Začátek s posilováním

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Začátek s posilováním  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Začátek s posilováním
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
janmaldik

PříspěvekZaslal: ne září 06, 2015 7:59 pm    Předmět: Začátek s posilováním Odpovědět s citátem

Zdravím, začal jsem konečně na sobě dělat a potřeboval bych poradit s takovou základní věcí. Asi měsíc jsem začal posilovat s vlastním trenérem, ve vlastním fitku kde jsme jen 2 a ohledně kvalit jsem spokojený - jen mám problém s jídlem. A aby to nebylo nejlehčí, tak mám celiakii. Zatím mi to problém nedělalo - jedl jsem - Snídaně : kukuřičné lupínky, Oběd : rýže s masem, večeře : brambory ( někdy i těstoviny ) s masem a v průběhu dne ovoce,mléko, semínka a oříšky apod.
Něco blíže ke mně :
forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1441564443_1.jpg
Somatip mám tak od každého trochu něco : od ektomorfa ruce a nohy , od mezomorfa široká ramena a bohužel od Endomorfa mám břicho - ale to jen díky tomu, že jsem rok na kolejích jedl jen rýži s masem ( by jste nevěřily, jak po ní přiberu na břichu ). Krevní skupina 0 - tudíž mě neprospívají nějaké ty luštěniny apod. ale k tématu - při počítání denního příjmu jsem přišel na nedostatek sacharidů - a ty bych chtěl dohnat "suplementama" - jenom ve dnech posilování.
Jenže být celiakik v čr není zrovna nejlevnější tak už mě nezbývají ( zbývají, ale šetřím) na nějaké namíchané gainery - z 4fitness - četl jsem tady nějaké příspěvky a hodně se oběvuje maltodextrin (67kč/kg) a taky i něco o palatinose ( kg/155kč ) a tak bych se chtěl zeptat, co všechno by bylo zapotřebí namíchat, abych si udělal podobný gainer jako jsou ty draží kvalitnější ( proteiny teď neřeším )
A druhá otázka je jednou se posiluje ve 3 odpoledne, někdy zase v 6 ráno - Když bych tedy chtěl jít ráno posilovat, co bych měl tak těch 30-45 minut před pojíst ať nemám zase střevní potíže : Rozhodně nějaké ty BCAA a 20g sacharidů a 20g bílkovin ? a po posilování normálně posnídat ?

EDIT - to jsem se ještě nikoho neptal, ale škodí moc, když budu dělat sklapovačky s bradou na prsou ? jakože zakloněnou hlavu ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fangorn

PříspěvekZaslal: pá září 18, 2015 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celikaie není nic příjemnýho, ale na druhou stranu máš zapovězený akorát věci, který většinou stejně příliš ku prospěchu nejsou, takže nemusíš věšet hlavu;)
Co bych ti poradil na základě vlastních zkušeností - vykašli se na věci jako somatotyp, v ničem ti to neprospěje, navíc dělit si různý části těla na různý typy je nesmysl. Už jen proto, že soma = tělo, takže ho nemůžeš mít rozdělený do různých typů;) Stejně tak bych se neřídil stravou podle krevních skupin, její přínos je hodně diskutabilní, a v týhle fázi by to pro tebe byla zbytečná starost navíc.
Jak jsi přišel k nedostatku sacharidů? Každýmu vyhovuje jíst něco jinýho a sice chápu, že ze začátku ti nezbývá nic moc jinýho, než vycházet z nějakejch tabulek, ale je nesmysl brát ty hodnoty jako absolutní pro každýho. Pokud nejsi spokojenej s výsledky (i když měsíc je relativně krátká doba) a myslíš, že trénink je v pořádku, efektivnější, než přidávat sacharidy, je spíš přidat bílkoviny (maso, vejce) a obecně zvýšit energetickej příjem (na což jsou lepší tuky, než sacharidy). Z toho důvodu bych ti nedoporučil ani ten gainer - osobně jsem jich v začátcích taky pár měl, ale teď bych si za ty peníze bez nadsázky radši koupil maso.

Na sklapovačky se vykašli, je to cvik na nic a s bradou na prsou si akorát uškodíš. Místo toho zařaď radši planck a/nebo hollow body, a pokud už chceš dělat zkracovačky, tak správnou technikou. Pokud ti to tak, jak jsi popisoval, radil trenér, radši bych zbystřil a trochu si prověřil, co ti radí.
sk

PříspěvekZaslal: pá září 18, 2015 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Resis naprosto nepodstatne veci. Dulezite pro tebe je jist maso a ryzi/brambory a poradne cvicit (drepy, mrtve tahy, BP).

Rychle na stránku:

Přejdi na: