|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
James183
|
Zaslal: út červen 30, 2015 2:19 pm Předmět: Occamův protokol a stroje |
|
|
Ahoj,
před cca měsícem jsem najel na Occamův protokol, je to pro mě takové nezbytné minumum, které jsem schopen akceptovat společně se slow-carb, dodržet a cítím se dobře. Mám ale problém, že dojíždím cca 50 km do Hradce Králové kvůli 20 minutovému tréninku (fit4fun). Ani v HK ale nemám dostupné všechny stroje (chybí hammer machine) a na webovkách jiných fitek většinou výčet nenajdu.
Nemáte tip na nějaké centrum, kde mají kladku, leg-press, hammer machine (incline/decline bench-press) a machine-shoulder press v okolí trasy Hradec Králové - Jaroměř - Náchod - Červený Kostelec. Čím blíže poslednímu, tím lépe :). Omlouvám se, neznám české názvy ...
Díky a mějte se fajn
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
IronNeverLies

|
Zaslal: út červen 30, 2015 2:33 pm Předmět: |
|
|
Po vygooglování mi vyjelo tohle
Ty si asi myslel Hammer strength machine
V tvojem příspěvku mě zaujalo několik věcí.
1) jsi ochoten cestovat kvůli jednomu specifickému stroji i několik kilometrů i přesto, že chceš evidentně věnovat co nejméně času
2) Occamův protokol - WTF?? podle toho jsem si vygoogloval je to nějaký zaručený jednoduchý trénink. Který využívá 6 specifických cviků převážně na strojích
3)Proč nezkusíš něco jednoduchého ale skutečně efektivního s vlastní vahou či volnou vahou jako začátečník. A teprve po čase se vrhneš na sadomaso stroje typu legpress a Smith machine??
4) A i když si budeš stát za svým a cvičit tento divný protokol, tak přece existují alternativy ... třeba incline/decline bench-press s jednoručkami
|
|
| nahoru |
|
 |
James183
|
Zaslal: út červen 30, 2015 3:37 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
díky za reakci. Jo, tu boshku mám i doma :), omlouvám se, je to opravdu HSM.
1) Aktuálně cestuji kvůli dohledu trenéra, kterého mám na cca 4 hodiny/4 úvodní tréninky - chtěl jsem si být jistý technikou/dýcháním atp. Příští týden mi jeho dohled končí, takže budu zvažovat možnosti, jak tenhle bod optimalizovat - tedy najít jiné fitko, nebo řešit alternativu cviků.
2) Chápu, u nás není prakticky známý, nechci obhajovat ani porovnávat ...
3) Mám určitý zdravotní problém, v 25 chirurgický zásah do srdce, hormonální problémy v HPA ose (carb intoleranci a další chuťovky). Kardio nepřipadá v úvahu (dříve jsem třeba pravidelně běhal, bohužel to již není možné, srdce). Cokoliv delšího než 20 minut má ve výsledku negativní efekt. Occamův protokol mi pomáhá zvedat "stresovou" laťku a je hodně krátký, intenzivní. Doufám, že přinese i hormonální reakci. Nemám jiný cíl, než mít energii na zvládnutí běžného dne (čímž se asi dost liším od zvyklostí :) ). Těžko se to popisuje a chápu, že i z druhé strany chápe.
4) Díky za návrh, tohle bude pravděpodobně nutné, pokud nenajdu ony 4 stroje někde poblíž. Nevěděl jsem, jak "vzácný" jejich výskyt je :). Také mi přišlo, že ve fixních strojových pozicích je menší šance na špatné provedení techniky + nepotřebuji druhého člověka abych "failnul" do 7 opakování (důležitý prvek protokolu).
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út červen 30, 2015 6:50 pm Předmět: |
|
|
Nebylo by lepší, když můžeš mít zátěž jen 20 minut, cvičit všechno s volnou činkou? Protože to ti dá mnohem víc, než stroje, navíc za tak krátkou dobu. Pokud ti to samozřejmě dovoluje zdravotní stav.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|