Zaslal: út srpen 05, 2014 7:47 pm Předmět: Tréning na problémové ramená
Zdravím, pred asi 3 mesiacmi som začal pociťovať pichanie v lavom rameni, riešil som to najskôr roentgenom a ultrazvukom kde nebolo nič vidno tak som nakonec podstúpil MR (na športovej klinike) kde mi zistili zápal šlachy dlhej hlavy bicepsu, kompletne som vyradil všetky tlakové cviky a aj samotné cvičnie ramien, ale bolesti som začal pocitovať už aj v pravom rameni pri odtlačaní rukami od seba (pri cvičení tel. jadra), ale v tomto prípade je to len tupá bolesť po uvolnení ramien čo značí zrejme dysbalanciu, doktor mi tvrdil, že mám typ klbov ktoré majú tendeciu sa ako keby povyklbit z puzdra, doporučil mi posilovanie rotátorov, svalstva ramenného pletenca a depresorov hlavice.
Záver je: subacromiálny impigment s tendiózou slachy m. supraspinatus. Mierna subacromiálna bursitída (nerozumiem ani slovu).
Čítal som 2 články odkazované tu na ronnie ako ''Cviceni pri problemech s rameny'' a ''Pevna ramena, zaklad pro cviceni horni casti tela''.
Sám ale neviem ktoré cviky precvičovať a ktorým sa vyhýbať, našiel by sa tu niekto kto by mi vedel trochu poradiť a nasmerovať ma na správne cvičenie? Vopred velká vďaka
Zdravím, pred asi 3 mesiacmi som začal pociťovať pichanie v lavom rameni, riešil som to najskôr roentgenom a ultrazvukom kde nebolo nič vidno tak som nakonec podstúpil MR (na športovej klinike) kde mi zistili zápal šlachy dlhej hlavy bicepsu, kompletne som vyradil všetky tlakové cviky a aj samotné cvičnie ramien, ale bolesti som začal pocitovať už aj v pravom rameni pri odtlačaní rukami od seba (pri cvičení tel. jadra), ale v tomto prípade je to len tupá bolesť po uvolnení ramien čo značí zrejme dysbalanciu, doktor mi tvrdil, že mám typ klbov ktoré majú tendeciu sa ako keby povyklbit z puzdra, doporučil mi posilovanie rotátorov, svalstva ramenného pletenca a depresorov hlavice.
Záver je: subacromiálny impigment s tendiózou slachy m. supraspinatus. Mierna subacromiálna bursitída (nerozumiem ani slovu).
Čítal som 2 články odkazované tu na ronnie ako ''Cviceni pri problemech s rameny'' a ''Pevna ramena, zaklad pro cviceni horni casti tela''.
Sám ale neviem ktoré cviky precvičovať a ktorým sa vyhýbať, našiel by sa tu niekto kto by mi vedel trochu poradiť a nasmerovať ma na správne cvičenie? Vopred velká vďaka
Tak jestli k týhle diagnoze potřebovali až MR tak to poteš koště:D
Rozhodně necvičit nic z obrázků nebo z videa, tady to je dost titěrný hraní s nastavenim,záleží jak je to tam přesně stavěný, tyhle záněty jsou důsledkem problému kterej je potřeba rešit, stejně tak se dá řěšít až už ta zánětlivá reakce bicepsu a supraspinatu kterej bude chycenej taky.
Fyzioterapie- v týhle akutní fázi výborně funguje technika která se jmenuje hluboká příčná masáž - akorát to bolí solidně - a mám pochyby že ji na Slovensku někdo ovládá, v Čechách to dělá pár lidí, tejp, laser a z cvičení něco z DNS,ACT, Brunkow něco na bázi vývojový kineziologie aplikovaný do čehokoliv se dá cvičit.
Diky teda za tipy, budem postupne skúšať a dúfam, že to nebude na škodu viac ako k užitku a ten stav sa nezhorší, ono je to celé sprevádzané neprijemných praskaním (aj v lavom lakti), ako som spomínal tlaky som vynechal takže skusím viac zapojiť ťahové cviky a rovnako uvidím aky bude efekt, strečujem každýn deň či už v tréningový deň alebo v deň volna, fyzioterapeuta navštívim v najbližšej dobe. Btw vedel by si mi poradiť cvičenia na spevnenie zápästia?
Poman napsal:
...
Myslím, že veci sa u mňa zhoršili po tom, čo som kvoli prvotnému pychaniu v rameni prestal ramena cvičiť úplne, no a teraz ma tvoj komentár potlačil kusok bližšie k zúfalstvu kedže som si už zaradil cviky a teraz neviem či ich cviciť alebo nie, a nechce sa mi veriť, že sa to nečinnostou napraví..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru