Můj nový trénink

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Můj nový trénink  Úvodní stránka -> Trénink -> Můj nový trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Trojánek

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 5:15 pm    Předmět: Můj nový trénink Odpovědět s citátem

Zdravím, chtěl bych slyšet Vaše názory na můj trénink.

20x Kliky s nohama na hoře
10x Dřepy
5x Široký shyb/shyb nadhmatem/shyb podhmatem
3 série
1 minuta pauza mezi každou sérii

Jedu 20 kliků s nohama na posteli. Přejdu na 10 dřepů a nakonec se přitáhnu 5x širokým úchopem k hrazdě. Potom po jedné minutě opakuji, ale místo shybu širokým úchopem udělám 5 shybů nadhmatem. Znovu pauza jedna minuta a zase opakuji, ale místo shybu nadhmatem udělám 5 podhmatem a konec.

Podle tohoto plánu jsem dnes poprvé cvičil, ale celkově už cvičím asi 4-5 měsíců, ale to bylo jen udělat pár kliků a když jsem konečně už měl k dispozici hrazdu tak pár shybů a každý den opakovat. Na začátku jsem udělal sotva 15 kliků v řadě a shybů podhmatem 1. Každý den jsem se přitahoval a klikoval, co to šlo. Mezi tím jsem i zkoušel jiné metody, ale u nich jsem moc dlouho nevydržel, prostě mi nevyhovovali.Na konec jsem zůstal u kliků s nohama na posteli a shybů širokým úchopem a občas nadhmatem nebo podhmatem. Udělal jsem v jedné řadě 40 kliků s nohama na posteli a asi 9 přítahů nadhmatem, ale po nějaké době jsem neviděl žádné zlepšení. Ruce nerostly a síla se také nezvětšovala a ani počet opakování se nezvyšoval, prostě to nešlo jako by mozek vždy po 40 klicích řekl dost a tak jsem si dal chvíli pauzu asi 1 týden a počet kliků se mi ještě snížil na nějakých 35 v řadě teď v jedné řadě udělám sotva 30 kliků a pak jako kdyby svaly zatuhly a musím přestat u shybů je něco podobného akorát s menším počtem opakování (4-5 široký úchop) a teď jsem si dal pauzu asi 3 dny a chci zkusit tento nový tréninkový plán a chtěl bych ho cvičit každý den. Za účelem jak už jsem psal nabrání síly, ale i těch svalů abych neměl ručičky jako slečinka a celkově bych chtěl zmohutnět, hlavně v horní části těla. Chápu, že jsem ještě ve vývoji, protože mi je 16 let a tak nebudu mít ruce jako Arnold, ale aspoň o něco větší než jsou teď. Cvičit chci jen s vlastní vahou nebo maximálně batoh s petlahvemi jako zátěž. Snad jsem zde napsal vše a někdo mi napíše svůj názor. A ještě jestli to k něčemu poslouží vážím 71 Kg a měřím nějakých 183 cm. Předem děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gohan

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím co od toho čekáš, ale tvoje očekávání vyděl tak 50ti a dostaeš se k reálnému výsledku.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

za me bych pridal vic serii, aspon na 5
casem klidne na 10
a púotom zvednul pocty cviku
10 drepu...podle me by melo byt drepu vic nez kliku
(5shybu, 10kliku, 15 drepu..)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně se nesnaž ani tak zvyšovat počty cviků, když už to bude lehčí, ale spíš zvyšovat obtížnost cviků.
Trojánek

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Gohan: Čekám od toho, že nebudu vypadat jako většina dnešních 16 letých chlapců, vypadají jako holky, takže chci mít silnější ruce jak v objemu tak v síle a mohutnější ramena i hrudník.

To Peter Ustinov: A nešlo by spíše přidat více opakování a méně sérií? Teď si to protiřečí s tím co napsal Maerlyn0, ale proč by to tak nešlo? To už bych nejel na objem, ale na vytrvalostní sílu?

To Maerlyn0: Jak je to myšlené? Místo 20 takových to kliků mám třeba zkusit 10 kliků na jedné ruce a pak na druhé. Místo 10 dřepů mám udělat 5 dřepů na jedné noze a pak na druhé a nakonec s těma schybama udělat 2 na jedné ruce a potom na druhé? Takhle to bylo myšlené? Nebo přidat zátěž?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trojánek napsal:

To Peter Ustinov: A nešlo by spíše přidat více opakování a méně sérií? Teď si to protiřečí s tím co napsal Maerlyn0, ale proč by to tak nešlo? To už bych nejel na objem, ale na vytrvalostní sílu?

slo, ale jak rikas, bude to na vytrvalost
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2015 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Většinou, jak píše Ustinov, se spíš přidávají počty sérií, než opakování. A jo, prostě jet těžší variantu cviku, místo kliků jet kliky na jedný ruce atd. - což sice ještě nezvládneš, ale já třeba jezdím archer push ups, kliky na stojce, diamonds push ups, stejně tak na hrazdě. Všechno se dá jednoduše ztížit, je to jen o znevýhodnění pákovýho poměru. A nebo můžeš přidávat zátěž, to je taky skvělá možnost.
Trojánek

PříspěvekZaslal: po květen 18, 2015 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak díky za těch pár rad aspoň někdo byl ochotný něco napsat :)
arkan

PříspěvekZaslal: po květen 18, 2015 2:24 pm    Předmět: Re: Můj nový trénink Odpovědět s citátem

Trojánek napsal:
Zdravím, chtěl bych slyšet Vaše názory na můj trénink.

20x Kliky s nohama na hoře
10x Dřepy
5x Široký shyb/shyb nadhmatem/shyb podhmatem
3 série
1 minuta pauza mezi každou sérii

i.

přidej alespoň
kliky na bradlech (prsa,triceps)

tricepsové kliky mezi lavičkami nebo židlemi

kup si expander

Rychle na stránku:

Přejdi na: