Abych to trochu specifikoval - před cca měsícem jsem běžel horský ultramaraton, po doběhu vše OK a začalo to zhruba 14 dní po. Nemohl jsem takřka chodit, pociťoval jsem velkou blokaci kolene a bolest.
Podstoupil jsem 1x léčbu ultrazvukem a okamžitě jsem pocítil úlevu, blokace byla najednou o 50% menší. Začal jsem brát Condrosulf 800, dopřávat si klid a během pár dnů blokace a bolest zmizela. Schody jsem mohl dolů/nahoru naprosto bez potíží sejít, vyjít či dokonce vyběhnout/seběhnout.
Od nastolení klidu uběhlo cca 14+- dnů, během toho jsem však jezdil bezbolestně na kole a cvičil na balanční plošině.
Až před dvěma dny po 3 hodinách v lese se objevila lehká bolest, opravdu velice mírná a občasná. Avšak včera ve škole při hraní basketbalu se objevila bolest lehce větší, nic však, co by se rovnalo úplně první bolesti, kdy se to projevilo.
Je možné, že ultramaraton byl neuváženost, to připouštím, tělo na to nebylo patrně připraveno a došlo k přetížení čéšky? Mohl by postačit delší klid (5 týdnů +-) a užívání Condrosulfu? Opravdu se chci k běhu vrátit...
Ještě bych dodal, že mi je čerstvě 19.