Záda nerostou

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Záda nerostou  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Záda nerostou
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DenisHruby

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 3:10 pm    Předmět: Záda nerostou Odpovědět s citátem

Ahoj,Já nejsem uplně začatečník cvičim asi rok a měsíc, ale těd k problému.
vubec mi nechtějí růst záda, co sem si všímal tak za posledních 7 měsícu u mě nenastala žádná změna u zad. Vše ostatní roste hodně dobrým tempem - Biceps z 29cm na 37cm za 1 rok, i hrudník nemám zas tak špatný, ale problem je s těma zádama, pokoušim se zaměřit a vybudovat hlavně šířku zad, bohužel marně, síla hodně stoupá,ale záda nerostou, technicky špatně rozhodně necvičim, lidi co už mají odcvičené nejaké roky mi to kontrolovali a prý že techniku zvládam dobře. Možná mam prostě špatný plán na záda, nevím fakt, záda cvičim 2x týdně. a tu napíšu cviky a vahy jaké používám

Shyby za hlavou i k hrudníku: 5-7 serií po 8-12op (3 serie k hrudniku,2 za hlavou)
Veslování v sedě: 50-60KG (původně jsem začínal na 35-40kg)
Přítahy jednoručky: 30KG Jednoručka ( začínal jsem na 15KG )
Stahování kladky k hrudníku: 45KG
Přítahy jednoruček ve stoje na každou ruku 30-32 KG

po tutom treningu křídla cítim fakt fest, akorát to vubec neroste no, moje strava?

Ráno: Plný talíř vloček s mlékem, Svačina: 4-5 Banánu. Vetšinou po treningu Rýže + stehno, večer vajíčka a pak tunák nekdy před spaním tvaroh, do toho sem bral kreatin ethyl ester od extrifitu, (1caps 23g proteinu) a bral jsem 4-5kapslí přes den, hlavně taky po treningu. Ruce rostou fakt perfektně ale ty záda mě štvou, spim děnně docela malo, nekdy 5-7 hodin, a když se nejde do školy tak klidne 12 hodin.
V čem je tedy problém?

178CM
71,2KG

Předem píšu že mi jde hlavně o to abych vybudoval široká záda,nekdo mi poradil ze kdyz pry pojedu nejaky trening co se jmenuje FIERCE 5 ROUTINE, ze pry do 4 mesicu budu mít o dost lepší záda.
Díky a odpovědi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
raw

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pritahy v predklonu s VC (zadny multipres), zada skoro vodorovne s podlahou, perfektni technikou, nahore krasne stlacovat lopatky, zadne skubani nohama ani telem, musis to hezky vytahovat ciste zadama, zkus takove 4serie po 8opakovani, hned po tom shyby 4x6-8, takhle to jed dvakrat do tydne, nezapominej na zbytek tela a zrat pro objem

stale se snaz pridavat zavazi (i u shybu k pase) ale ne ukor techniky

jednou za dva tydny vymen jedny z pritahu za mrtvolu 4x6 (nahore tlacit lopatky k sobe, ramena dozadu)
DenisHruby

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

raw napsal:
pritahy v predklonu s VC (zadny multipres), zada skoro vodorovne s podlahou, perfektni technikou, nahore krasne stlacovat lopatky, zadne skubani nohama ani telem, musis to hezky vytahovat ciste zadama, zkus takove 4serie po 8opakovani, hned po tom shyby 4x6-8, takhle to jed dvakrat do tydne, nezapominej na zbytek tela a zrat pro objem

jednou za dva tydny vymen jedny z pritahu za mrtvolu 4x6 (nahore tlacit lopatky k sobe, ramena dozadu)

díky skusim to, a s těma shybama si myslel superserii? Jak jsi psal hned po tom shyby.
raw

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nn normal jako druhy cvik, na siroko a pred hlavou
Č174

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 4:16 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Problém bude 100pro v technice.. Nehledal bych vědu v tom, co kdy a kolik toho cvičit, ale ubral bych váhu a snažil bych se to co nejlépe procítit.

Fitness trénink nesmí být jako pomíjivá móda. Má to být celoživotní investice.
Číča

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vykasli se na kladky...ze zacatku jsem cvicil zada taky hlavne na nich a bylo mi to uplne k hovnu. Zaradil jsem shyby,pritahy v predklonu s velkou cinkou a hlavne poradny mrtvoly (ty JR jsou taky v pohode) a vysledek byl za dva mesice mnohem lepsi nez pulrocni ztrata casu na kladkach ;-)
edit: samozrejme technika je dost dulezita,problem v kladkach je ten,ze bez stoprocentniho prociteni ti toho moc nedaji,kdezto mnou u mnou zminenych cviku nemas moc sanci to tahat necim jinym nez zadama. Nebo teda mas,ale to si vsimnes,ze te misto zad u mrtvol boli casteji hamstringy a u shybu ze mas nafouklej bicak a latissimy nic.
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
Č174

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 8:38 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Číča: Podle mě je naopak horní kladka a veslo na naučení vhodná, kdežto shyby moc ne. Každopádně chce to dohled nějakého zkušeného trenéra a naučit se pracovat zádama..

Mablung

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 10:19 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Č174 napsal:
Číča: Podle mě je naopak horní kladka a veslo na naučení vhodná, kdežto shyby moc ne. Každopádně chce to dohled nějakého zkušeného trenéra a naučit se pracovat zádama..

Podle mě je horní kladka a veslo na hovno. Podle mých zkušenosti, mrtvola, přítahy VČ a shyby jsou nej cviky na záda. U mrtvoly se člověk MUSÍ naučit techniku s trenérem. Jinak riskuje zabodnutou plotýnku ve stěně. Ale pokud dodrží techniku, není na záda lepší cvik než MT. A cvičil bych jí jednou týdně.

Ok, nejsou úplně na hovno, ale jsou to prostě doplňkové cviky.
Mimochodem, proč shyby za hlavou? Bolí mě ramena sotva to slyším.
Č174

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 10:30 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

No neumím si představit jak začátečník bojuje se shyby, když pořádné shyby neudělají ani někteří kulturisté.. Má to tam rvát rukama? To samé MT, kde potřebuješ už mít nějaký svalový tonus atd..

Judson

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 10:31 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Č174 napsal:

Podle mě je horní kladka a veslo na hovno. Podle mých zkušenosti, mrtvola, přítahy VČ a shyby jsou nej cviky na záda. U mrtvoly se člověk MUSÍ naučit techniku s trenérem. Jinak riskuje zabodnutou plotýnku ve stěně. Ale pokud dodrží techniku, není na záda lepší cvik než MT. A cvičil bych jí jednou týdně.

Mno, ale rikal ze mu jde o sirku zad a podle me je MT hlavne na hloubku. Ja bych to videl na shyby, horni kladku, spodni kladku (veslovani) a prihahy VC v predklonu.
agnez

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

raw napsal:

Proc ne zadny multipress?tyhle ty myty jak je mp spatny me fascinuji.kdysi jsem taky vse cvicil s volnou,casem se objevila dysbalance (vrozena zakrivenim patere) a jedna strana osy ac minimalne je vzdy vice naklonena.coz u mp nehrozi.
Ale rict ze by mu kvuli mp treba nerostly zada,to asi ne.kdyz se clovek podiva jak to dnes profi smrdlaj na strojich,proc by tu a tam nemohl i kondicak.ty zada jsou stejne o technice.
Č174

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 11:29 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Multipress taky funguje. Využít se dá všechno a každému vyhovuje něco jiného. Obecně se třeba říká, že multipress není dobrý na klouby, přitom někomu se zdravotním omezením může i pomoct cvičit bez bolesti. Souhlas s Agnez

agnez

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 11:36 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Č174 napsal:
Multipress taky funguje. Využít se dá všechno a každému vyhovuje něco jiného. Obecně se třeba říká, že multipress není dobrý na klouby, přitom někomu se zdravotním omezením může i pomoct cvičit bez bolesti. Souhlas s Agnez

Ja se naucil cvicit zada asi po 5letech.shyby jsem rubal s kotoucema,ale tahal to rukama,dnes jedu s vlastni vahou pekne technicky.mrtvolu zase trapezama,ptz kdyz jde cloveku o silu zvedne tak vice.a pritahy zadnimy delty.
Číča

PříspěvekZaslal: so duben 19, 2014 12:00 am    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Mablung napsal:
Č174 napsal:

Mno, ale rikal ze mu jde o sirku zad a podle me je MT hlavne na hloubku. Ja bych to videl na shyby, horni kladku, spodni kladku (veslovani) a prihahy VC v predklonu.

Teoreticky asi jo,ale tak nějak předpokládám,že týpek co cvičí rok a půl a má přes bicák 37 nepotřebuje dohánět symetrii zad,ale spíš tam nabrat pořádný maso.
Navíc kladky cvičil doteď a sám píše,že to bylo k hovnu.
ČZ:
A máš pravdu s těma shybama,nicméně dokud shybovat nezačne, nebude to tahat rukamaa kroutit se u pár shybů,shybovat se ze stahování kladky stejně nenaučí
Obecne nejlepší bude říct nějakýmu trnérovi,zkušenějšímu kamarádovi nebo nějaký ochotný obludě co cvičí dlouho,aby ti za pochodu poradil s technikou. Mně třeba pomohlo když mi sparing (nesmějte se) držel prsty na lopatkach nebo latech a ja to tak dokazal lepe procitit a tahat to tak,jak bych měl.
http://forum.ronnie.cz/post1122639.html#1122639
Draper

PříspěvekZaslal: so duben 19, 2014 4:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Naprosty souhlas s Agnes s CT74. V prvni rade technika a naucit se zapojovat prave ty svaly, ktere zapojovat mas. Zaklad treninku by mel samozrejme tvorit zakladni cvick jako MT (i kdyz MT samozrejme neni nezbytne nutny , pokud jsou nejaka zdravotni omezeni), pritahy v predklonu nebo pritahyJR a pak klidne dalsi cviky na strojich a kladkach, kde mnohem lepe dany sval odizolujes, stejne tak se da pouzit i ten MP. Porad dokola tu slysim vety typu "vy*er se na kladky a cvic jen zakladni cviky" , coz je imho dost odvazne tvrzeni a muze ho ze sebe vypustit jen ten nejaky teoretik a ne ten, kdo ma neco nacvieno (tim nic proti Cicovi) Cco se tyka shybu, pokud se dotycny nevytahne nebo se vytahne jen 1-2, nemas smysl zarazovat je do normalniho treninku zad a at si je trenuje nacvicije mimo trenink, treba kazdy den, tam ten progress bude celkem rychly.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Záda nerostou Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: