Chondropatie čéšky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Chondropatie čéšky  Úvodní stránka -> Trénink -> Chondropatie čéšky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Merveill

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 6:20 pm    Předmět: Chondropatie čéšky Odpovědět s citátem

Ahoj,

chtěl bych vás požádat o radu.

Byla mi diagnostikována chondropatie čéšky, dopřál jsem si chvíli klidu od běhu a zařadil lehce kolo, začal brát Condrosulf (kloubní výživa) a občas cvičit na balanční plošině. Bolest zmizela, začal jsem relativně normálně fungovat (chodit ze a do schodů, po města, …), ovšem po tří hodinovém sběru hub v lese se noha opět lehce ozvala. Za den jsem byl zase bez bolesti. Dnes ve škole v tělocviku se však koleno značně připomenulo… Rád bych začal opět běhat, vrátil se do hor, jenže koleno mě nepustí a šíleně mě to sužuje. Chtěl bych vás poprosit o vaše rady, zkušenosti, chci se toho hnusu zbavit.

Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Poman

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 7:55 pm    Předmět: Re: Chondropatie čéšky Odpovědět s citátem

Zbavit se jde těžko a zdlouhavě bohužel většinou:/

Bez kvalitního anamnézy a klinického vyšetření se nedá soudit.
Potřeba odstranit příčinu,kterých může být víc, a dát do kupy následky na měkkých tkáních okolo který se tam většinou vyskytují.

Jediná rada,hodně kvalitní rehabilitace a popř. i látky na výživu chrupavky (ty jsou samy o sobě na nic-léčej důsledek né příčinu)
Merveill

PříspěvekZaslal: so září 13, 2014 6:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Abych to trochu specifikoval - před cca měsícem jsem běžel horský ultramaraton, po doběhu vše OK a začalo to zhruba 14 dní po. Nemohl jsem takřka chodit, pociťoval jsem velkou blokaci kolene a bolest.
Podstoupil jsem 1x léčbu ultrazvukem a okamžitě jsem pocítil úlevu, blokace byla najednou o 50% menší. Začal jsem brát Condrosulf 800, dopřávat si klid a během pár dnů blokace a bolest zmizela. Schody jsem mohl dolů/nahoru naprosto bez potíží sejít, vyjít či dokonce vyběhnout/seběhnout.
Od nastolení klidu uběhlo cca 14+- dnů, během toho jsem však jezdil bezbolestně na kole a cvičil na balanční plošině.
Až před dvěma dny po 3 hodinách v lese se objevila lehká bolest, opravdu velice mírná a občasná. Avšak včera ve škole při hraní basketbalu se objevila bolest lehce větší, nic však, co by se rovnalo úplně první bolesti, kdy se to projevilo.
Je možné, že ultramaraton byl neuváženost, to připouštím, tělo na to nebylo patrně připraveno a došlo k přetížení čéšky? Mohl by postačit delší klid (5 týdnů +-) a užívání Condrosulfu? Opravdu se chci k běhu vrátit...
Ještě bych dodal, že mi je čerstvě 19.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: