|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Endo
|
Zaslal: pá duben 25, 2014 7:36 pm Předmět: Novy trening |
|
|
Zdravim vás.
Mal by som na vás jednu prosbu. Dochádzajú mi nápady ako si zostaviť tréning. Tréningové schémy aj zloženie tréningu či voľbu cvikov sa snažím meniť cca každé 2 mesiace. No dochádzajú mi nápady ako si ho zostaviť aby to bolo pre mňa zase niečo nové.
Preto ma napadlo, či by ste sem nehodili vaše aktuálne tréningy, alebo tréningy s ktorými máte dobré skúsenosti. Najlepšie schému 2+1, no nebránim sa ani inej, ak to bude dobré. :)
PS: Stránku aj fórum som si už prešiel.
Diky moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Olejnas

|
Zaslal: pá duben 25, 2014 7:55 pm Předmět: |
|
|
Osobne si myslim ze menit ten trenink co dva mesice, tim spis pokud ti slape, neni uplne stastne (jasne, na internetu se daji najit ruzna dogmata ala ze rutina je vrah svalu, ze kdyz cvicis stejne dele nez deset tydnu, tak buh zabije kotatko apod), ale defakto to v nejlepsim utnes a zacinas neco noveho. Zkus prodlouzit tu dobu minimalne na dalsi dva mesice a zmen to, az budes pozorovat stagnaci...
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá duben 25, 2014 9:42 pm Předmět: |
|
|
Měnit program co dva měsíce je úplně skvělý, protože změna režimu vždycky přinese falešný dojem zlepšení. Když začneš s něčím novým, na začátku se vždycky strašně rychle zlepšíš. To je mimochodem důvod, proč běžným office spetznazákům skvěle fungujou tříměsíční programy jako je P90X :) (ne, že bych chtěl rejpat...)
No ale pokud chceš dlouhodobý přínos/posun/progres, pak by měl Tvůj trénink vydržet déle.
Taky je otázka, co je vlastně cíl.
Pokud absolutní síla (možná vzpíráš, možná trojboj, možná kladivo, možná sprint, koule - bůhví, nic jsi nám o sobě neřekl), pak Tě zklamu, protože se skladba Tvých cviků nezmění ... ehm... nikdy :)
Pokud síla, silová vyrtvalost, explozivita, kondice (možná děláš bojové sporty nebo nějaký kolektivní sport), pak by byl na místě nějaký silový trénink, občas říznutý nějakým tím tréninkem výbušnosti. Dost kondice nabereš jen praktikováním svého sportu.
No a pokud je cílem kosmetika (= chceš zhubnout nebo přibrat), pak by byly na místě nějaké základní cviky (pozved, dřep, swing, tlak, přítah) a úprava jídelníčku.
Tak mě napadá, že bych na tohle téma mohl něco napsat :) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: so duben 26, 2014 5:43 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | Měnit program co dva měsíce je úplně skvělý, protože změna režimu vždycky přinese falešný dojem zlepšení. Když začneš s něčím novým, na začátku se vždycky strašně rychle zlepšíš. To je mimochodem důvod, proč běžným office spetznazákům skvěle fungujou tříměsíční programy jako je P90X :) (ne, že bych chtěl rejpat...)
No ale pokud chceš dlouhodobý přínos/posun/progres, pak by měl Tvůj trénink vydržet déle.
Pokud absolutní síla (možná vzpíráš, možná trojboj, možná kladivo, možná sprint, koule - bůhví, nic jsi nám o sobě neřekl), pak Tě zklamu, protože se skladba Tvých cviků nezmění ... ehm... nikdy :)
Pokud síla, silová vyrtvalost, explozivita, kondice (možná děláš bojové sporty nebo nějaký kolektivní sport), pak by byl na místě nějaký silový trénink, občas říznutý nějakým tím tréninkem výbušnosti. Dost kondice nabereš jen praktikováním svého sportu.
No a pokud je cílem kosmetika (= chceš zhubnout nebo přibrat), pak by byly na místě nějaké základní cviky (pozved, dřep, swing, tlak, přítah) a úprava jídelníčku.
Tak mě napadá, že bych na tohle téma mohl něco napsat :) |
A co stagnace?
Příliš mnoho kulturistů dělá jednu základní chybu: používají stále tytéž cviky ve stejném sledu, se stejnou rychlostí a počtem opakování, se stejnými přestávkami mezi sériemi, s aplikací stejných tréninkových technik týden po týdnu, měsíc po měsíci, dokonce rok po roce. Bohužel lidské tělo je extrémně přizpůsobivé a reaguje změnou pouze tehdy, je-li vystaveno stále novým podnětům. A kdo měsíce trénuje stále přesně stejným způsobem, nemůže dosahovat pokroků.
Článek vyjmut z ronnie cz.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: so duben 26, 2014 7:28 am Předmět: |
|
|
Neříkám cvičit pořád ten stejný trénink, chraň Bůh! Ale cyklovat se dají i jiné tréninkové faktory: pořadí cviků, objem (počet sérií/opakování), intenzita (procenta maxima), hustota (práce/čas), dají se cvičit jiné varianty cviků (benc vs benč na úzko) atd
Mám o tom na webu článek "Dělej vlny". ;-) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: so duben 26, 2014 7:29 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | Měnit program co dva měsíce je úplně skvělý, protože změna režimu vždycky přinese falešný dojem zlepšení. Když začneš s něčím novým, na začátku se vždycky strašně rychle zlepšíš. To je mimochodem důvod, proč běžným office spetznazákům skvěle fungujou tříměsíční programy jako je P90X :) (ne, že bych chtěl rejpat...)
Jsem pro _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: so duben 26, 2014 7:34 pm Předmět: |
|
|
Tak momentálnym cieľom by bolo ísť hore silovo a zároveň nabrať 3-4kg kvalitnej hmoty (strava je ok). No a zároveň by som chcel postupne tvarovať dolnú časť tela, ktorá čo sa týka formy/kvality hmoty, zaostáva za vrškom a nedarí sa mi to upraviť už dlhé mesiace/roky. Tréningy si musím prispôsobiť podľa okolností, momentálne si môžem dať tréningy v pondelok, utorok, stredu a v piatok.
|
|
| nahoru |
|
 |
Edam97
|
Zaslal: st červenec 16, 2014 4:30 pm Předmět: |
|
|
Nechci zakládat další topic, tak to dám sem. Jel jsem 5 měsíců trénink:
Po:
Záda - Shyby + veslování nebo Shyby + stahování kladky nebo Shyby + Přítahy jednoruční činky v předklonu
Triceps - Stahování horní kladky + kick back nebo Stahování horní kladky + Francouzský tah v leže s velkou činkou nebo Stahování horní kladky + tlaky na bradlech
Ramena - Předpažování + tlaky nebo Rozpažování + tlaky nebo Přítahy velké činky k bradě + Rozpažování
Trapézy - Krčení ramen nebo Přítahy velké činky k bradě
Nohy - Dřepy + předkopávání + lýtka v sedě nebo Dřepy + zakopávání + výpady nebo Leg press + předkopávání + lýtka v sedě
St:
Záda (jedna varianta nahoře)
Prsa - Bench-press + tlaky nebo Bench-press + peck deck nebo Bench press + kladky
Biceps - Kladiva + Scottova lavice s obouručkou nebo Bicepsový zdvih + Kladiva nebo
Bicepsový zdvih s obouručkou + koncentrovaný zdvih
Triceps - (jedna varianta nahoře)
Pá:
Prsa, biceps, ramena, trapézy, nohy (Jedna varianta nahoře)
Tento trénink mi vyhovoval, ale už na to tělo nereagovalo, tak to chce změnu.
Koukal jsem na netu, ale furt jsem viděl takřka stejné tréninky jako ten můj akorát proházené dny.
Doporučili by jste mi nějaký trénink 4x týdně, abych měl změnu od tohoto mého ? (Klidně i jiné cviky akorát před mrtvolou mám zatím respekt kvůli tomu,že jsem měl před třemi týdny bloknuté záda a ještě to není v pořádku).
Ještě se kouknu na další tréninky, ale není nad radu zkušenějších. Děkuji předem za odpovědi
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|