Kontrola jedálnička

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kontrola jedálnička  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Kontrola jedálnička
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gordy

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 8:32 pm    Předmět: Kontrola jedálnička Odpovědět s citátem

Zdravím,

v prvej rade niečo o mne v skratke posilujem približne od 15r.typ postavy mezomorf (začiatky boli ako také -nič moc,až okolo 18r. som začal aktívnejšie cvičiť a zdokonalovať stravu + pribudli aj suplementy:vitamíny+minerály,proteín,kreatín,kĺbová výživa,spalovač tukov,BCAA atd.)Moj vek je 24r. výška 172cm,váha 68kg.Posledné 2 roky som sa nechytil činiek a od apríla tohto roku som sa knim znova vrátil.Môj ciel je teraz zhodiť tuk a skvalitniť svalstvo (trocha vyrýsovať),takže cyklujem so sacharidami (80g-300g na deň).Bielkoviny držím od 2 - 2,4g na kg hmotnosti,tuky 0,3g - 0,5g na kg hmotnosti.
Chcel som vám predstaviť môj jedálničok.Kedže pracujem na 2 zmeny (8h) tak je k tomu jedálniček prispôsobený.

Jedálniček v týždni rannej zmeny:

5:15h - raňajky :základ ovesné vločky (70-90g nechávam ich cez noc vo vode) + biely jogurt (activia biela 130g) + orechy (mix orechov,prevažne kešu - 10 - 15g) + protein (15g).Tieto raňajky si robím na viacero spôsobov (už som ich skusil veľa a tento mi teraz najviac chutí) ,niekedy si ich zalievam mliekom ,niekdy pridám ovocie, niekedy miesto proteinu pridám vaječné bielka.Ku každým raňajkám multivitamín-minerál.A ranné expreso

cca 8:00h : ovocie (pokial v ten deň môžem) niekedy vajcia na tvrdo, niekedy protein.

cca 10:00h :obed v závodnej reštaurácii (niekedy keď nieje čo tak si zoberiem jedlo zdomu).Na obed máme možnosť výber z viacej jedál.Uprednostnujem chudé mäso (hovädzie,kuracie,ryby) + uprednostnujem ryžu a potom až zemiaky,cestoviny (pokial v ten deň môžem) a + vždy myska zeleniny.

cca12:00h :proteín (len v deň kardia)

cca 14:30 -pretréningové jedlo v deň posilky: 50g ovesných vločiek + 15g proteinu + expreso.
-pretrénigové suplementy v deň kardia:5g BCAA + 7g glutamínu + spalovač tukov

cca 16:00 - 16:30 -potréningové jedlo v deň posilky:30g ovesných vločiek + ovocie (prevažne banán)+ 30 g proteinu (niekedy zalejem mliekom, niekedy vodou)šetko pomixujem.
-potreningové jedlo v deň kardia:5g BCAA + 7g glutamínu

cca18:00- 1 večera: Chudé mäso pripravené bez tuku + ryžu, zemiaky,cestoviny (pokial v ten deň môžem) + vždy myska zeleniny dochutená olivovým olejom.

cca21:00- 2 večera: vždy 200ml mlieka (1,5%) + 150g-200g tvarohu ,alebo 30g micerálneho kazeínu, alebo niekedy 100g tvarohu + 15g micerálneho kazeínu.

Jedálníček v týždni poobednej zmeny:

8:30h – v deň posilky raňajky :ovesné vločky (70-90g nechávam ich cez noc vo vode) + biely jogurt (activia biela 130g) + orechy (mix orechov,prevažne kešu - 10 - 15g) + protein (15g).Ku každým raňajkám multivitamín-minerál.A ranné expreso
- v deň kardia nalačno :5g BCAA + 7g glutamínu + spalovač tukov

cca10:00h - potreningové jedlo v deň posilky:30g ovesných vločiek + ovocie (prevažne banán)+ 30 g proteinu (niekedy zalejem mliekom niekedy vodou) všetko pomixujem.
-potreningové jedlo v deň kardia:5g BCAA + 7g glutamínu

cca 12:00-13:00h – obed : chudé mäso pripravené bez tuku + ryžu, zemiaky,cestoviny (pokial v ten deň môžem) + vždy myska zeleniny dochutená olivovým olejom.

cca16:00h keď je čas v práci tak ovocie (pokial v ten deň môžem) niekedy vajcia na tvrdo niekedy protein

cca 18:00h – 1 večera v závodnej reštaurácii (niekedy keď nieje čo tak si zoberiem jedlo zdomu).Uprednostnujem chudé mäso (hovädzie,kuracie,ryby) + uprednostnujem ryžu a potom až zemiaky,cestoviny (pokial v ten deň môžem) a + vždy myska zeleniny.

cca20:00h – niekedy protein, niekedy vajcia

cca 22:30h -2 večera: vždydy 200ml mlieka (1,5%) + 150g-200g tvarohu ,alebo 30g micerálneho kazeínu ,alebo niekedy 100g tvarohu + 15g micerálneho kazeínu

Zabudol som na kĺbnú výživu a tú si dávam každý druhý deň po jedle, ale keď mam tažké treningy tak každý den trénigu.

Jedálníčok upravujem z času načas,všetko záleží podľa chuti.

Ocenil by som vaše postrehy,rady a typy.
Ďakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: