Olympiclifting + bodybuilding

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Olympiclifting + bodybuilding  Úvodní stránka -> Trénink -> Olympiclifting + bodybuilding
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
reegis

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 5:49 pm    Předmět: Olympiclifting + bodybuilding Odpovědět s citátem

Zdravím
Už se nějaký ten měsíc věnuju olympicliftingu na který jsem přešel z crossfitu. Strašně mě to baví, síla jde nahoru, technika se zlepšuje každým dnem a čísla taky rostou, takže spokojenost.

Co bych chtěl zařadit jsou dva dny čistě budybuilding tréninku. Momentálně síla jde nahoru pěkně, ale svalům se moc růst nechce. I když to není moje priorita, tak přece jen bych se chtěl zlepšit i v tomhle. Bydlím totiž v Irsku a chtěl bych se jednou živit jako nutriční poradce a osobní trenér, tudíž nějaký vzhled je prostě nutný. Jako i teď to není špatné, ale přece bych se chtěl trochu zlepšit.

Chtěl jsem to rozdělit na 3+2. 3 tréninky OL a 2 bodybuildingu. Teď najíždím na back squat program + hodně snatch a clean and jerk, různé variace, front squats, one leg squats, takže nohy dostávají opravdu zabrat během těch třech tréninků a navíc se trénuje na sílu, takže je to všechno v rámci 1-5 opakování. Během půl roku jsem se zvedl ze 100kg na 140kg pro jedno opakování zadního dřepu, takže nohy bych nechával odpočívat.

Ve zbývajících dvou dnech bych se chtěl zaměřit čistě na vrchní část těla, ale nevím jak to poskládat aby to mělo smysl..nějak se v tom nevyznám. Něco už jsem zkoušel, jako 5 sérií na cvik 8-10 opakování (bench, dumbell press, pullover, přítahy, tricepsové zdvihy, bicepsové zdvihy atd.) Nebylo to špatné, ale přece bych chtěl poradit od vás zkušenějších co makají každý den.

Stravu mám vyřešenou myslím si více než dobře, takže tam je to vpohodě. :-)

Díky za každou případnou radu.

Moje momentální forma po velkém obědě :-D haha
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
reegis

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2015 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak asi si to budu muset vymyslet sám, je pravda že informací je všude dost, jen jsem byl líný to všechno projet a chtěl jsem poradit od někoho kdo už má něco odcvičeno..
Princ

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2015 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, můžu doporučit knížku Systemic Tension Muscle Building. Je z velké části o aplikaci vzpěračských postupů v objemovém tréningu. Přijde ti do pár dní zdarma, když tam zadáš mail. Obecně:

- dělat víc pětek a takových "high rep" věcí, kde to jde (výtahy, dřepy, tlaky a tak)
- komplexy
- řetězy
- zařadit doplňkovou bodybuilding pumpovací práci - jak píšeš do zvláštních dnů, nebo i přímo po vzpírání (pokud v tom nesoutěžíš, není žádný problém). Vybereš pár nosných cviků a provedeš 4x8 nebo třeba 3x12. Bench press, dipy, shyby, pullovery, bic. zdvihy s velkou, fr. tlaky s EZ za hlavou a další takové věci, co nemůžeš dělat s velkou činkou ve stoje...
reegis

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2015 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Ahoj, můžu doporučit knížku Systemic Tension Muscle Building. Je z velké části o aplikaci vzpěračských postupů v objemovém tréningu. Přijde ti do pár dní zdarma, když tam zadáš mail. Obecně:

- dělat víc pětek a takových "high rep" věcí, kde to jde (výtahy, dřepy, tlaky a tak)
- komplexy
- řetězy
- zařadit doplňkovou bodybuilding pumpovací práci - jak píšeš do zvláštních dnů, nebo i přímo po vzpírání (pokud v tom nesoutěžíš, není žádný problém). Vybereš pár nosných cviků a provedeš 4x8 nebo třeba 3x12. Bench press, dipy, shyby, pullovery, bic. zdvihy s velkou, fr. tlaky s EZ za hlavou a další takové věci, co nemůžeš dělat s velkou činkou ve stoje...

Díky moc za rady. Na knížku určitě mrknu, tak tam snad najdu něco zajimavého. Něco zkusím složit a na pár týdnů vyzkouším..uvidím jak to půjde. Díky moc ještě jednou :-)
xnewstedx

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2015 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reegis drzim palec. Tych par trenerov co som mal moznost vidiet live vo fitku tuna v Irsku bolo na zaplakanie.
reegis

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2015 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No prave to vim taky..je jich tu strasny nedostatek a ti co tu jsou tak z 80 procent hruza. Nejsem zadny expert, ale zacinam se vzdelavat a udelam si par nezbytnych certifikatu..sice to bude stat strasne prachy ale snad se mi to za par let zacne vracet :-)

Nechtel bych byt typicky trener, ale kombinovat posilovani, vzpirani, funkcni treninky ale hlavne se zamerovat na celkovou flexibilitu a celkovou spravnou funkci tela. Chapu ale ze dnes lidi spis zajima velky biceps nez spravne drzeni tela, takze to budu muset nejak zkombinovat a prijit s necim zajimavym.

Rychle na stránku:

Přejdi na: