Ahoj, moje otázka se asi bude trochu lišit od "chci nabrat 10 kg za měsíc / vyrýsovat za 3 týdny do léta abych měl tiehličky".
Prvně vám napíšu můj příběh, potom otázky. Je mi 18 let, už od dětsví jsem tak ějak zjistil, že asi nejsem úplně atlet (míčové hry mi šly, jdou a baví, ale už ve třetí třídě jsem měl problém s kotoulem, mám mírnou skoliózu atd.), no s prvním počítačem, internetem a kantýnou ve škole to šlo docela s kopce, resp. do kopce. V podstatě jsem se vůbec nehýbal, o nic se nezajímal, jedl bílý rohlíky a pil limonádu, seděl u PC a taky jsem podle toho vypadal. 125 kg v 16 letech (první ročník na gymnáziu). Ke konci prváku jsem se rozhodl, že něco shodím atd, začal jsem se hýbat, jíst líp a momentálně (třetí ročník) mám 84 +- kg.
Posilovna : začal jsem chodit s kamarádem, první rok to bylo "co pudem?? no, tak koziceps (prsa a biceps), 3-4x týdně. Začal jsem hodně číst o tomhle, nemyslím články na internetu od blogerek, ale většinou anglickou literaturu, četl jsem fakt hodně. Jednu dobu jsem zkoušel fullbody, další zase splity a teďka jsem chodil do posilky každej den / ob den a cvičil základní cviky (bp, mp, dl) a začal dělat nějaký HIIT. Teďka si dávám měsíc pauzu, abych mohl přehodnotit přístup k cvičení a odpočinul si od náročných tréninku
Jídlo : Hodně jsem četl, zkoušel jsem různý věci - IF, 6x denně, 3x denně, low carb, high fat, všechno.
Nemám ambice na veliký svaly. Obezita II stupně, kterou jsem měl, vám rozhodí hormony, potrhá kůži, poničí kolena a kdoví co všechno ještě. Můj jedinný cíl je - Vypadat v rámci možností dobře, cítít se dobře a být zdravý člověk. Chtěl bych mít okolo 10-15% bf, zvednout 1x na benchi 100kg a být schopnej bez problémů zaběhnou 1500ku, sprinty a být lepší, než většina mých vrstevníků.
Co mám teda dělat? :) Díky.