemá problém strávit kilo hovězího. Nulkaři = masožravci. Třeba A nemusí maso skoro vůbec a špatně se mu i tráví, ale není to vždy pravda. Fakt je ale ten, že jídlo podle krevní skupiny má smysl co jíst a co radši ne. |
to je jako pravda ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 1:05 pm Předmět: |
|
|
Ač vzdělán v přírodních vědách - nějak tak tomu o krevních skupinách taky věřím.
Jinak mirus má tradičně rozumné příspěvky, aby taky ne s jeho zkušenostmi.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 2:11 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Ač vzdělán v přírodních vědách - nějak tak tomu o krevních skupinách taky věřím.
Jinak mirus má tradičně rozumné příspěvky, aby taky ne s jeho zkušenostmi. |
Jo jo - přečetl jsem nedávno jednu z knih od Fořta, kde se sám taky spíše přikláněl k tomu, že to smysl má, takže jsem poslal do kytek něco málo z mléčných výrobků a trochu jsem omezil ty potraviny, které by teoreticky pro mě měli být nevhodné a můžu sám potvrdit, že rozdíl je znát!
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 2:47 pm Předmět: |
|
|
a jak se to teda vysvetluje ? Asi to nebude na zaklade ,,vlastnosti te dane krevni skupiny,, vzdyt krevni skupina nema s travenim vubec nic spolecneho, takze by to bylo stejne jako doporucovat lidem potraviny na zaklade co ja vim...barvy vlasu
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:06 pm Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | a jak se to teda vysvetluje ? Asi to nebude na zaklade ,,vlastnosti te dane krevni skupiny,, vzdyt krevni skupina nema s travenim vubec nic spolecneho, takze by to bylo stejne jako doporucovat lidem potraviny na zaklade co ja vim...barvy vlasu | ...to zatím nedokáže věda vysvětlit/podložit.
Doporučovat lidem stravování na základě barvy vlasů nebo jiných parametrů nemusí být úplně zcestné. Třeba takový bob setý...ve středomoří pochoutka a člověka negroidní rasy je k němu intolerantní. Stejně tak 10 % černochů netráví mléko (laktozová intolerance)...a taky by sis řekl, že na barvě kůže a čehokoliv jiného přeci trávení nezáleží. pravdou je, že existují drobné rozdíly v enzymatickém vybavení apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 3:33 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | sk napsal: | | a jak se to teda vysvetluje ? Asi to nebude na zaklade ,,vlastnosti te dane krevni skupiny,, vzdyt krevni skupina nema s travenim vubec nic spolecneho, takze by to bylo stejne jako doporucovat lidem potraviny na zaklade co ja vim...barvy vlasu | ...to zatím nedokáže věda vysvětlit/podložit.
Doporučovat lidem stravování na základě barvy vlasů nebo jiných parametrů nemusí být úplně zcestné. Třeba takový bob setý...ve středomoří pochoutka a člověka negroidní rasy je k němu intolerantní. Stejně tak 10 % černochů netráví mléko (laktozová intolerance)...a taky by sis řekl, že na barvě kůže a čehokoliv jiného přeci trávení nezáleží. pravdou je, že existují drobné rozdíly v enzymatickém vybavení apod. |
no jasne, ale v tom pripade doporucime cernochovi udelat si test na laktozovou intoleranci a ne ze zakazeme vsem cedrnochum pit mleko, protoze 10%...
navic jestli to je teda zalozene na takovem generalizovani = typ B je casto u asiatu = vyvozuji z toho nejake zavery a ignoruju skutecnost, ze evropana s krevni skupinou B se to absolutne nemusi tykat, tak je to podle me naproste sarlatanstvi
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|