Nejlepší oleje

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nejlepší oleje  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nejlepší oleje
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jachym

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 5:53 pm    Předmět: Nejlepší oleje Odpovědět s citátem

Ahoj,
chci se zeptat jaký máte názor na kvalitu a vůbec hlavně typ olejů. Nejvíc se samozřejmě pořád mluví o olivovém. Vím že nejlepší je ten extra panenský. Na trhu je dneska ale už k dostání i plno jiných z různých ořechů, plodin atd.
Cena samozřejmě neni nejnižší, hlavně u těch méně obvyklých. Co mě ale třeba hodně zaráží, už několikrát jsem četl, že řepkový olej je kvalitnější a vhodnější než ten olivový, proč tedy je potom olivový tak populární? Vždyť zrovna ten řepkový naopak patří k těm levným a to i když nekupuju ten nejlevnější, ale nějaký kvalitní.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pristi tejden mi dorazi cerstvej lnenej olej z agro-elu, kdyby mel nekdo zajem, tak 2,5l prodam (bral sem velky 5l baleni) za 500kc, jenom osobni predani v Praze.. je mozny si vzit i mensi mnozstvi za v prepoctu stejnou cenu
Diana

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olivový olej do salátů si vozíme přímo z Řecka, z Rhodosu, od našich přátel. Je domácí, chutí nezaměnitelný.
Pokud ale dojde, kupuji extra panenský olivový olej SITIA ( oblast na Krétě ) s kyselostí do 0,3%

Používám ho nejen kvůli tomu, že i chutná, ale také pro jeho pozitivní účinky na snížení vysokého krevního tlaku.
V Řecku si lidé běžně dají ráno panáka olivového oleje.

Olivový olej je bez soli a cholesterolu. Obsahuje velké množství vitamínu E (důležitý antioxidant, zpomaluje stárnutí ) a vitaminy A, D, K. Vitaminy A + E mají ochranné účinky na pokožku a napomáhají bránit rakovině kůže. Působí příznivě při vysokém krevním tlaku. Olej obsahuje nenasycené mastné kyseliny, které mají příznivé účinky na lidský organismus, pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, upravují krevní tlak a brání rozvoji srdečních onemocnění. Olivový olej obsahuje také Polyfenoly - antioxidanty, které chrání organismus před vznikem rakoviny, posilují imunitní systém, podporují trávení a zpomalují stárnutí.
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
eschaia

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnohem "zdravější" je klasický řepkový olej než olivový. Olivový olej je ale momentálně moderní
ALKAPONE

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eschaia napsal:
Mnohem "zdravější" je klasický řepkový olej než olivový. Olivový olej je ale momentálně moderní

Tak to ale necim podloz ? ? Tady ty vykriky z davu jsou uplne k hovnu
Luster

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 1:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me repkovej olej nesedl, pali me z nej zaha.. jinak se da samozrejme najit spousta oslavnejch clanku, ale taky par uplne opacnejch..
eschaia

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ALKAPONE napsal:
eschaia napsal:

Cti zde! Clanek jsem hledal dlouho :D
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
me repkovej olej nesedl, pali me z nej zaha.. jinak se da samozrejme najit spousta oslavnejch clanku, ale taky par uplne opacnejch..

Přeně tak. A já mám k řepce averzi od té doby, co jí rostou všude tuny namísto něčeho užitečnějšího. Smrdí to, srnám je po tom blbě ... nemám k tomu důvěru, i když většina negativních článků na internetu jsou urban legends neboli hovadiny.

Mně prostě olivový olej (kvalitní, ne humáč z pokrutin) VONÍ, což žádná řepka nikdy nebude.
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jedině Putoline!

Diana

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnemosyne napsal:
Luster napsal:

Přeně tak. A já mám k řepce averzi od té doby, co jí rostou všude tuny namísto něčeho užitečnějšího. Smrdí to, srnám je po tom blbě ... nemám k tomu důvěru, i když většina negativních článků na internetu jsou urban legends neboli hovadiny.

Mně prostě olivový olej (kvalitní, ne humáč z pokrutin) VONÍ, což žádná řepka nikdy nebude.

Navíc má skvělé kosmetické vlastnosti. Naši přátelé s ním mažou i miminka. Rozhodně lepší než některé přípravky typu J&J Baby....
Ještě v šedesátých letech min.století se olivový olej prodával v lékárnách jako vzácnost s léčebnými účinky ( srdce, tlak... )
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
Luster

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Navíc má skvělé kosmetické vlastnosti..
zkousela si kvalitni kokosovej olej? jestli ne, tak doporucuju vyzkouset
Douglas

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ALKAPONE napsal:
eschaia napsal:

Pry vykrik do tmy, lepsi obsah a stabilita u repkoveho oleje vuci vetsine ostatnich je celkem znama. Ja bych pridal fakt, ze repkovy olej neni vubec citit, alespon teda ne kvalitne zpracovany, coz ma vyhodu napriklad u jidel, kde je typicka chut olivoveho oleje na skodu. Olivovy je super chutove, a mozna lepsi na ksicht zenskym a na prdel miminum (nebo naopak...) - coz bohudik nedokazu posoudit - ale repkovy je kazdopadne slozenim za mene penez vice muziky. Ja varim s repkovym a na dochuceni do salatu na kolinka, steaky apod. pouzivam olivovy.
m1ro

PříspěvekZaslal: po červen 24, 2013 10:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud vim, tak bezne pouzivane rostlinne oleje, jako je prave ten olivovy, ale i slunecnicovy a repkovy by se mely kombinovat s olejema, ktere obsahuji vice omega 3 mastnych kyselin, jelikoz v tech vyse zminenych je prevaha omega 6. Prevaha omega 6 pak v tele zpusobuje ruzne zanety jako napriklad zanety kloubu - revmatismus atd. Omega 3 pusobi presne naopak a zanety v tele zmirnuje. Proste by pomer omega 3 a 6 mel byt v tele vyvazeny, vlastne tak jako vsechno jine. Jen tak mimochodem, omega 6 dokaze celkem silne zhorsovat akne, alespon u me. Mam to vyzkouseny uz nekolikrat sam na sobe, ze jakmile zvysim prisun omega 6 a omegu 3 vypustim, tvori se daleko vic. Kdezto omega 3 ve vetsich davkach u me pusobi skoro az zazracne co se tohoto problemu tyce - akne mi zmizi skoro UPLNE! Taky mam na sobe vyzkouseny, ze to mirne snizuje tepovou frekvenci a normalizuje tlak. Ale treba u kazdyho to bude fungovat jinak, to nemuzu rict.

Nejvice omega 3 z tech rostlinnych oleju ma myslim lneny olej (lip je ho zmrazit, hrozne rychle oxiduje), nebo taky seminka chia, no a pak zivocisny, jako napriklad rybi tuk. Na netu se o tomhle tematu da najit spousta studii.
Luster

PříspěvekZaslal: út červen 25, 2013 6:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak tak:) omega-6 : omega-3 by se melo pohybovat cca mezi 3:1 az 1:1, lnenej olej opravdu kupovat co nejcerstvejsi a potom hned zamrazit, nezmrzne uplne a tak se z nej da v pohode odebirat potrebny mnozstvi..
Diana

PříspěvekZaslal: út červen 25, 2013 9:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
Diana napsal:
Navíc má skvělé kosmetické vlastnosti..
zkousela si kvalitni kokosovej olej? jestli ne, tak doporucuju vyzkouset

Děkuji za typ, ale kokosovým olejem se jen občas mažu .
Už léta ( víc jak 10let ) používám jen olivový a jsem naprosto spokojená. Tedy nemám důvod ke změně.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nejlepší oleje Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: