Zaslal: út červen 02, 2015 4:19 pm Předmět: Trénink nohou v posilovně
Zdarec, doma nemám vybavení pro dostatečně kvalitní trénink nohou a tak jsem se rozhodl začít je drtit v posilce. Můj cíl je vybudovat dostatečně silně a vytrvalé nohy pro zrychylené přesuny v plné polní, překážkovou dráhu, běh, sprinty+nabrání nějaké té svalové hmoty. Zbytek těla jsem jakž takž schopný odcvičit doma pomocí weighted calisthenics ( můj tréninkový rozpis forum.ronnie.cz/trenink-rozdeleny-na-tlaky-tahy-a-nohy-t35956 - nemůžu posílat odkazy, tak aspoň takhle )
Tento týden jdu na trénink do posilky poprvé a rád bych věděl, jaké cviky zvolit, aby měliy dobrý vliv na funkčnost těla atd.
Doteď jsem jel na nohy cviky s vlastní vahou + plus goblet dřepy s lehkým kettlebell (16kg) takže nic moc.
Předem děkuji za odpovědi.
zalezi jak casto trenujes
pokud cele telo 3x tydne, tak zacni treba na 5x (5+5) a kazdy tyden pridavej a az se dostanes na 15, vrat se na 5+5 ale s KTB
a vykasli se na to prkno
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
trénuju 4x týdně,
Pondělí tlaky - kliky, dipy, kliky na ramen
Úterý tahy - shyby, obracené přítahy, swing s kettlebell
Čtvrtek ty nohy
Sobota- fullbody ( silová vytrvalost, většinou crossfit s vlastní váhou)
Do toho ještě běhám 1 týdně sprinty a teď začnu i běhat delší tratě
Myslíš, že na dostatečnej rozvoj nohou stačej ty pistole ? Jinak tim 5+5 myslíš 2 série po 5 opak. ?
Peter Ustinov: co by si na tréninku změnil ?
Maerlyn0: To mám v plánu Jen sem chtěl poradit ještě s nějakejma doplňkovejma cvikama a taky s nějakym tréninkem, kterej by mi poskytnul jak sílu, tak vytrvalost nohou.
Akorát teď mě teda Peter nahlodal s tim, že stačej pistole.
Peter Ustinov: kruháč jsem jel rok, 3 i 4x týdně, chtěl jsem změnu. Tenhle trénink cvičím silově a fyzičku přeci jen naženu při běhu, pochodech, + nějakym crossfit WODs kruháčem. Potřebuju se připravit na 3 denní intenzivní zátěž, ve stylu výběrovýho řízení armádních jednotek, takže se mi to všechno do 3 dnů nevejdu, bohužel.
decarabas: když by v posilce byla možnost výskoků na bednu, tak bych zkusil, díky.
na tri dny vyberovek bych si prave vybral tri kruhace
zadne deleni
ani na vyberkach nebudes zapojovat jednu svalovou partii po druhe ale cele telo najednou
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Peter Ustinov: Tak mám sice rozdělený trénink na tlaky, tahy... ale všechny cviky, co používám sou komplexní, tudíž cvičím velkou část horní polovina těla najednou...
A k těm kruháčům, spousta vojáků je necvičí a jsou na tom s fyzičkou hodně dobře, cvičí např. trénink typu: nejdřív udělám 100 kliků, v co nejkratším čase, pak 50 shybů atd... Ale zase, nemyslím si, že by byla jediná správná cesta v tomhle. Každá má to svoje dobrý i špatný. A jak jsem psal, kruháč jsem dělal dlouho, tak teď to zkusim jinak a uvidim.
PMKB5 a Maerlyn0: zítra na prvním tréninku vyzkouším oboje a uvidím, co mi bude víc vyhovovat.
Jinak, je to trochu mimo vlákno, ale myslíte, že jako spodní tah mi stačí kettlebell swing jako náhrada za mrtvolu ?
Naposledy upravil Vráníno dne st červen 03, 2015 5:10 pm, celkově upraveno 1 krát
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru