|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 12:50 pm Předmět: Minimální % tuku v těle - poradíte prosím?? |
|
|
Ahoj všem,
prosím o radu - je mi 34let, výška 163cm, váha 58kg, aktivně cvičím pole dance a HIIT - teď budu nově začínat kruhový trénink s vlastní vahou podle doporučení trenérky (čekám na tréninkový plán).
Aktuálně mám čistou váhu těla 46kg, tuk 12kg (20,8%).
Jaké je doporučované minimální % tělesného tuku tak, aby to nemělo zdravotní následky??? O kolik procent můžu jít dolů v tělesném tuku a pod jakou hranici už by za žádných okolností to % jít nemělo??
Cílem je zvýšit sílu ve svalech plus vyrýsovat postavu, ale nechci si zadělat na zdravotní průser.
Děkuji moc předem.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:01 pm Předmět: Re: Minimální % tuku v těle - poradíte prosím?? |
|
|
| Makuška napsal: | Ahoj všem,
prosím o radu - je mi 34let, výška 163cm, váha 58kg, aktivně cvičím pole dance a HIIT - teď budu nově začínat kruhový trénink s vlastní vahou podle doporučení trenérky (čekám na tréninkový plán).
Aktuálně mám čistou váhu těla 46kg, tuk 12kg (20,8%).
Jaké je doporučované minimální % tělesného tuku tak, aby to nemělo zdravotní následky??? O kolik procent můžu jít dolů v tělesném tuku a pod jakou hranici už by za žádných okolností to % jít nemělo??
Cílem je zvýšit sílu ve svalech plus vyrýsovat postavu, ale nechci si zadělat na zdravotní průser.
Děkuji moc předem. |
Chceš si také shodit prsa a mít z nich uši bernardýna? Koukej se také na jiné aspekty, než kolik je mezní zdravotní hranice.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:08 pm Předmět: Re: Minimální % tuku v těle - poradíte prosím?? |
|
|
| Mablung napsal: | | Chceš si také shodit prsa a mít z nich uši bernardýna? Koukej se také na jiné aspekty, než kolik je mezní zdravotní hranice. |
Pravda....tenhle argument mě nenapadl.
Nicméně já mám odstraněnou štítnou žlázu pro její hyperfunkci (před vyoperováním jsem skončila na váze 46kg a to fakt nevypadalo dobře), takže mi šlo spíš o to na kolik se tak u holek může s tělesným tukem jít %, aby to ještě vypadalo zdravě a bylo to zdravý.
Třeba 15% tuku by šlo (8,7kg při zachování současné váhy) nebo píšu úplnou hovadinu??? :-)
Potřebuju si sama pro sebe zadat nějaký limit - bez limitů se mi funguje blbě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:11 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že se u žen udává 15% BF, nicméně podle mě je tak těch 20% minimum, na které se dá ještě koukat
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:16 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | | Myslím, že se u žen udává 15% BF, nicméně podle mě je tak těch 20% minimum, na které se dá ještě koukat |
Myslíš jako, že kolem 20% jsou na tom ženy tak akorát se štíhlostí nebo myslíš, že pod 20% při stejné hmotnosti (tzn. vyšší poměr svaly/tuk) už je moc svalnatý???
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:32 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:46 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Aha. Díky moc.
Takže 10-13% je nepostradatelných, sportovci 14-20%. No bezva.....tak asi zkusím těch 15%, co to se mnou provede. |
Řiď se raději tou kategorií fitness. Já vím, že mi do tvých prsou nic není, ale až si je budeš rolovat do podprsenky, tak ti to na sebevědomí moc nepřidá :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:54 pm Předmět: |
|
|
U žen, pokud to má být trvale udržitelné, tj. ne jen pár dnů na závody, tak cca 15% bych viděl jako rozumné minimum.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 2:00 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | hoď aktuálku, my vyhoníme a pousoudíme... , acho jo, ten tribulus, co jsem si koupil, to je fakt síla pánové, to je jako mít v rozkroku dynamit... |
budu se tvářit, že jsi místo "vyhoníme", chtěl napsat "vyhodnotíme".
| Mablung napsal: | | Řiď se raději tou kategorií fitness. Já vím, že mi do tvých prsou nic není, ale až si je budeš rolovat do podprsenky, tak ti to na sebevědomí moc nepřidá :-) |
No jooo, ale když na té už jsem teď a na břiše furt faldíky vidím - jako asi to není žádná hrůza, ale jsou tam a plavková sezona se blíží.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 2:39 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | cipinek napsal: | hoď aktuálku, my vyhoníme a pousoudíme... , acho jo, ten tribulus, co jsem si koupil, to je fakt síla pánové, to je jako mít v rozkroku dynamit... |
budu se tvářit, že jsi místo "vyhoníme", chtěl napsat "vyhodnotíme".
| Mablung napsal: | | Řiď se raději tou kategorií fitness. Já vím, že mi do tvých prsou nic není, ale až si je budeš rolovat do podprsenky, tak ti to na sebevědomí moc nepřidá :-) |
No jooo, ale když na té už jsem teď a na břiše furt faldíky vidím - jako asi to není žádná hrůza, ale jsou tam a plavková sezona se blíží. |
Nekaž to Cipískovi. Má takovou radost, že mu stojí, že se musí se všemi podělit
Njn, jen málokterá holka může mít ploché břicho a slušná prsa zároveň. Většina musí zvolit nějaký kompromis (čůrání vestoje není jediná výhoda chlapa ) . Zeptej se svého přítele co preferuje. Případně nějakých upřímnějších kamarádů. Každý člověk je jiný, takže je skutečně nejlepší, když tvůj vzhled někdo zhodnotí. Čísla jsou jen orientační. A každý případ bulimie a anorexie dokazuje smutnou pravdu, že ženy zrcadlo nedokáží správně vyhodnotit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 3:05 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 3:09 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 3:13 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Kdyby sem Cipísek nedal tak blbý "překlep", tak jsem sem tu fotku chtěla dát.
Přítele jsem se ptala - jenže.....tomu se budu líbit i teď i potom i předtím.....to je objektivita a upřímná kritika "na jedničku no". Podle něj mi to sluší pořád = odpověď za všechny prachy. |
Moudrý muž. jakákoliv jiná odpověď nezávislá na realitě vede k různým výčitkám i roky do budoucna.
tj. odpovědi na otázky jestli to ženě sluší a jestli mi to její jídlo chutnalo jsou jen jediné správné a to "sluší" + rozvinout a ano - bylo to výborné (jednou jsem tak přežvýkal a pochváli kdysi v mládí topinky spálené na troud:o)))
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|