|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RunningFree
|
Zaslal: st září 02, 2015 5:52 pm Předmět: Kardio na lačno suplementace |
|
|
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších, měla bych před ranním kardiem dávat nějaký suplement? Běhám na lačno, cca 5x týdně, 30-60 min, pomalejším tempem.Jde mi především o zhubnutí, ale párkrát týdně posiluju, takže nechci zbytečně ztrácet svalovou hmotu. Myslíte, že bych měla zařadit nějaký doplňěk? Glutamin? nebo BCAA? Jinak půl hodiny před kardiem dávám synephrine.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Chupa37Cabra

|
Zaslal: so září 05, 2015 12:54 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, nejsem kdovíjaký expert - takže mě vy zkušenější klidně opravte či ukamenujte  - ale na tvém místě bych před kardiem nalačno dala BCAA...ti za ně nevadí utrácet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so září 05, 2015 1:31 pm Předmět: Re: Kardio na lačno suplementace |
|
|
| RunningFree napsal: | | Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších, měla bych před ranním kardiem dávat nějaký suplement? Běhám na lačno, cca 5x týdně, 30-60 min, pomalejším tempem.Jde mi především o zhubnutí, ale párkrát týdně posiluju, takže nechci zbytečně ztrácet svalovou hmotu. Myslíte, že bych měla zařadit nějaký doplňěk? Glutamin? nebo BCAA? Jinak půl hodiny před kardiem dávám synephrine. |
O svalovou hmotu se neboj a nic si na její ochranu nedávej. Musela bys přidat ještě pár hodin běhu a intenzivnějšího, aby jsi se musela o svalovou hmotu bát.
|
|
| nahoru |
|
 |
RunningFree
|
Zaslal: ne září 06, 2015 5:37 pm Předmět: |
|
|
Ok díky, takže nehrotit :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eschaia

|
Zaslal: ne září 06, 2015 7:00 pm Předmět: |
|
|
Rozhodně BCAA nebo hydro.
Obecně kardio pálí svaly, pokud je pálit nechceš a chceš líp hubnout než při běhu, tak zařaď spíš HIIT.
|
|
| nahoru |
|
 |
RunningFree
|
Zaslal: ne září 06, 2015 8:07 pm Předmět: |
|
|
| eschaia napsal: | Rozhodně BCAA nebo hydro.
Obecně kardio pálí svaly, pokud je pálit nechceš a chceš líp hubnout než při běhu, tak zařaď spíš HIIT. |
Popravdě o HIITu sem přemýšlela... je něčemu na škodu, když se to kombinuje? např. 2x týdně HIIT a 3x týdně nějaký ten výklus? A jak moc má vliv na spalování ten rozdíl normální 80 protein a hydro, které by mělo být nějaká ta 90? O koupi proteinu přemýšlím, je mi jasné, že to není nezbytně potřeba, nemám nějak enormně zvýšenou potřebu bílkovin, ale nejsem vůbec masový typ, maso jím "zdonucení" : ( a vajíčka a tuňák už mě nebaví.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne září 06, 2015 8:16 pm Předmět: |
|
|
| eschaia napsal: | Rozhodně BCAA nebo hydro.
Obecně kardio pálí svaly, pokud je pálit nechceš a chceš líp hubnout než při běhu, tak zařaď spíš HIIT. |
Hm, a myšlení bere energii svalům, takže zásadně nemyslet, aby neopadly svaly
Obecně kardio pálí svaly, ale bereš si BCAA po každém doběhnutí autobusu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne září 06, 2015 9:16 pm Předmět: |
|
|
Kardio žádný svaly nepálí, když jsem dřív chodil běhat pravidelně, i to mých málo svalů, co jsem měl, nikam nezmizelo. Rozdíl mezi hydro a isolátem je minimální.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po září 07, 2015 7:53 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Rozdíl mezi hydro a isolátem je minimální. |
To určitě není, rozdíl v časech uvolňování je tam vcelku podstatný.
| RunningFree napsal: | | Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších, měla bych před ranním kardiem dávat nějaký suplement? |
BCAA před běháním za situace, že chceš svalovou hmotu co nejvíce udržet, jsou důležité velmi výrazně. K tomu můžu přidat teď dvě aktuální zkušenosti, jednu se skupinou plavců, kteří byli na soustředění v Jihoafrické republice a rozdíly při měření složení těla na našem InBody před odjezdem a po návratu byly diametrálně odlišné u těch, co BCAA používali od těch, co je neměli. Samozřejmě tam byli jejich výkony co do objemu výrazně vyšší. Každopádně ty rozdíly, které pak člověk viděl "černé na bílém", byly naprosto jednoznačné. Druhá zkušenost s kolegou v CKD (zase tím pádem trochu odlišný případ), kdy úbytky svalů v týdnech, kdy před tréninky zařazoval BCAA byly výrazně menší než v týdnech, kdy byl bez nich (tady ale nutné zmínit, že naopak nástup do ketózy byl v týdnech s BCAA výrazně pomalejší).
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po září 07, 2015 8:36 am Předmět: |
|
|
ano profesionalni plavec na soustredeni bcaa urcite vyuzije, tazatelka ktera si jde 30-60min vyklusat za to pouze vyhodi penize
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po září 07, 2015 9:14 am Předmět: |
|
|
To už je věc názoru, já mám takový, že 5krát týdně 60 minut není zrovna malý objem. Ostatně v případě toho CKD kluka (ano, specifický případ, ale o jídelníčku tazatelky toho moc nevíme také) byl navíc trénink jen 3krát týdně po 45-90 minutách běhu (90 po dnech s carb-up, 45 pak na závěr před carb-up). Na druhou stranu řada lidí chce s váhou dolu a hmotu neřeší (dlouhodobě nelogické, ale budiž), v tu chvíli jsou BCAA kontraproduktivní.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|