|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Milcek55
|
Zaslal: st duben 08, 2015 9:33 pm Předmět: tuky |
|
|
Chci se zeptat jestli se dá nabírat s minimem sacharidů (cca 150- 200g) a zbytek dohánět tukama řekneme třeba (300g) má to nějaké výhody nebo naopak nevýhody??
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lukáš Mužík
|
Zaslal: čt duben 09, 2015 6:54 pm Předmět: Re: tuky |
|
|
| Milcek55 napsal: | | Chci se zeptat jestli se dá nabírat s minimem sacharidů (cca 150- 200g) a zbytek dohánět tukama řekneme třeba (300g) má to nějaké výhody nebo naopak nevýhody?? |
Ano dá, jedu to tak taky, necpeš do sebe kilo rejže, jíš toho vlastně míň ale kalorie dotáhneš těma tukama. Takže ano, lze nabírat. A má to výhody, že se tělo lépe naučí pracovat s tukama, je to výhodnější pro tělo prostě:)
|
|
| nahoru |
|
 |
člověk

|
Zaslal: čt duben 09, 2015 7:29 pm Předmět: |
|
|
Já jsem to párkrát zkoušel... první měsíc - měsíc a půl v poho, ale pak se mi dost zhoršilo trávení => jakmile jsem najel na "klasiku", tak se vše dalo dopořádku :o)
Takže záleží, jak to komu sedne...
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: čt duben 09, 2015 7:58 pm Předmět: |
|
|
300g tuku mi prijde jako hrozne moc, zajimalo by me jak bys to chtel uzrat a z ceho. Navic pri prijmu sacharidu si telo prednostne bude brat energii z nich a tuky se ti budou ukladat..necekane..jako tuk, stejne jako pri kalorickem prebytku ze sacharidu. Nevim nic o tvem jidelnicku, prijmu vs vydeji ani o tom, jak ti funguje spalovani, nicmene obecne hodne dobre funguji low carb (ruzne paleo programy, s vyloucenim sacharidu a treba i mleka v pripade whole30), ale to jsou vesmes redukcni programy, kdy tvuj energeticky prijem pokryvaji z 30% bilkoviny, z 60% tuky a sacharidy + vlaknina pak zbyvajicich 10%. Pro zajimavost pro prijem 2.5k Kcal je potreba 191g bilkovin, 43g sacharidu, 175g tuku a cca 25g vlakniny. Kaloricke tabulky ti pro zacatek muzou pomoci pri sestavovani jidelnicku a spravnem nastaveni kalorii.
Takze zpet k dotazu. Nabirat budes, pokud budes v "mirnem" kalorickem prebytku. Jestli vsak svaly a ne tuk, zavisi na slozeni stravy, cviceni, regeneraci, spanku...
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: čt duben 09, 2015 9:11 pm Předmět: Re: tuky |
|
|
| Milcek55 napsal: | | Chci se zeptat jestli se dá nabírat s minimem sacharidů (cca 150- 200g) a zbytek dohánět tukama řekneme třeba (300g) má to nějaké výhody nebo naopak nevýhody?? |
Dá. Ale jestli jsi jeden z těch, kterým tohle funguje, to už ti nikdo neřekne. Vyzkoušej to a uvidíš, nemá smysl teoretizovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|