Jídelníček a bazální metabolismus

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček a bazální metabolismus  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček a bazální metabolismus
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DevillHP

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 7:14 pm    Předmět: Jídelníček a bazální metabolismus Odpovědět s citátem

Pro změnu bych tady chtěl dát můj jídelníček, zčásti ke kontrole, ale spíše k radě.
Už delší dobu se potýkám s krizí v nohách, ale v tréningu mě to omezuje trochu. Jeden den mám pocit, že můžu, druhý den taky a třetí je peklo a bolí mě vyjít schody.
Vždycky se začne projevovat kolem poledního taková slabost v nohách. Již pár měsíců také pociťuju zpomalenější reakce, změny nálad, nesoustředěnost a před tréninkem blbá nálada, ale po něm úplně skvělá.
A teď k problému, již druhý týden si píšu jídelníček (dost detailně) na kaloricketabulky.cz a nejsem moc moudrý. Bazální metabolismus mam podle nich 1800kcal- měřím 188cm, 66kg, ale když si tam napíšu aktivity a jídlo za celý den, tak se dostávám na hodnoty kolem 1600kcal přijatých.
Z jídla mam za den cca 2200kcal a po odečtení tréningu (mám ho 6x týdně) teď pořád aerobka- buď běh (v kopcích hodina a půl) nebo rotoped nebo spinning, vždy kolem hodiny a čtvrt. Nějak jsem se stal na pohybu závislý, a mám pocit, že když den nebudu nic dělat, tak ztratím.
2x, 3x týdně jedu ještě dvoufázově a to se po odečtení výdeje od příjmu dostávám na hodnoty kolem 1000kcal.
Nejsem silový sportovec, ale běžec/cyklista, takže hlavně je u mně síla v nohách a vytrvalost.
Chtěl bych se proto zeptat, když chci lehce přibírat tak se musí hodnota přijatých kcal (po odečtení tréninků) vyrovnat bazálnímu metabolismu? Nebo musí být o dost větší. Přeci jen ještě normální provoz těla. Nebo když mám celkový příjem třeba o 200kcal menší než bazál, tak je to ok?

Můj jídelníček:
Snídaně: cca 100g ovesných vloček, odměrka proteinu, hrst ovoce (rybíz, borůvky), 15g ar. másla
Svačina: cottage, sojový rohlík, trocha ořechů
Oběd: 170g kuře/krůta, 90-100g bulgur/basmati, rajčata, 15g ar. másla, plátek sýru
Večeře: 170g kuře/krůta, 90-100g bulgur/basmati, rajčata, 15g ar. másla, plátek sýru
O víkendech hovězí, jednou týdně losos a občas vajíčka nebo tofu.
Každý den ještě: hořčík, multivitamín a cca 15g Compress Instant BCAA 4:1:1

Jej, to jsem se rozepsal, snad to někdo pochopí a poradí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jej, to jsem se rozepsal, snad to někdo pochopí a poradí.

Ja uz te chapu delsi dobu a jedina ma rada, i kdyz se ti libit nebude a kterou jsi uz odeme slysel nekolikrat, je, odborna pomoc psychologa.
DevillHP

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky Drapere, ale teď už to není přetrénování. Z toho jsem se dostal na podzim, díky tvým radám ohledně volna. 3 týdny jsem opravdu nic nedělal a poté zase pomalu začal a vše bylo ok.
Teď je to jiné, diametrálně.
Právě, můj dotaz se týká hlavně příjmu, jestli na úrovni bazálu nebo více.
MAST3R

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z mého laickehé hlediska pokud chceš přibrat, tak bys měl jíst více jak je tvůj bazál. Zvaž se zítra, jez 14 dní určitý počet kcal a pak se zvaž znovu.
Proč cvičíš tak moc?
DevillHP

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Říkal jsem si, že si dám lehčí oddych a volněji před začátkem přípravy na letní sezónu, ale nějak mi to nedává a tak makám pořád.
Ok, počkám, snad ještě někdo odpoví ohledně příjmu, či kvality jídelníčku
JanaHn

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kolik ti je?
podle mě jíš hrozně málo na to, abys přibral. nesvačíš odpoledne?
a máš hodně pohybu aerobního.
spočítej si to tady http://www.mte.cz/bmr.php tam i rovnou napíšou kolik máš denně jíst vzhledem k aktivitám
Draper

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JanaHn napsal:

podle mě jíš hrozně málo na to, abys přibral. nesvačíš odpoledne?

To je marny, resi to tu uz minimalne rok, lidi mu radili a stejne nic, staci se podivat na jeho predesle posty. On se toho jidla boji, boji se, ze by pribral. Kdyby jedl vic, jeho hlava by to nepobrala a musel by to kompenzovat vydejem, ktery ma uz tak obrovsky. Jeho telo se adaptovalo na tenhle obrovsky vydej a k tomu neumerny prijem energie a metabolizmus se zpomalil. Nechni ani videt, jak vypada 66kg na 188cm vysokem chlapovi
JanaHn

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hmmmm, tak třeba časem pochopí, když si i sám píše o radu.
DevillHP

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je mi 19 a podle té kalkulačky co tu posílala jana bych měl sníst 3215kcal.
To mi vycházelo, i když jsem to zadal do kalorickychtabulek.cz.
No, asi faktg budu muset začít jíst, jinak s rozpadnu, ale takové množství je šílené. Navíc když si představím, že teď jím skoro polovičně.
haino

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je sileneho na 3215kcal,spis je to zalostne malo.Kdyz mam tezsi trenink venku tak nejdu pod 4500kcal.Zamysli se co delas,11x Lysa je gut,ale s takovym jidlem ti pujde za chvili o kejhak.
JanaHn

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2014 10:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Je mi 19 a podle té kalkulačky co tu posílala jana bych měl sníst 3215kcal.
To mi vycházelo, i když jsem to zadal do kalorickychtabulek.cz.
No, asi faktg budu muset začít jíst, jinak s rozpadnu, ale takové množství je šílené. Navíc když si představím, že teď jím skoro polovičně.

tak si to všechno naplánuj a jez těch 13452 kJ-3215 kcal

seš vysokej, máš takovej výdej a jíš tak málo. fakt přidej to jídlo a neboj se toho.
jachym

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 5:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

třeba hrst ořechů má klidně 500 kcal a ani to nepoznáš v břiše a sníš za minutu
Tom3

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP, 13. prosince 2013 napsal:
189cm/71kg

Tedka mas 66kg, jis jak holka.. ja nevim co porad hledas za zazraky, za 3 mesice si zhubl 5kg tak asi bude nekde v jidle chyba ne?
Jen tak baj oko jsem si zkousel secist tvoje sachry a vyslo mi cca 220, wtf to je tak pulka co bys mel sezrat, s tvym pohybem a protoze si ektak.
JanaHn

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
DevillHP, 13. prosince 2013 napsal:
189cm/71kg

Tedka mas 66kg, jis jak holka.. ja nevim co porad hledas za zazraky, za 3 mesice si zhubl 5kg tak asi bude nekde v jidle chyba ne?

já jím tak 9000KJ a pořád to nějak nestačí.

nj, je to blbý....

DevillHP: tak už neblbni a začni jíst.....
Mick994

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 10:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lidi se dnes bojí sacharidů jak čert kříže ...
Pravda je že většina bez nich se těžko někam dostaneš (ano diety jako paleo a buhvíco by mě za tohle přibily na kříž).
Bez sacharidu budou mít svaly jen těžko možnost nabýt nějaký glykogen pro práci a už vůbec regeneraci ... Stejně se divím že máš vubec nějakou energii když cvičíš 6x týdně a nato co jíš to je spíš na nějaké vážné problémy než idea zdravého životního stylu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček a bazální metabolismus Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: