|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ik897
|
Zaslal: so únor 07, 2015 11:45 pm Předmět: Kardio |
|
|
Čaute, zo zdravotných dôvodov teraz nemôžem behať, no a keďže je tu pomaly leto chcel by som trochu hubnúť a podobne :D Moja otázka je teda či je kombinácia rotopedu a plávania rovnako efektívna ako napr beh, alebo by som sa mal radšej venovať steperu a podobným veciam. Niekde som čítal, že plávaním sa nedá efektívne chudnúť ale moc by som nezakladal na informáciach z tej stránky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: ne únor 08, 2015 12:04 am Předmět: Re: Kardio |
|
|
| ik897 napsal: | | Čaute, zo zdravotných dôvodov teraz nemôžem behať, no a keďže je tu pomaly leto chcel by som trochu hubnúť a podobne :D Moja otázka je teda či je kombinácia rotopedu a plávania rovnako efektívna ako napr beh, alebo by som sa mal radšej venovať steperu a podobným veciam. Niekde som čítal, že plávaním sa nedá efektívne chudnúť ale moc by som nezakladal na informáciach z tej stránky. |
Při plavání samozřejmě lze hubnout, ale záleží na tom, kolik času tomu věnuješ. Každopádně, pro hubnutí je důležitější strava než pohyb. Pokud chceš hubnout, vyřeš si nejdříve stravu a pak to podpoř pohybem.
Co se steperu, rotopedu a podobných píčovin týče, tyhle věci jsou dobré na rozehřání. Ale hubnout bys měl, jak jsem psal, především stravou a pokud to hodláš podpořit hodně pohybem, začni dělat něco rozumného. Kick box, tenis, squash, ...
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: ne únor 08, 2015 8:31 am Předmět: ... |
|
|
jenze on psal, ze ze zadravotnich duvodu nemuze behat :) to mu ten tenis a podobne, pujde dost blbe :D
lepsi nez rotoped je normalne silovy trening...tuk pujde dolu taky - kdyz budes dodrzovat zaklady co se tyka stravy a vytvarujes postavu a nemusis to nejak extra hrotit
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne únor 08, 2015 8:57 am Předmět: Re: Kardio |
|
|
| Mablung napsal: | | ik897 napsal: | | Čaute, zo zdravotných dôvodov teraz nemôžem behať, no a keďže je tu pomaly leto chcel by som trochu hubnúť a podobne :D Moja otázka je teda či je kombinácia rotopedu a plávania rovnako efektívna ako napr beh, alebo by som sa mal radšej venovať steperu a podobným veciam. Niekde som čítal, že plávaním sa nedá efektívne chudnúť ale moc by som nezakladal na informáciach z tej stránky. |
Při plavání samozřejmě lze hubnout, ale záleží na tom, kolik času tomu věnuješ. Každopádně, pro hubnutí je důležitější strava než pohyb . Pokud chceš hubnout, vyřeš si nejdříve stravu a pak to podpoř pohybem.
Co se steperu, rotopedu a podobných píčovin týče, tyhle věci jsou dobré na rozehřání. Ale hubnout bys měl, jak jsem psal, především stravou a pokud to hodláš podpořit hodně pohybem, začni dělat něco rozumného. Kick box, tenis, squash, ... |
Mablungu, normálně s Tvými příspěvky můžu na 99 % souhlasit, ale zde mám zkušenosti právě opačné. Dost lidí v mém okolí zhubnulo už jenom tím, že začali něco dělat. Když jsem jim předělal stravu, efekt se samozřejmě zlepšil a někdy je to přehouplo přes stagnaci. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne únor 08, 2015 9:07 am Předmět: Re: Kardio |
|
|
| Mablung napsal: |
Při plavání samozřejmě lze hubnout, ale záleží na tom, kolik času tomu věnuješ. Každopádně, pro hubnutí je důležitější strava než pohyb. Pokud chceš hubnout, vyřeš si nejdříve stravu a pak to podpoř pohybem.
Co se steperu, rotopedu a podobných píčovin týče, tyhle věci jsou dobré na rozehřání. Ale hubnout bys měl, jak jsem psal, především stravou a pokud to hodláš podpořit hodně pohybem, začni dělat něco rozumného. Kick box, tenis, squash, ... |
Me by zajimalo, proc tu koluje takova nesmyslna fama, ze trenazery jsou pro hubnuti nevhodne? Ja chapu, ze jste tu vsichni takovi prirodnaci a radeji si pujdete zabehat, zaplavat, vylezt si Mt. Everest a podobne, ale zase ruku na srdce, pro mnoho lidi je trenazer z casovych i praktickych duvodu lepsi volba a podporit hubnuti muze uplne stejne nez ty prirozenejsi zpusoby pohybovych aktivit, o kterych tu pises. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne únor 08, 2015 9:14 am Předmět: |
|
|
Nerozumím proč by měla být strava nebo pohyb důležitější. Strava = kcal, které ušetříš, když je nesníš, pohyb = kcal, které vydáš. Obojí se odečítá z bazálního metabolismu a je na každém, jestli vsadí na jedno nebo na druhé... Někdo říká, že radši přidá na kardiu, než aby ubral na jídle, ale přitom jsou to jenom dvě proměnné stejné rovnice:)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: ne únor 08, 2015 9:15 am Předmět: |
|
|
ja na techhle trenazerech nikdy nevidel nikoho zhubnout...vzdycky jsem tam videl jen mlade stihle holky a potom lidi s nadvahou...ty mlade holky byly porad stihle a ti s nadvahou meli porad nadvahu :) A to same, kdyz si to nekdo koupil domu, tak zadny progress - nebo minimalni a za rok nebo 2 ten pristroj letel z bytu
samozrejme netvrdim, ze to k nicemu nevede a taky ze urciti jedinci k tomu maji lepsi predispozice a naopak, ale ta efektivita se mi zda dost nizka
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne únor 08, 2015 9:22 am Předmět: |
|
|
Tak to snad záleží na tom člověku.
Já zas viděl spoustu lidí, kteří cvičili s činakama, zvedali stejný váhy a vypadali furt stejně. Nebo lidi, kteří si upravili jídělníček, ale nevydrželi u něho... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne únor 08, 2015 10:48 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Tak to snad záleží na tom člověku.
Já zas viděl spoustu lidí, kteří cvičili s činakama, zvedali stejný váhy a vypadali furt stejně. Nebo lidi, kteří si upravili jídělníček, ale nevydrželi u něho... |
Bavíš se stále o hubnutí? Dle příspěvku to vypadá spíš, že míříš k těm, co stagnují v nabírání. Jinak "čiňák" by mohl být zajímavý název pro nový náčiní. :-D
Hulkie: Vyšetřoval jsi někdy antropometricky člověka PŘED a PO hubnutí pouze na jídelníčku? "Je to jen kalorie, je jedno kde ji ušetřím" je v tomhle případě dost úzkoprsý pohled na problematiku redukce hmotnosti. Vždyť tu nejde přece o to zhubnout do plavek za týden.
Jinak souhlas s Drejpem, pokud má někdo zdravotní omezení a jsou trenažery, na kterých se člověk krásně vyřádí bez bolesti, tak je to lepší a efektivnější, než s bolestmi trpět u těch "klasický" aktivit, ze kterých by dotyčný byl akorát znechucen. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne únor 08, 2015 10:56 am Předmět: |
|
|
Nevyšetřoval jsem nikoho antopologicky. Jde o to udržet svalovou hmotu a nejlepším indikátorem je jak je na tom člověk silově. Úzkoprsý pohled? Jsou závodníci, co nedělají kardio vůbec, a spoléhají se jen na dietu, jsou závodníci, co dělají kardia hodiny. Ani jeden přístup není špatný.
Zhubnout se dá mnoha způsoby. Nejfektivnější co se týče udržení svalové hmoty je bez debat
nízkosacahridová dieta. Ale jestli někdo 500 kcal ušetří tak, že je nesežere, nebo že je vyběhá na páse, je úplně fuk.
|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
Zaslal: ne únor 08, 2015 10:59 am Předmět: |
|
|
Takze na rotopedu se nehubne.. co se tady jeste clovek nedozvi _________________ `Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…`
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne únor 08, 2015 11:00 am Předmět: |
|
|
A od té doby, co je na světě warrior diet, IF a podobné věci víme, že nic nevíme:) a že všechno co jsme doposud věděli, vůbec neplatí. A že tradiční věci á la Cajthamlová jsou pravděpodobně
pořád funkční, ale rozhodně ne jedinou možnou cestou.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne únor 08, 2015 11:14 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | madball napsal: | Tak to snad záleží na tom člověku.
Já zas viděl spoustu lidí, kteří cvičili s činakama, zvedali stejný váhy a vypadali furt stejně. Nebo lidi, kteří si upravili jídělníček, ale nevydrželi u něho... |
Bavíš se stále o hubnutí? Dle příspěvku to vypadá spíš, že míříš k těm, co stagnují v nabírání. Jinak "čiňák" by mohl být zajímavý název pro nový náčiní. :-D |
Já reagoval primárně na SK a jeho říspěvek, že neviděl nikoho zhubnout při kardiu. O odpevěděl jsem, že jsem soustu lidí neviděl zhubout ani při silovým tréninku, kterej doporučuje on.
Prostě je to hodně úzkoprsej názor.
Pro mě osobně rotoped třeba taky nemá smysl, protože je to pro mě strašně nudná záležitost, ale rozhodně netvrdím, že se na něm nedá zhubnout. Pro mě je mnohem efektivnější kolo, protože je to větší zábava, člověk je na čerstvým vzduchu, podívá se po krajině, pokecá s bandou a díky tomu si člověk ani neuvědomuje, že je to nějaká zátěž... Případně se může vzít jako dopravní prostředek a člověk má motivaci dorazit z bodu A do bodu B. Koukat do zdi nebo na TV a u toho šlapat na rotopedu mě nebaví, ale věřím, že někoho to bavit může a díky tomu u toho bude schopnej vydržet dlouhodoběji a bude mít výsledky. Člověk k tomu prostě musí mít nějakou motivaci, když není motivace, musí to být zábava. Dělat to z povinnosti přinese většinou nejmenší výsledky. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne únor 08, 2015 11:41 am Předmět: Re: ... |
|
|
| sk napsal: | jenze on psal, ze ze zadravotnich duvodu nemuze behat :) to mu ten tenis a podobne, pujde dost blbe :D
lepsi nez rotoped je normalne silovy trening...tuk pujde dolu taky - kdyz budes dodrzovat zaklady co se tyka stravy a vytvarujes postavu a nemusis to nejak extra hrotit |
No vidíš. Já ze zdravotních důvodů nemohu moc běhat, ale třeba jednou za týden fotbal a 2-3 týdně badminton moje kyčle snesly. Třeba squash nesnesly ani jednou týdně. Já neznám jeho nemoc, ale znám svojí. Takže jsem si postupně vytřídil sporty, co mohu dělat. On by měl udělat to samé.
| eSko napsal: |
Mablungu, normálně s Tvými příspěvky můžu na 99 % souhlasit, ale zde mám zkušenosti právě opačné. Dost lidí v mém okolí zhubnulo už jenom tím, že začali něco dělat. Když jsem jim předělal stravu, efekt se samozřejmě zlepšil a někdy je to přehouplo přes stagnaci. |
Je rozdíl začít něco dělat a unudit se k smrti na rotopedu. Pokud někdo začne jezdit třikrát týdně na rotopedu, kapku posílí svaly na nohou a asi i něco málo shodí, ale výrazný efekt to mít nebude (možná vůbec žádný, pokud ten kalorický deficit prostě dojí). Krom toho, že ho to za dva, tři měsíce přestane bavit. Ne nadarmo se rotopedům říká "drahý věšák na prádlo". Jsou v populaci lidé se silnou vůlí, kteří jsou ochotní jezdit každý den a vydržet to hodně dlouho. Ale mimozemšťanů jako Draper není v populaci mnoho. Mluvím ze své zkušenosti. Také na něm mám zrovna rozvěšené prádlo z posilky
Lidé mohou hubnout jen sportem, ale to musí být sport intenzivnější a kapku více než tři hodiny týdně. Nebo i ty tři, ale musí to být v proměnné intenzitě kdy člověk na konci vyplyvne plíce. Typickým příkladem je fotbal. Typickým příkladem, kde tohole nefunguje, je rotoped ve stabilním tempu.
Pokud chce někdo zhubnout šlapáním, tak ať si raději nakoupí termo prádlo a začne jezdit na kole i přes zimu. Nehledě na to, že za pár týdnů se počasí zlepší a může začít jezdit na kole regulerně. Stojím si za tím, že na kole člověk zhubne lépe a zábavněji než na rotopedu. A nebo může vzít brusle a když je sucho, jezdit na nich. Ale jak už jsem psal, on si musí najít aktivitu, která je pro něj vhodná a zábavná. A paradoxně, podobné zábavy mohou být časově méně náročné než třeba rotoped ve fitku. Ledaskdo může jet na kole do/z práce. Nebo se po cestě může někde stavit, vytáhnout z auta brusle a jet si zajezdit. Když jsem pracoval na Václaváku, nosil jsem si v báglu brusle a po práci jsem vyrazil na brusle podél Vltavy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: ne únor 08, 2015 12:03 pm Předmět: Re: Kardio |
|
|
| Draper napsal: | | Mablung napsal: |
Me by zajimalo, proc tu koluje takova nesmyslna fama, ze trenazery jsou pro hubnuti nevhodne? Ja chapu, ze jste tu vsichni takovi prirodnaci a radeji si pujdete zabehat, zaplavat, vylezt si Mt. Everest a podobne, ale zase ruku na srdce, pro mnoho lidi je trenazer z casovych i praktickych duvodu lepsi volba a podporit hubnuti muze uplne stejne nez ty prirozenejsi zpusoby pohybovych aktivit, o kterych tu pises. |
Tady souhlasím s Draperem, podle mě jsou trenažery pro hubnutí možná ještě vhodnější, protože pokud se bavíme o spalování tuku (nejen energetickém výdeji), které probíhá při určité tepové frekvenci, je trenažer mnohem lepší variantou jak si ji ohlídat a musím říct, že tak jak jsem tlusťoch a zkoušel jsem různý věci, tak opravdu nejlíp fungovalo kardio ráno nalačno, kdy jsem se držel v aerobním pásmu. Tam šlo dolů hodně tuku, jinak jsem běhával i 15 km 2-3x do týdne venku, ale vždy až po několika jídlech protože tohle bych nalačno nedal. Kondice šla samozřejmě v tu chvíli hrozně nahoru (což se pak na trenažeru projevilo tím, že jsem musel zvýšit obtížnost pro dosažení dané tepové frekvence), ale nikdy nešel tak dolů tuk i když jsem třeba jedl stejně.
Tím neříkám, že bych byl milovník trenažerů, používám je na rozehřátí, jinak mám taky radši zábavnější druhy kardia, nicméně když není jiná volba, tak i ten trenažer jednou za čas má něco do sebe.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|