|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
xzetdur23
|
Zaslal: pá září 26, 2014 7:09 pm Předmět: Těžko-lehký split NEBO Full Body |
|
|
Ahoj, dřív jsem cvičil pouze doma s vlastní vahou, od srpna chodím do posilovny, ale cvičil jsem split např. záda+biceps,atd. Takže partii jednoukrát týdně. Tady jsem zjistil, že to asi neni to pravý a rozhodl jsem se najít něco jiného. A dost mě zaujal Freimenův těžko lehký split. Cviky které tam jsou vcelku ovládám, plánuju zezačátku jít s trenérem nebo někým zkušeným. Ale otázka je, jestli podle vás není lepší fullbody trénink. V ODPOVĚDI NEBERTE V POTAZ, CO TEĎ NAPÍŠU, CHCI OBJEKTIVNÍ NÁZOR :-D.
Více mě totiž láká Freimenův split z důvodu, že se chodí 4x týdně a také se mi líbí systém lehkých a těžkých tréninků, myslím, že to je dost dobrý impuls pro růst svalů. Můj cíl je nárůst svalů. Měřím +-180cm a váha 77kg.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá září 26, 2014 7:41 pm Předmět: Re: Těžko-lehký split NEBO Full Body |
|
|
| xzetdur23 napsal: | Ahoj, dřív jsem cvičil pouze doma s vlastní vahou, od srpna chodím do posilovny, ale cvičil jsem split např. záda+biceps,atd. Takže partii jednoukrát týdně. Tady jsem zjistil, že to asi neni to pravý a rozhodl jsem se najít něco jiného. A dost mě zaujal Freimenův těžko lehký split. Cviky které tam jsou vcelku ovládám, plánuju zezačátku jít s trenérem nebo někým zkušeným. Ale otázka je, jestli podle vás není lepší fullbody trénink. V ODPOVĚDI NEBERTE V POTAZ, CO TEĎ NAPÍŠU, CHCI OBJEKTIVNÍ NÁZOR :-D.
Více mě totiž láká Freimenův split z důvodu, že se chodí 4x týdně a také se mi líbí systém lehkých a těžkých tréninků, myslím, že to je dost dobrý impuls pro růst svalů. Můj cíl je nárůst svalů. Měřím +-180cm a váha 77kg. |
Každýmu funguje nejlíp něco jinýho, musíš si to zkusit a uvidíš
|
|
| nahoru |
|
 |
xzetdur23
|
Zaslal: pá září 26, 2014 11:22 pm Předmět: |
|
|
A není ještě nějaký osvědčený plán, který by buď byl rozdělen na 2xhořejšek/2xspodek nebo něco podobné Fremenovi?
Korte je pro mě ještě asi brzo, že? A Bear asi taky.
Nebo mě napadlo rozdělení prostě záda+nohy a zbytek, ale nevím, nechci si to sestavovat sám, protože jsem akorát naštudovanej z netu :-D . Tak jestli by měl někdo nějaký rady nebo konkrétní osvědčené plány, které najdu na internetu, tak budu za to rád :)
PS: Forum a internet projíždim dneska už asi 5 hodin, jsem z toho už mimo + mi pak 2 mí známí začli přesvědčovat, že FB je na nic a mám cvičit split a každou partii 1x týdně. Ale žádnej konkrétní trénink podle toho, co jsem psal, jsem nenašel
|
|
| nahoru |
|
 |
Rybicka
|
Zaslal: so září 27, 2014 4:35 am Předmět: |
|
|
Misto reseni kravovin radeji normalne cvic a zer. Takovych teoretiku jako ty je tady cela rada a mate jedno spolecne-z informaci se vam kouri z hlavy, ale vypadate porad stejne. Tak nespekuluj, nehazej tady trapnosti jako korte,bear, kdyz tomu nerozumis a normalne cvic. To bude nejlepsi vis? A nebo si to tady cti dalsich 5 hodin
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so září 27, 2014 5:18 am Předmět: |
|
|
| Rybicka napsal: | | Misto reseni kravovin radeji normalne cvic a zer. Takovych teoretiku jako ty je tady cela rada a mate jedno spolecne-z informaci se vam kouri z hlavy, ale vypadate porad stejne. Tak nespekuluj, nehazej tady trapnosti jako korte,bear, kdyz tomu nerozumis a normalne cvic. To bude nejlepsi vis? A nebo si to tady cti dalsich 5 hodin |
ježíš ty jsi ale idiot...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: so září 27, 2014 7:28 am Předmět: |
|
|
Ten "idiot" ma ale pravdu. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Blackoff

|
Zaslal: so září 27, 2014 7:43 am Předmět: Re: Těžko-lehký split NEBO Full Body |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | xzetdur23 napsal: | Ahoj, dřív jsem cvičil pouze doma s vlastní vahou, od srpna chodím do posilovny, ale cvičil jsem split např. záda+biceps,atd. Takže partii jednoukrát týdně. Tady jsem zjistil, že to asi neni to pravý a rozhodl jsem se najít něco jiného. A dost mě zaujal Freimenův těžko lehký split. Cviky které tam jsou vcelku ovládám, plánuju zezačátku jít s trenérem nebo někým zkušeným. Ale otázka je, jestli podle vás není lepší fullbody trénink. V ODPOVĚDI NEBERTE V POTAZ, CO TEĎ NAPÍŠU, CHCI OBJEKTIVNÍ NÁZOR :-D.
Více mě totiž láká Freimenův split z důvodu, že se chodí 4x týdně a také se mi líbí systém lehkých a těžkých tréninků, myslím, že to je dost dobrý impuls pro růst svalů. Můj cíl je nárůst svalů. Měřím +-180cm a váha 77kg. |
Každýmu funguje nejlíp něco jinýho, musíš si to zkusit a uvidíš |
Tak tak, někomu stačí i ten split - partii jednou týdně, ale takových moc není. Pokud se ti líbí freimenův split, dej ho třeba na osm týdnů, dodržuj ho, pořádně žer (kvalitně a dostatečně) a když nebudou výsledky, tak zkus pak na osm týdnů full body 3x týdně.. Sám uvidíš, co se ti osvědčí.. Je to běh na dlouhou trať, tak je dobré na začátku vyzkoušet, co je pro tebe vhodné a pak se tím můžeš řídit dlouhodobě.. _________________ 180/80
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: so září 27, 2014 10:29 am Předmět: |
|
|
Tak pokud by někdo neměl po 8 týdenním těžko-lehkém splitu výsledky, tak buď udělal spoustu chyb jak v tréninku, tak ve výživě, nebo je to prostě genetický retard na kulturistiku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Blackoff

|
Zaslal: so září 27, 2014 10:42 am Předmět: |
|
|
Tak výsledek není jenom to, že nabereš deset kilo svalů, ale i jak to funguje, jakou má tělo odezvu ohledně regenerace, silová část, jak tě to baví atd atd _________________ 180/80
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: so září 27, 2014 11:46 am Předmět: |
|
|
Jo, ne každýmu musí ten trénink vyhovovat. Já jsem třeba zkoušel freimenův těžko-lehký split za poslední 3 roky asi 3x a byl to snad jediný trénink, u kterého jsem se zhoršoval (MT jsem tam hodně zlepšil, všechno ostatní šlo dolu).
|
|
| nahoru |
|
 |
xzetdur23
|
Zaslal: so září 27, 2014 4:54 pm Předmět: |
|
|
No spousta názorů :-D . Možná to moc řešim, jak někdo napsal, ale chtěl jsem mít nějakej plán a necvičit jenom od oka a chci mít i dobrej plán. Podle posbíraných informací a pomoci známých (včetně jedné závodnice ve fitness) jsem sestavil jeden plán. Je to rozděleno na Spodek/Vršek. Chtěl bych slyšet, jestli v tom plánu není moc cviků. Počty opakování, tam kde jsem je nepsal, nevím jestli mám jít prostě tak, že začnu 12 opakováními a poslední série bude 2-4 opakování nebo by jste mi poradili nějaký lepší systém?
Tady je můj návrh:
Úterý - Spodní část 1.verze
1) Mrtvý tah 5 sérií
2) Zakopávání 4 série
3) Legpress 4 série
4) Výpady 3 série
5) Výpony na lýtka 4 série 15 opakování
6) Břicho
Středa - Horní část 1.verze
1) Benchpress 5 sérií
2) Přitahování velké činky v předklonu 4 série
3) Shyby 4x max. počet opakování
4) Upažování v předklonu 4 série
5) Bicepsový zdvih velké činky 3 série
6) Francouzský tlak 3 série
Sobota - Spodní Část 2. verze
1) Dřepy 5 sérií
2) Předkopávání 4 série 15 opakování
3) Zakopávání 3-4 série
4) Výpony na lýtka 4 série 15 opakování
5) Břicho
Neděle - Horní část 2. verze
1) Kliky na bradlech 4x max. počet opakování
2) Rozpažování NEBO Pull over 4 série
3) Stahování horní kladky 4 série
4) Tlaky na ramena 4 série
5) Bicepsové zdvihy jednoruček o koleno 3 série
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so září 27, 2014 6:56 pm Předmět: |
|
|
| xzetdur23 napsal: | No spousta názorů :-D . Možná to moc řešim, jak někdo napsal, ale chtěl jsem mít nějakej plán a necvičit jenom od oka a chci mít i dobrej plán. Podle posbíraných informací a pomoci známých (včetně jedné závodnice ve fitness) jsem sestavil jeden plán. Je to rozděleno na Spodek/Vršek. Chtěl bych slyšet, jestli v tom plánu není moc cviků. Počty opakování, tam kde jsem je nepsal, nevím jestli mám jít prostě tak, že začnu 12 opakováními a poslední série bude 2-4 opakování nebo by jste mi poradili nějaký lepší systém?
Tady je můj návrh:
Úterý - Spodní část 1.verze
1) Mrtvý tah 5 sérií
2) Zakopávání 4 série
3) Legpress 4 série
4) Výpady 3 série
5) Výpony na lýtka 4 série 15 opakování
6) Břicho
Středa - Horní část 1.verze
1) Benchpress 5 sérií
2) Přitahování velké činky v předklonu 4 série
3) Shyby 4x max. počet opakování
4) Upažování v předklonu 4 série
5) Bicepsový zdvih velké činky 3 série
6) Francouzský tlak 3 série
Sobota - Spodní Část 2. verze
1) Dřepy 5 sérií
2) Předkopávání 4 série 15 opakování
3) Zakopávání 3-4 série
4) Výpony na lýtka 4 série 15 opakování
5) Břicho
Neděle - Horní část 2. verze
1) Kliky na bradlech 4x max. počet opakování
2) Rozpažování NEBO Pull over 4 série
3) Stahování horní kladky 4 série
4) Tlaky na ramena 4 série
5) Bicepsové zdvihy jednoruček o koleno 3 série |
Viděl bych problém v tom, jet v úterý mrtvolu a ve středu cvičit záda. To snad nikdo nedá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so září 27, 2014 7:02 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: |
Viděl bych problém v tom, jet v úterý mrtvolu a ve středu cvičit záda. To snad nikdo nedá. |
problem bych nevidel
jeden cas jsme to praktikoval
jako AB split
kde jednou bylo A drep+zada a podruhe mrtvola + nohy _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so září 27, 2014 7:37 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | Maerlyn0 napsal: |
Viděl bych problém v tom, jet v úterý mrtvolu a ve středu cvičit záda. To snad nikdo nedá. |
problem bych nevidel
jeden cas jsme to praktikoval
jako AB split
kde jednou bylo A drep+zada a podruhe mrtvola + nohy |
Dobře, beru zpět, jet se to tak dá, ale snad se shodneme na tom, že pro začátečníka by to vhodný nebylo, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so září 27, 2014 9:03 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | | Ten "idiot" ma ale pravdu. |
říct klukovi, co o cvičení prakticky nic neví, aby cvičil a jedl normálně, je rada k nezaplacení.
co je to cvičit normálně? jak to může vědět borec, co v posilovně cvičí měsíc?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|