Minimální % tuku v těle - poradíte prosím??

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Minimální % tuku v těle - poradíte prosím??  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Minimální % tuku v těle - poradíte prosím??
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 12:50 pm    Předmět: Minimální % tuku v těle - poradíte prosím?? Odpovědět s citátem

Ahoj všem,

prosím o radu - je mi 34let, výška 163cm, váha 58kg, aktivně cvičím pole dance a HIIT - teď budu nově začínat kruhový trénink s vlastní vahou podle doporučení trenérky (čekám na tréninkový plán).

Aktuálně mám čistou váhu těla 46kg, tuk 12kg (20,8%).

Jaké je doporučované minimální % tělesného tuku tak, aby to nemělo zdravotní následky??? O kolik procent můžu jít dolů v tělesném tuku a pod jakou hranici už by za žádných okolností to % jít nemělo??

Cílem je zvýšit sílu ve svalech plus vyrýsovat postavu, ale nechci si zadělat na zdravotní průser.

Děkuji moc předem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:01 pm    Předmět: Re: Minimální % tuku v těle - poradíte prosím?? Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Ahoj všem,

prosím o radu - je mi 34let, výška 163cm, váha 58kg, aktivně cvičím pole dance a HIIT - teď budu nově začínat kruhový trénink s vlastní vahou podle doporučení trenérky (čekám na tréninkový plán).

Aktuálně mám čistou váhu těla 46kg, tuk 12kg (20,8%).

Jaké je doporučované minimální % tělesného tuku tak, aby to nemělo zdravotní následky??? O kolik procent můžu jít dolů v tělesném tuku a pod jakou hranici už by za žádných okolností to % jít nemělo??

Cílem je zvýšit sílu ve svalech plus vyrýsovat postavu, ale nechci si zadělat na zdravotní průser.

Děkuji moc předem.

Chceš si také shodit prsa a mít z nich uši bernardýna? Koukej se také na jiné aspekty, než kolik je mezní zdravotní hranice.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:08 pm    Předmět: Re: Minimální % tuku v těle - poradíte prosím?? Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Chceš si také shodit prsa a mít z nich uši bernardýna? Koukej se také na jiné aspekty, než kolik je mezní zdravotní hranice.

Pravda....tenhle argument mě nenapadl.

Nicméně já mám odstraněnou štítnou žlázu pro její hyperfunkci (před vyoperováním jsem skončila na váze 46kg a to fakt nevypadalo dobře), takže mi šlo spíš o to na kolik se tak u holek může s tělesným tukem jít %, aby to ještě vypadalo zdravě a bylo to zdravý.

Třeba 15% tuku by šlo (8,7kg při zachování současné váhy) nebo píšu úplnou hovadinu??? :-)

Potřebuju si sama pro sebe zadat nějaký limit - bez limitů se mi funguje blbě.
Study

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že se u žen udává 15% BF, nicméně podle mě je tak těch 20% minimum, na které se dá ještě koukat

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Myslím, že se u žen udává 15% BF, nicméně podle mě je tak těch 20% minimum, na které se dá ještě koukat

Myslíš jako, že kolem 20% jsou na tom ženy tak akorát se štíhlostí nebo myslíš, že pod 20% při stejné hmotnosti (tzn. vyšší poměr svaly/tuk) už je moc svalnatý???
riker

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na wikipedii ( http://en.wikipedia.org/wiki/Body_fat_percentage ) pisou:

Essential: 10 - 13%
Athletes: 14–20%
Fitness: 21–24%
Average: 25–31%
Obese: 32%+

Takze pod 13 uz to asi bude nezdravy...
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha. Díky moc.

Takže 10-13% je nepostradatelných, sportovci 14-20%. No bezva.....tak asi zkusím těch 15%, co to se mnou provede.
cipinek

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hoď aktuálku, my vyhoníme a pousoudíme... , acho jo, ten tribulus, co jsem si koupil, to je fakt síla pánové, to je jako mít v rozkroku dynamit...
Mablung

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Aha. Díky moc.

Takže 10-13% je nepostradatelných, sportovci 14-20%. No bezva.....tak asi zkusím těch 15%, co to se mnou provede.

Řiď se raději tou kategorií fitness. Já vím, že mi do tvých prsou nic není, ale až si je budeš rolovat do podprsenky, tak ti to na sebevědomí moc nepřidá :-)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U žen, pokud to má být trvale udržitelné, tj. ne jen pár dnů na závody, tak cca 15% bych viděl jako rozumné minimum.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
hoď aktuálku, my vyhoníme a pousoudíme... , acho jo, ten tribulus, co jsem si koupil, to je fakt síla pánové, to je jako mít v rozkroku dynamit...

budu se tvářit, že jsi místo "vyhoníme", chtěl napsat "vyhodnotíme".

Mablung napsal:
Řiď se raději tou kategorií fitness. Já vím, že mi do tvých prsou nic není, ale až si je budeš rolovat do podprsenky, tak ti to na sebevědomí moc nepřidá :-)

No jooo, ale když na té už jsem teď a na břiše furt faldíky vidím - jako asi to není žádná hrůza, ale jsou tam a plavková sezona se blíží.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
cipinek napsal:

budu se tvářit, že jsi místo "vyhoníme", chtěl napsat "vyhodnotíme".

Mablung napsal:

No jooo, ale když na té už jsem teď a na břiše furt faldíky vidím - jako asi to není žádná hrůza, ale jsou tam a plavková sezona se blíží.

Nekaž to Cipískovi. Má takovou radost, že mu stojí, že se musí se všemi podělit

Njn, jen málokterá holka může mít ploché břicho a slušná prsa zároveň. Většina musí zvolit nějaký kompromis (čůrání vestoje není jediná výhoda chlapa ) . Zeptej se svého přítele co preferuje. Případně nějakých upřímnějších kamarádů. Každý člověk je jiný, takže je skutečně nejlepší, když tvůj vzhled někdo zhodnotí. Čísla jsou jen orientační. A každý případ bulimie a anorexie dokazuje smutnou pravdu, že ženy zrcadlo nedokáží správně vyhodnotit.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyby sem Cipísek nedal tak blbý "překlep", tak jsem sem tu fotku chtěla dát.

Přítele jsem se ptala - jenže.....tomu se budu líbit i teď i potom i předtím.....to je objektivita a upřímná kritika "na jedničku no". Podle něj mi to sluší pořád = odpověď za všechny prachy.
cipinek

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to jsou kecy, kdybys sem fotku chtěla dát, tak ji dáš už do svého prvního příspěvku, typicky ženské výmluvy, na to už ti dneska nikdo neskočí, když něco chceš opravdu udělat, tak to uděláš i bez keců, když ne, tak to jenom okecáváš, nás neopiješ rohlíkem...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Kdyby sem Cipísek nedal tak blbý "překlep", tak jsem sem tu fotku chtěla dát.

Přítele jsem se ptala - jenže.....tomu se budu líbit i teď i potom i předtím.....to je objektivita a upřímná kritika "na jedničku no". Podle něj mi to sluší pořád = odpověď za všechny prachy.

Moudrý muž. jakákoliv jiná odpověď nezávislá na realitě vede k různým výčitkám i roky do budoucna.

tj. odpovědi na otázky jestli to ženě sluší a jestli mi to její jídlo chutnalo jsou jen jediné správné a to "sluší" + rozvinout a ano - bylo to výborné (jednou jsem tak přežvýkal a pochváli kdysi v mládí topinky spálené na troud:o)))

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Minimální % tuku v těle - poradíte prosím?? Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: