|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
dandík
|
Zaslal: ne duben 08, 2012 5:13 pm Předmět: Rýsovačka |
|
|
Zdravim, poprvé v životě jsem se rozhodl pokusit se shodit tuk a podívat se na tu nádheru, co jsem vybudoval  . Je mi 22, 173cm, 93kg. Taky jsem se rozhodl, že si nebudu vymýšlet vlastní věci, ale pojedu podle 12-ti týdenního programu Krise Gethina z bb.com. Strava a trénink jsou mi jasný. Chtěl jsem se poradit ohledně suplementů protože Kris jich doporučuje docela dost a některý mi přijdou zbytečný. Jasný je, že budu používat protein, kreatin, BCAA, glutamine a multivitamin. Chtěl bych akorát pomoct s výběrem konkrétních BCAA a jak to dávkovat, jestli stačí podle doporučení výrobce, nebo víc. Líbily by se mi BCAA od Extrifitu, 240 kapslí. Další doplňky, kde si nejsem moc jist jsou:
L-carnitine - to asi vynechám, protože na to jsou všude špatný recenze.
Vitargo - to jsem ještě donedávna nevěděl co to je. Ale má to být rychlý sacharid pro doplnění zásob energie po tréninku. V eshopu jsem to tady nenašel, tak mě napadlo, že bych to vyměnil za maltox. To by mohlo být podobný ne? Takže bych po tréninku místo gaineru dával maltox s proteinem.
Omega 3 - zdraví prospěšné tuky ve formě tabletek. Ráno a večer.
Trávicí enzymy - pro lepší funkci střev a pomoc při trávení většího množství bílkovin. To si asi koupím.
Výtažek ze zelenýho čaje - má zlepšovat metabolismus a pomáhat při spalování. Taky pomáhá potlačovat hlad, kterej se při dietě dostavuje.
Yohimbe - to jsem taky nikdy neslyšel a nikde to nemaj. Něco s prokrvováním.
Tak co, poradí mi někdo co je prospěšný a co zbytečný? Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: ne duben 08, 2012 5:28 pm Předmět: ... |
|
|
No to nevím co je Muscle and Fiction, ale tohle vypadá dost seriózně. Na bodybuilding.com tam má svoji sekci a po celých 12 týdnů tě provází tím jeho programem. Na každý den tam má video s tréninkem, rady ke stravě atd. atd. Asi sem nemůžu dát konkrétní odkaz, ale kdo chce, najde si to. Ten kreatin tam zdůvodňuje tak, že to pomáhá vytlačit pár opakování navíc a tím zvýšit intenzitu tréninku a je jedno jestli při nabírání, nebo shazování
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne duben 08, 2012 5:52 pm Předmět: |
|
|
Muscle&Fiction je variace na název našeho oblíbeného časopisu, kterému věříme naprosto všechno co napíšou :P
Teď jsem si to vygooglil a náhodně kliknul na jedno z těch videí. Vypadá to jako nějaká velká barevná reklama, a po
1) zjištění, že to je jakejsi kulturistickej pseudopaskvil kde cvičíš jeden den nohy, druhej triceps, třetí záda atd.
a
2) velkým nápisu "always to failure" (mohlo se to týkat jen jednoho cviku, co já vím)
jsem to znechuceně jako hovadinu zavřel. Nepřijde mi to jako dobrej návod pro začátečníka.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne duben 08, 2012 6:00 pm Předmět: |
|
|
super bcaa do diety sou Amino x od BSN, presto ze neobsahujou zadny cukry, tak chutove sou fakt vyborny  davkovat muzes klidne pred, behem i po treninku.. ja si je ted znova budu kupovat
L-carnitine - na to bych sral, jestli mas prachy, tak ybch zkusil treba shred matrix (MP)
creatin - imho do diety fajn vec, muze hodne fyzicky=psychicky pomoct
travici enzymy - no, nic tim nezkazis, ale neni to v zadnym pripade nutnost..
cukry - na vsechny rychly bych zapomnel _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: ne duben 08, 2012 6:11 pm Předmět: |
|
|
Je to obyčejnej split ty paskvile  . Že by cvičil samotný triceps, to jsem nikde nezaregistroval. Prsa/triceps, záda/biceps atd. Mně se hlavně líbí, že to mám všechno ucelený, nemusím vyhledávat kusé informace z 10-ti různých zdrojů, který se často rozcházejí. Já to podle toho zkusím, když mi to nebude vyhovovat, tak zkusím něco jinýho. Nic horšího se stát nemůže.
A za ty BCAA děkuju, ty vypadají fakt dobře, pořídím :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: ne duben 08, 2012 6:12 pm Předmět: Re: Rýsovačka |
|
|
Omega 3 ano, pokud nemáš dostatek tuku ze stravy (olivový olej, yby, ořechy...)
Trávicí enzymy- neuškodí, ale nejsou nutné
Yohimbin- u nás jsou doplňky s jeho obsahem zakázané _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
dandík
|
Zaslal: ne duben 08, 2012 6:42 pm Předmět: |
|
|
Tak díky za rady. Na ty věci jako omega se asi vyprdnu. Ryby jim a olivovej olej si taky nechám v menší míře na dělání stejčků, takže to asi nepotřebuji. Určitě pořídím BCAA a glutamine. Protein, kreatin a mulťák už mám. Po tréninku budu dávat maltu s proteinem. Enzymy asi taky nebudu kupovat, zatím mi přijde, že se zažíváním problém nemám. Pojedu podle toho programu a uvidíme. Ono se to ve skutečnosti až zas tolik neliší od nějakýho normálního programu, akorát je to americky podaný  Cukry rychlý teda akorát po tréninku. To se snad může ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Majkl_1
|
Zaslal: st duben 11, 2012 7:58 pm Předmět: |
|
|
zajimalo by me jakou preferujete ryzi? (natural,bilou,parabolu,jasminovouhnedou)
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st duben 11, 2012 7:59 pm Předmět: |
|
|
Do diety nejlepsi hneda natural a nebo basmati. Nejhorsi asi jasminova a ty levne bile. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: st duben 11, 2012 8:00 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Majkl_1
|
Zaslal: st duben 11, 2012 8:02 pm Předmět: |
|
|
super,diky moc a muzu se zeptat kde ji kupujes?nikde nemuzu sehnat hnedou ryzi,a to sem prosel vsechny supermarkety.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st duben 11, 2012 8:59 pm Předmět: |
|
|
Na rychlý cukry bych se vyprdl, a to i po tréninku. K čemu jsou ti v dietě dobrý? _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majkl_1
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 6:41 pm Předmět: |
|
|
a co radsi preferujete,brambory nebo ryze? (bavime se o rysovacce)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|