Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma
Autor
Zpráva
MartinJ44
Zaslal: st listopad 05, 2014 5:21 am Předmět: Cviky na nohy nezatěžující kolena
Zdravím.
Rád bych pořádně posiloval nohy, ale kolena mi spoustu cviků prozatím "nedovolí."
Mám problém se základními cviky jako jsou dřepy či výpady, ale například výpony lýtek jsou kupodivu ok...
Proto sháním co nejvíc jiných věcí, jež bych mohl dělat a které by kolena zatěžovaly jen málo nebo vůbec.
Jde mi vážně o celou spodní část těla, takže uvítám jak věci na hamstringy, tak i na kvadricepsy, přitahovače stehen atp.
Čím víc, tím líp. Nějak si to pak sám proberu...
daymoon
Moderátor
Zaslal: st listopad 05, 2014 5:34 am Předmět:
Pokud nemáš nějaký objektivní nález v koleních kloubech, zkusil bych dát dřepům ještě hodně šancí, než je zatratíš.
*
http://www.petrruzicka.com/blog/zidle-chudeho-muze/
*
http://www.petrruzicka.com/blog/drep-ma-mnoho-podob/
* je potřeba si hrát s technikou a hledat pro tebe vhodnou, měnit pozici chodidel, měnit průběh dřepu, tedy odstup použití zapojených kloubů a podobně
* dřep s vlastní vahou se celkově hodí pro život
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Hulkie
Zaslal: st listopad 05, 2014 8:30 am Předmět: Re: Cviky na nohy nezatěžující kolena
MartinJ44 napsal: Zdravím.
Rád bych pořádně posiloval nohy, ale kolena mi spoustu cviků prozatím "nedovolí."
Mám problém se základními cviky jako jsou dřepy či výpady, ale například výpony lýtek jsou kupodivu ok...
Jsou kupodivu ok protože při nich kolena nevykonávají žádnou práci:-)
Co s těma kolenama máš? Mně nedovolí ruce pracovat, ale objektivně jim nic není
Princ
Zaslal: st listopad 05, 2014 10:55 am Předmět:
Mtrvé tahy můžeš? Hip thrusty? Zakopávání na míči?
Najdi si fyzioterapeuta, který má pořádný dřep
, nebo dobrého trenéra
PMKB5
Zaslal: so prosinec 13, 2014 8:06 pm Předmět:
Mrtvý tah s velkou činkou, kettlebell swing.
+ dát dopořádku kolena (pokud je nemáš odpálená nějakým kontaktním zraněním), příčina je většinou jinde - kotníky/kyčle, anebo mizerná technika dřepu/výpadu.
_________________ Pavel Macek
jožko.mrkvička
Zaslal: so prosinec 13, 2014 8:17 pm Předmět: Re: Cviky na nohy nezatěžující kolena
MartinJ44 napsal:
Proto sháním co nejvíc jiných věcí, jež bych mohl dělat a které by kolena zatěžovaly jen málo nebo vůbec.
Jde mi vážně o celou spodní část těla, takže uvítám jak věci na hamstringy, tak i na kvadricepsy, přitahovače stehen atp.
VIDEO _________________ Tri základné N: Nikdy Nikomu Never.
Peter Ustinov
Zaslal: so prosinec 13, 2014 8:25 pm Předmět: Re: Cviky na nohy nezatěžující kolena
MartinJ44 napsal:
.
takove nenajdes, protoze z mechaniky vyplyva, ze svaly na stehne procvicis bud pri krceni nebo narovnavani v koleni _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
PMKB5
Zaslal: so prosinec 13, 2014 8:33 pm Předmět:
Jak Deadlift, tak Swing jsou "koleno-friendly", a kvadricepsy samozřejmě procvičí.
_________________ Pavel Macek
Mablung
Zaslal: so prosinec 13, 2014 10:13 pm Předmět: Re: Cviky na nohy nezatěžující kolena
jožko.mrkvička napsal: MartinJ44 napsal:
VIDEO
No, kdo měl BTB plastiku, tak se asi zasměje u cviků, kde ta holka klečí. Ale jinak, vyzkouším zbytek.
Hulkie
Zaslal: so prosinec 13, 2014 11:26 pm Předmět:
PMKB5 napsal: Jak Deadlift, tak Swing jsou "koleno-friendly", a kvadricepsy samozřejmě procvičí.
To si nemyslím. Obzvášť swing nazvat cvikem pro kvadriceps je velmi optimistické.
Maerlyn0
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 11:33 am Předmět:
Hulkie napsal: PMKB5 napsal: Jak Deadlift, tak Swing jsou "koleno-friendly", a kvadricepsy samozřejmě procvičí.
To si nemyslím. Obzvášť swing nazvat cvikem pro kvadriceps je velmi optimistické.
Taky mi to příjde poněkud nepravdivé.
PMKB5
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 11:45 am Předmět:
Hulkie napsal: PMKB5 napsal: Jak Deadlift, tak Swing jsou "koleno-friendly", a kvadricepsy samozřejmě procvičí.
Neříkám, že swing je "top cvik na kvadriceps" - říkám, že správně prováděný swing procvičí i kvadriceps , ju? :-) _________________ Pavel Macek
Hulkie
Zaslal: ne prosinec 14, 2014 2:32 pm Předmět:
asi nééééé
[/URL]