Jaký nový počítač...

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jaký nový počítač...  Úvodní stránka -> Ostatní -> Jaký nový počítač...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt prosinec 04, 2014 5:47 pm    Předmět: Jaký nový počítač... Odpovědět s citátem

Psal jsem Ježíškovi o nový počítač a odepsal mi, že jsem hodný byl a můžu s ním počítat, jen bych potřeboval poradit. :) Moje představa je skloubit si jednotlivé komponenty sám s ohledem na maximální výkon a absolutní tichost. Měli byste pro mě nějaké tipy na vnitřnosti? Operační systém Windows 7. Hry na tom nepoběží (ach jo, kde jsou ty časy:), u grafiky potřebuji minimálně dva, lépe tři monitory, vedle toho systémového ssd disku bych tam chtěl do zrcadla dva klasické disky. Vše bych chtěl brát ideálně z Alzy. Za případné náměty předem děkuji. Jinak na tom smontování si vlastních komponent sám zase tak moc netrvám, pokud by to bylo celé sestavené a přitom dobré, rád ušetřím čas (ale trochu se bojím, že hotové řešení nesplní tu podmínku tichosti). Za náměty děkuji!

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt prosinec 04, 2014 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tento. Já vím, ale nic lepšího a hezčího neznám. Ono, ty wokna bys tam dostal taky, ale proč?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: čt prosinec 04, 2014 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych se nebránil ani windows 8.1, jsou celkem fajnový, pokud nechceš instalovat nějaký nepodepsaný ovladače. Mimochodem, když máš zrcadlený disky přes raid a odejde Ti deska, nejsou data náhodou v háji, protože to je vázaný na desku? (něco jsem o tom slyšel s ne moc pozitivními ohlasy)
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt prosinec 04, 2014 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten Mac mají dva kolegové v práci a je krásný, to jo. :) Ale pokud pamatujete minulou diskusi nad stejným tématem před dvěma lety, tak si myslím, že pokrok z Windows XP na Windows 7 je v mém případě dostatečný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Spazik

PříspěvekZaslal: pá prosinec 05, 2014 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud objednáš komponenty v CZC, složí ti sestavu zdarma (Alza tuhle službu měla placenou a nevím jestli to vůbec ještě dělají, možná už ani ne).

Viděl bych to nějak tak, ale nevím co přesně na tom PC hodláš dělat:
http://www.czc.cz/3u57u0opr2grpbnv1g128d0sq6/seznam

Ta grafika tam je jen proto, že potřebujes 3 (digitální) výstupy na monitory, jinak by ti stačila ta integrovaná Intel v procesoru. Pokud by ti stačily 2 digitální výstupy a 1 VGA (trochu obsolete, použitelné pouze pro nižší rozlišení), tak jsou i levnější grafiky.
Procesor je možná taky trochu moc, pokud na tom třeba nebudeš dělat videa/grafiku atp.
MSG

PříspěvekZaslal: pá prosinec 05, 2014 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli na tom pojede web a shop, tak mu poraďte něco pěknýho :-)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá prosinec 05, 2014 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud skládat tichý nebo dokonce ultra tichý počítač, doporučuju kontaktovat bývalého administrátora pod nickem KineCZek z forum.zive.cz. Dělá prvotřídní práci. Odladí, doveze až domů, jeho práce je nádherná.

Lidé referují v podstatě jen takto.

Takto podobně si se vším vyhraje:

Pro zajímavost o CZC: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1140208

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
sk

PříspěvekZaslal: pá prosinec 05, 2014 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

njn ale tak primo pomlouvat konkurenci, kdyz to dela zadara a on za prachy...trochu fail

Mimochodem, kolik za to slozeni chce ?

Ja od CZC bral jen komponenty a skladal si to sam, ale uz jsem lenivy a novym komp je ve vyhledu, tak bych to na nekom nechal. Myslel jsem, ze to rovnou necham u CZC slozit...stejne by to udelali mnohem lip nez ta moje prasecina :D, ale kdyz je mozno oslovit primo experta...
Spazik

PříspěvekZaslal: pá prosinec 05, 2014 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Pokud skládat tichý nebo dokonce ultra tichý počítač, doporučuju kontaktovat bývalého administrátora pod nickem KineCZek z forum.zive.cz. Dělá prvotřídní práci. Odladí, doveze až domů, jeho práce je nádherná.

Pro zajímavost o CZC: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=932&t=1140208

Tak všechno je to jenom o penězích, to co dělá CZC zdarma je adekvátní služba, nikdo nemůže čekat že se s tím tam budou mazlit půl dne.
Pokud samozřejmě někdo chce vrazit desítky tisíc jen do chlazení a hezké skříně, možnosti jsou, viz. http://www.stoobimodding.com/
Jinak tenhle kluk to myslím taky dělá dobře a ceny má solidní:
http://www.x-computers.eu/
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá prosinec 05, 2014 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
njn ale tak primo pomlouvat konkurenci, kdyz to dela zadara a on za prachy...trochu fail
Pozor, oni to nemají zadarmo. Pouze si za to nic neúčtují a to je velký rozdíl.

Ceny KineCZka jsou závislé na řadě věcí, to je přímo na dohodu s ním.

Spazik: ano, ale přečti si kus té diskuze. Tam nejde jen o to, že je to škaredě, ale že tam nejsou třeba zasunuty všechny konektory, že je tam něco jiného než má být a podobně. Nejsem tady KineCZKův advokát, jen radím Ronniemu, co nejlepší znám.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Spazik

PříspěvekZaslal: so prosinec 06, 2014 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak Intel má teď dobrou akci:
http://www.czc.cz/zakladni-deska-asus-z97-x99-procesor-intel-core-i5-i7-rady-k-az-3300-kc-do-vasi-kapsy/clanek

Aspoň to trochu vyváží ten hrozný kurz dolaru :-/
Hrac

PříspěvekZaslal: út prosinec 09, 2014 3:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Jinak tenhle kluk to myslím taky dělá dobře a ceny má solidní:
x-computers.eu

Ty jo díky!!!
Koukal jsem se na to a dělá neuvěřitelný sestavy.
Pořádně jsem ty stránky prolezl a už jsem si objednal tu akční sestavu, se kterou tento týden vyhrál srovnávací test počítačů.
prochm

PříspěvekZaslal: út prosinec 09, 2014 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Také si teď plánuji poskládat nový počítač. Jednotlivé komponenty už mám všechny vybrané akorát nevím, jestli ještě nemám počkat. Myslíte, že po novém roce půjdou ceny níž?
cipinek

PříspěvekZaslal: út prosinec 09, 2014 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

po novém roce, to vždycky spadne o 15-20% níž
prochm

PříspěvekZaslal: út prosinec 09, 2014 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo tak to teda raději počkám.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jaký nový počítač... Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: