Trenér

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trenér  Úvodní stránka -> Trénink -> Trenér
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
janca.bor

PříspěvekZaslal: ne srpen 10, 2014 5:15 pm    Předmět: Trenér Odpovědět s citátem

Ahoj,
uvažuju, že bych si zaplatila jako naprostý začátečník pár hodin s trenérem. Máte nějaké obecné typy jak poznat dobrého trnéra?
Mám trochu obavy, že někteří budou jako například "výživoví poradci", kteří často "vystudovali" během víkendového školení jako brigáda....
Je něco čeho si všímat během toho tréninku? Já totiž tím, že jsem začátečník, samozřejmě nedokážu posoudit, jestli věci co mi vysvětluje nebo říká jsou správně.
A pak taky kolik tak zhruba mám počítat... nechci samozřejmě nějakou tu rychlokvašku za sto korunu na hodinu, ale zase si nemůžu dovolit platit tisíce, tak kolik je taková přiměřená suma za kterou by si měl plus minus obstojný trenér říct.
Případně jakékoliv další typy pro výběr.

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne srpen 10, 2014 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jediný, co potřebuješ od trenéra jako začátečník, je naučení a vštípení si správné techniky cviků. Na to podle mě stačí maximálně 5 hodin. Platit někomu za to, aby ti napsal jídelníček, je hloupost. Na internetu je tolik informací ohledně stravování atd., že by byla ztráta peněz za to někomu platit. Druhá věc je to, že můžeš mít slabou vůli a na stravování se vyprdnout po týdnu, na to je trenér dobrej, protože za ty prachy ti je líto se na to vykašlat. Ohledně tréninku je na internetu informací snad stejně tolik, jako o stravování, záleží na tvým cíli/sportu, kterej děláš. Pokud máš specifický zdravotní problémy atd., tak je určitě vhodný si najít odborníka, kterej zhodnotí tvou situaci a dá ti další doporučení. Teď záleží na tom, jak na tom jsi a jestli jsi ochotna obětovat hodinu denně vzděláváním se přes google nebo budeš platit trenérovi za to, že ti ty informace dá (i když při dnešní úrovni trenérů, kteří nemají žádnou praxi s víc lidma, bych se vsadil, že 90% informací stejěn hledají přes google + většinou stejně narazíš na nějakýho paleo maniaka atd., protože to je dneska v módě, a to už je fakt lepší hodinu denně googlit).
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Na internetu je tolik informací (...)

V tom vidím na jednu stranu výhodu, na druhou stranu problém. Tisíce webů, tisíce přístupů, tisíce programů, tisíce osvědčených rad... Člověk absolutně bez zkušenosti zpravidla vůbec netuší, jaký program má/nemá smysl a odkud začít.

Za sebe doporučuji vybrat to nejjednodušší řešení, program vyskládaný z několika základních cviků (tlak/tah/dřep) - ať už s činkou, kettlebellem nebo vlastní váhou. Wendler/Tsatsouline/Rippetoe/Boyle/John.

@Janča: Kulíškův Barbell seminář doporučuji jako dobrý startovní bod. Dobrý poměr cena/výkon. Příští termín je tuto neděli.
Marky V.

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
ILikeBike napsal:
Na internetu je tolik informací (...)

V tom vidím na jednu stranu výhodu, na druhou stranu problém. Tisíce webů, tisíce přístupů, tisíce programů, tisíce osvědčených rad... Člověk absolutně bez zkušenosti zpravidla vůbec netuší, jaký program má/nemá smysl a odkud začít.

Za sebe doporučuji vybrat to nejjednodušší řešení, program vyskládaný z několika základních cviků (tlak/tah/dřep) - ať už s činkou, kettlebellem nebo vlastní váhou. Wendler/Tsatsouline/Rippetoe/Boyle/John.

@Janča: Kulíškův Barbell seminář doporučuji jako dobrý startovní bod. Dobrý poměr cena/výkon. Příští termín je tuto neděli.

A já bych doplnil DeFranca, Ferruggiu, Thibse a plno dalších např. z T-nation. Jenže: dneska jsem se díval na policejní web a topic o cvičení a tam se řeší jenom doplňky, nakopávače a jestli je lepší cvičit biceps s hrudníkem nebo s ramenama nebo já nevím břicho s ušima nebo co.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
tam se řeší jenom doplňky, nakopávače a jestli je lepší cvičit biceps s hrudníkem nebo s ramenama nebo já nevím břicho s ušima nebo co.

Klasika :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: