Zaslal: so květen 25, 2013 7:21 am Předmět: Re: IIFYM vs Kuře s rejží v krabičce
dusek napsal:
Je tady vůbec někdo kdo dělá IIFYM (If it fits your macros).
Nebo všichni žerete kuře s rejží, každý 3 hodiny jinak si myslíte že vám mizej svaly, každej den tvaroh večer, nejíte cukr, nejíte sacharidy na noc, utrácíte prachy za zbytecne suplementy jako gainery
Lidi už to pochopte! Nejdůležitější je vědět celkový počet živin, který do sebe nacpete za den!
Na ostatních kravinách jako kdy si dáte proteinak nebo jestli si date vecer tvaroh nebo zmrzlinu nesejde!
Zaslal: so květen 25, 2013 7:21 am Předmět: Re: IIFYM vs Kuře s rejží v krabičce
dusek napsal:
Nebo všichni žerete kuře s rejží, každý 3 hodiny jinak si myslíte že vám mizej svaly, každej den tvaroh večer, nejíte cukr, nejíte sacharidy na noc, utrácíte prachy za zbytecne suplementy jako gainery
Lidi už to pochopte! Nejdůležitější je vědět celkový počet živin, který do sebe nacpete za den!
Na ostatních kravinách jako kdy si dáte proteinak nebo jestli si date vecer tvaroh nebo zmrzlinu nesejde!
Chtělo by to konečně ukončit dobu, hlavně mladých, kteří se stresují o to, že si v posledních 3 hodinách nedaly nic k jídlu, nebo o to že večer nemaj svůj tvaroh!
Chtělo by to konečně ukončit dobu, hlavně mladých, kteří se stresují o to, že si v posledních 3 hodinách nedaly nic k jídlu, nebo o to že večer nemaj svůj tvaroh!
To je jejich boj. Každý má na krku svoji hlavu a tou by měl umět pracovat.
Neznám žádného MR Olympia který by svou formu udělal na nějakém junk foodu vy ano? Nebo by řekl: Hmm přestanu si vařit, prostě si dám k večeři 4 pizzy a půl kila proteinu a mám živin "akorát" bohužel... zákon termodynamiky? Ále prosímtě s tím na mě nechoď.
Není to jen o počtu kalorií ale také o tom z jakých živin se skládají. Kdy je jíš, jak je jíš. Jak cvičíš... spousta hormonů a zpětných vazeb. Čím víc toho vím, tím víc si uvědomuji jak je to složitější a jak některé věci dávají smysl a jiné jsou prostě hovadina. Já vím, že je trend všechno zjednodušovat. Já si zhubnul z vepře na RD a pizzách před spaním ale teď když to chci doladit tak do toho dám vše a pěkně po staru se vysekám. Kdyby bylo něco zázračnýho tak je každej nabouchaný hovado jenže tomu tak není (aspoň co vídám ve fitkách teda)
Taky jsem četl o dietách typu: Dejte si k snídani to co k večeři - prohoďte to (spousta reviews jak lidi úspěšně zhubli)
Taky jsou diety: Nesnídej a napráskni se na noc (spousta reviews jak lidi úspěšně zhubli)
Tím chci říct že funguje kdejaká "blbost"... (aspoň dokud pořádně makáš a máš dost bílkovin) ale pokud chceš bejt top, tak to prostě asi budeš dělat jako ti co jsou top.
Ale líbí se mi, že jsi mi všechno vysvětlil. Konečně se můžu přestat zajímat o výživu. Jenom pro jistotu přidej na profil svou fotku kde máš těch 95 kilo s 6% BF a medaili za první místo. Děkuji
Přijde mi že to video se opírá o lidi kteří jedí "zdravé věci v jakémkoli" a myslí si že to je OK a že nebudou muset nic počítat. (Nikoho takového opravdu neznám). Snad každej si počítá živiny, kalorie a ostatní věci. Ať už jí čistě nebo shity.
Pravda bude někde uprostřed,protože jakýkoliv diktát je zcestný a organismus lidský je složitější než si mnozí myslí.Pokud bychom byli stroje,pak je jedno kdy a čím energii dobijeme,protože jde do baterie a pak si ji vybereme.Ale my tak nefungujeme a pokud si přijdu do spižírny pro cukr a tam je jen tuk a protein,pak logicky budu strádat.A to je jednoduchá rovnice.
Zaslal: ne květen 26, 2013 9:54 am Předmět: Re: IIFYM vs Kuře s rejží v krabičce
dusek napsal:
Nějaké info pro nezasvěcené:
iifym.com/introduction-to-iifym
youtube.com/watch?v=f99jPRSgVjg
No samozřejmě, vždyť není přece žádný rozdíl mezi tím, zda získám sacharidy z chipsů nebo z těstovin, že?
Ach jo... to je tak, když si poblázněnej mladej kluk přečte nějakou "senzaci", nemá znalosti alespoň o základních pochodech v lidském těle, a jde rozdávat rozumy. Nezapomeň, že lidi sakra rádi slyší na cokoliv, co jim nahrává v jejich lenosti, takže když jim řekneš "nemusíte jíst rýži, dejte si hranolky, stačí když Vám to bude sedět hodnotově", tak ti samou radostí urvou ruce, ve kterých budeš držet onen plán s "junk food". Už jsem viděl pár lidí, co jim vesměs jejich stravování dávalo vcelku slušné hodnoty, ale díky skladbě stravy prostě kynuli, takže říct, že to je jen o hodnotách a ne o typu jídla, je totální nesmysl. Na druhou stranu je nesmysl i opačný extrém - only chicken and rice 24/7 a tuna zeleniny k tomu (nebo hůře tuna zeleniny místo rýže).
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
tak tam de v zásadě o to založit jídelníček na kvalitních potravinách, ale nervat si vlasy když si dám sem tam něco nezdravýho, protože sebelepší může mít dotyčný jídelníček, tak je to nanic když ho není schopen dlouhodobě dodržovat
Ale celkově je chyba asi v podání ze začátku. Ono mi to příjde celkem dost tak pojaté jako by chlapec našel svatý grál a běžel ho představit ve smyslu "Všichni to děláte špatně, tohle je nej".
Jako ať si každý jí co chce, je to jeho věc. Hlavní je aby z toho cvičení a jídla měl člověk radost a ne to dělal proti srsti že musí, to pak jde vše doháje.
Doufám že se najde alespoň někdo, kdo to zkusí. Po měsíci "tracking macros", přinejmenším dostane mnohem větší přehled o tom co do sebe cpe. Výhoda je, že si spoustu lidí (ne všichni) uvědomíte jak zbytečně nízko jste chodily s energetickým příjmem v dietě a nezničíte si metabolizmus, což určitě dost lidí zažilo.
Časem zjistíte, že je opravdu jedno jestli jíte denně jedno jídlo nebo 5, pokud máte celkem stejné hodnoty. Tím pádem odpadá stresování s časováním jídel.
Samozřejmě součástí IIFYM je i vláknina a micronutrienty.
Já mám s IIFYM minimálně stejné výsledky jako s "kuřotvarohotuňákorejžáctvím". Tím myslím stereotypy zdravého stravování.
Jenom aby bylo jasno, nemluvím o žádných Mr. Olympia. Ti ať si spolikaj třeba i jehly. (Nijak neodsuzuji).
95kg s 6%BF nemám, ale mám 175cm 88kg s max. 8%BF, což mi přijde slušné, naturálně (cut ještě neskončil)
Je mnoho profesionálů v naturální kulturistice kteří soutěží s IIFYM.
První příspěvek byl opravdu špatně podán. Nikomu nevnucuji, jenom mě zajímá jestli se tu najde někdo kdo zkusil. Za mě je to to nejlepší co mě potkalo.
Když teď někde čtu: po cvičení si musíte do tolika minut dát tolik a tolik sacharidu tak se jen směju a lituju, že jsem si někdy koupil gainer a odpouštěl si tolik dobrot, které se bezproblému vejdou do denního příjmu i v dietě.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru