Zdravý životní styl

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zdravý životní styl  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Zdravý životní styl
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zgerba

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2015 3:37 pm    Předmět: Zdravý životní styl Odpovědět s citátem

Ahoj, moje otázka se asi bude trochu lišit od "chci nabrat 10 kg za měsíc / vyrýsovat za 3 týdny do léta abych měl tiehličky".

Prvně vám napíšu můj příběh, potom otázky. Je mi 18 let, už od dětsví jsem tak ějak zjistil, že asi nejsem úplně atlet (míčové hry mi šly, jdou a baví, ale už ve třetí třídě jsem měl problém s kotoulem, mám mírnou skoliózu atd.), no s prvním počítačem, internetem a kantýnou ve škole to šlo docela s kopce, resp. do kopce. V podstatě jsem se vůbec nehýbal, o nic se nezajímal, jedl bílý rohlíky a pil limonádu, seděl u PC a taky jsem podle toho vypadal. 125 kg v 16 letech (první ročník na gymnáziu). Ke konci prváku jsem se rozhodl, že něco shodím atd, začal jsem se hýbat, jíst líp a momentálně (třetí ročník) mám 84 +- kg.

Posilovna : začal jsem chodit s kamarádem, první rok to bylo "co pudem?? no, tak koziceps (prsa a biceps), 3-4x týdně. Začal jsem hodně číst o tomhle, nemyslím články na internetu od blogerek, ale většinou anglickou literaturu, četl jsem fakt hodně. Jednu dobu jsem zkoušel fullbody, další zase splity a teďka jsem chodil do posilky každej den / ob den a cvičil základní cviky (bp, mp, dl) a začal dělat nějaký HIIT. Teďka si dávám měsíc pauzu, abych mohl přehodnotit přístup k cvičení a odpočinul si od náročných tréninku

Jídlo : Hodně jsem četl, zkoušel jsem různý věci - IF, 6x denně, 3x denně, low carb, high fat, všechno.

Nemám ambice na veliký svaly. Obezita II stupně, kterou jsem měl, vám rozhodí hormony, potrhá kůži, poničí kolena a kdoví co všechno ještě. Můj jedinný cíl je - Vypadat v rámci možností dobře, cítít se dobře a být zdravý člověk. Chtěl bych mít okolo 10-15% bf, zvednout 1x na benchi 100kg a být schopnej bez problémů zaběhnou 1500ku, sprinty a být lepší, než většina mých vrstevníků.
Co mám teda dělat? :) Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Study

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2015 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikde neseženeš "nejlepší" návod na TO nebo na TO.

Když chceš zlepšit sprinty, tak začni studovat tuhle tematiku a dělej spinty. Když chceš zlepšit benč, najdi si nějaké tréninkové programy na zlepšení benče a cvič je. Musíš zkoušet a pozorovat, co funguje.

Ale hlavní je makat, neřešit jestli je dneska vhodna konstalace hvězd na to, abys šel cvičit do fitka, ale prostě tam jdi a makej :)

No a další věc je jídlo... nicméně jen na Ronnie je toho tolik, že tam ten základ získáš v pohodě (jestli ho ještě nemáš).

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: