Cvičení stehen se špatným kolenem

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cvičení stehen se špatným kolenem  Úvodní stránka -> Trénink -> Cvičení stehen se špatným kolenem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lada777

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 5:33 pm    Předmět: Cvičení stehen se špatným kolenem Odpovědět s citátem

Ahoj kluci,

potřeboval bych poradit se specifickým problémem. V 16 letech jsem navalil levým kolenem na lyžích do stromu a pěkně jsem si ho rozmasakroval, potom, když bylo ještě jakž takž, tak jsem ho dorazil těžkými dřepy a bojovým uměním, pak se začalo kazit a výsledkem je už cca 5 operací, zničené menisky, křížové vazy, díra v chrupavce apod... V posilovně zvládnu výpady, předpopávání a zakopávání s lehkými váhami a hotovo. Těžké dřepy už asi moci nikdy dělat nebudu, ale stehna bych chtěl cvičit, aby aspoň trochu nabrala hmotu :- ( Máte někdo podobnou zkušenost, popř. jak jste tento problém vyřešili? Zkusili jste někdo nějaký např. svalový stimulátor popřípadě cokoliv jiného? Nebo máte speciální cvik? Budu vděčný za jakoukoliv radu. Díky moc, všem za jakýkoliv postřeh. S pozdravem Laďa
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodyll

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja si myslim, ze nekdy je miste se smirit se svym zdravotnim stavem a realitou. Zvlast kdyz clovek neni profik a sport ho nezivi.... Nikdo takhle pres net nedoze posoudit jak na tom doopravdy s tim kolenem jsi (treba i to co cvicis ted neni dobry a muzes mit problem), ale zni to dost spatne a asi bych spis hledal lekare, ktery to posoudi lip co muzes a co ne, ale problem bude, ze vetsina z nich ti pro jistotu zakaze skoro vsechno.
lada777

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za názor...přesně jsi to vystihl
na jednu stranu, mám doma dva kluky a budu potřebovat relativně fungující koleno, na druhou stranu chtěl bych ještě aspoň stehna trochu trénovat. Jak jsem psal, napadl mě ještě ten svalový stimulátor, jestli s ním tady někdo má zkušenost?
Krokodyll

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svalový stimulátor? Nemam s tim zadnou osobni zkusenost, ale neverim, ze to muze vybudovat hmotu. Mozna nejaka kvalitni lekarska verze funguje u totalnich lezaku. Ale neverim, ze u normalniho pohybujiciho se cloveka to bude mit vliv na rust svalu.
Zkus vygooglit nejaky clanky o tom, ja neco nasel, ale nemuzu davat odkazy :)
lada777

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vygooglil jsem už dost, vidím to jako jedinou šanci, ale upřímně, taky od toho velkou hmotu neočekávám
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svalovým simulátorem rozhodně hypetrofie nedocílíte. Nejspíš bude potřeba se smířit s tím, že ty nohy nebudeš moct cvičit, ne každý může dělat všechno. I když chápu, že to je na nic.
lada777

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jediné, co teď ještě plánuji je zkusit, jak zvládnu kopce na kole na těžší převod, ale i v tomto žádné zázraky neočekávám. Jinak díky, všem za názory, když bych na něco přišel, dám sem vědět...mějte se...
Mablung

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lada777 napsal:
Jediné, co teď ještě plánuji je zkusit, jak zvládnu kopce na kole na těžší převod, ale i v tomto žádné zázraky neočekávám. Jinak díky, všem za názory, když bych na něco přišel, dám sem vědět...mějte se...

Na tohle je vážně jedině dobrý fyzioterapeut, který má zkušenosti se sportem a posilování. A ten může, a nemusí pomoct. Odkud jsi?
lada777

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z Brna, ale na koleno se dívali jak v brně, tak v Olomouci. na začátku tam byla nepoznaná zlomenina dolní části stehenní kosti (aneb nemocnice Šumperk), dále 2x vnitřní meniskus, vnější meniskus, přední zkříženej vaz, 2 cm díra v chrupavce, burzitida....navíc mě říkali, že když budu blbnout, tak mě velmi rychle čeká umělej kloub...člověk víé jednoznačně co by měl dělat...ale mě se to nechce vzdát a aspoň trochu ty stehna cvičit. Bohužel tolruju jenom lehké váhy na předkopávání. zakopávání a výpady. Jakékoliv tlakové cviky mě odrovnají na několik dnů :- (
flew

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a co jízda na kole? bolí tě to i přitom?

co vím tak cyklisté můžou mít celkem velké nohy..

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
Mablung

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lada777 napsal:
Z Brna, ale na koleno se dívali jak v brně, tak v Olomouci. na začátku tam byla nepoznaná zlomenina dolní části stehenní kosti (aneb nemocnice Šumperk), dále 2x vnitřní meniskus, vnější meniskus, přední zkříženej vaz, 2 cm díra v chrupavce, burzitida....navíc mě říkali, že když budu blbnout, tak mě velmi rychle čeká umělej kloub...člověk víé jednoznačně co by měl dělat...ale mě se to nechce vzdát a aspoň trochu ty stehna cvičit. Bohužel tolruju jenom lehké váhy na předkopávání. zakopávání a výpady. Jakékoliv tlakové cviky mě odrovnají na několik dnů :- (

Pokud jsi jeden z mála moraváků kteří ještě nedoplavali do Prahy , napiš tady na foru Pomanovi. Fyzioterapeut který aktivně cvičí. Nemáš co ztratit. Krom nějakých peněz
Jak to chápu já (pohled pacienta, ne odborníka), musíš posílit svaly kolem kolene, které ti to ponesou. Tj. žádné dřepy či předkopávání, ale zejména balanční cviky.
V tvém stavu by také nebyla od věci kloubní výživa. Stav kolene ti nezlepší, ale bude bránit zhoršování.
coder

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady ti s timhle nikdo nedokaze poradit ..najdi si dobreho fyzioterapeuta co ma vztah ke sportu zadneho 70leteho duchodce nic jineho ti nezbyva
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
lada777 napsal:

Musíš posílit svaly kolem kolene, které ti to ponesou. Tj. žádné dřepy či předkopávání, ale zejména balanční cviky.
V tvém stavu by také nebyla od věci kloubní výživa. Stav kolene ti nezlepší, ale bude bránit zhoršování.

+1
Judson

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lada777 napsal:
Díky za názor...přesně jsi to vystihl
na jednu stranu, mám doma dva kluky a budu potřebovat relativně fungující koleno, na druhou stranu chtěl bych ještě aspoň stehna trochu trénovat. Jak jsem psal, napadl mě ještě ten svalový stimulátor, jestli s ním tady někdo má zkušenost?

JJ, take se s tim musim smirit a pekne me to stve, ale co se da delat. Mam 2 decka a za posledni cca 3 roky me cca 6x chytly zada v pravo dole. Mozna to primarne z cviceni neni, ale kazdopadne to dost privolava a zhorsuje.
To pak 1 - 2 mesice si nemuzu ani nasadit ponozky, zavazat boty, ucit decka na kole protoze chuze v predklonu je nemozna stejne jako rychlejzi chuze nebo beh, nebo si k nim treba jen drepnout a neco udelat.
Postupne jsme zrusil mrtvolu, drepy s velkou cinkou, a ted nejspis zrusim i bench s mostovanim a military v stoje Do haje s posilovanim.
Poman

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2015 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lada777 napsal:

Hezká práce...

Musel bych ty nohy vidět, abych mohl konkrétně s něčím pracovat.
Jinak v takových to případech je svalová hmota samozřejmě žádoucí.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Cvičení stehen se špatným kolenem Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: