Velká činka vs kladka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Velká činka vs kladka  Úvodní stránka -> Trénink -> Velká činka vs kladka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
enthusiasm

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 7:07 pm    Předmět: Velká činka vs kladka Odpovědět s citátem

Uvažuji o koupi posilovací věže Kinetic F5 hlavně kvuli kladce. Pokud si porovnám záběr svalových skupin při zvedání kladky nad hlavu a velké činky nad hlavu tak mi vychází :

kladka :

+ zvedání větších vah
- záběr jen při zvedání směrem dolů, nahoru brzdění váhy cinek

velká činka :

+ zapojování více svalů při zvedání činky směrem vzhůru oproti kladce, kde spíš brzdíte váhu činek
- zvedání menších vah

Četl jsem různé názory že stroje jsou lepší pro zacatecníky bez techniky a po té až přejít na cviky s činkami.

Zajímalo by mě zda se jinak tvarují záda u člověka co cvičí na kladce oproti tomu kdo zvedá velkou činku nad hlavu. Pokud má někdo fotky pro srovnání at je klidne hodí k clanku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ryvaru

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ze mně vždycky volná váha kladky možná jako doplňky, ale určitě ne jako hlavní náplň tréninku
Blackoff

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už si někdy cvičil?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Věž bych domů nikdy nekoupil.
Pořiď si stojan na dřepy polohovatelný i jako stojan na benchpress, žebřiny na které zavěsíš bradla a hrazdu, lavičku na benchpress, velkou činku a pár jednoruček a závaží. 100x leší varianta. Stroj se dřív nebo později vysype a servis je skoro jistě naprd. Nešel bych do stroje domů.
PMKB5

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kladka vs. velká činka? Jednoznačně velká činka.

A nevěř všemu, co čteš.
enthusiasm

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blackoff rozviň svoji myšlenku...ano cvičil.
Krokodyll

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A to nemuzes chodit do fitka?
Driv jsem taky zastaval takovy ty "hardcore" nazory jako jen cinky, zadny stroje atd. Ale tedka si myslim, ze oboje ma sve vyhody a nejlip je to zkombinovat.
Jinak ta tvoje analyza plusu a minusu mi prijde dost slaba.
U cinek se zapoji vic svalu (coz muze byt plus i minus), je vetsi hormonova stimulace ( nebo jak to rict, proste telo produkuje vic testosteronu, rustoveho hormonu) nevyhoda je vetsi naroky na klouby, vetsi unava a delsi regenerace. U stroju zase casto lip napumpujes svaly.

Naposledy upravil Krokodyll dne st říjen 07, 2015 8:45 pm, celkově upraveno 1 krát
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokodyll napsal:
A to nemuzes chodit do fitka?
Driv jsem taky zastaval takovy ty "hardcore" nazory jako jen cinky, zadny stroje atd. Ale tedka si myslim, ze oboje ma sve vyhody a nejlip je to zkombinovat.

Tesat do kamene
Mravenec1

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ten stroj stojí 40 tisíc...
místo investice do neznáma:
1) jestli jsi začátečník tak si zaty prachy kup roční permici a najdi si trenéra a nech si ukázat techniku, co nejvíce cviků.. třebas narazíš na šikovnýho a všimne si nedostatků a oslabených svalů, udělá ti pláneček na posílení středu těla a pak můžeš bejčit, když budeš vědět jak správně
2) nebo si kup ten stroj, ale je to nahovno
..kladky i činky sou dobré.. ale tyhle posilovací věže jsou často plný zkraceny drahy pohybu, male zateze, mas tam danej pohyb a treba kdyz je nekdo vysokej tak to je proste nohovno
víc ti dá fitko.. i kdyby jen 2x tydne
..to je názor..už sem měl možnost cvičit na tědlech věžíích domácích, ale zase ne s takle drahýma jako chceš ty

ještě bod 3) na odlehčení
3) kup věž a objednej trenink od grznára či vinše
wondra

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2015 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja mám doma činky i věž (tu úplně obyčejnou-horní, spodní kladka+peckdeck+tlak) a citim.to jako ideální kombinaci domů, za předpokladu že budrs mít dost adaptérů (ja si je dělám sám). s cinkama výborne prozenes celé tělo při fullbody a vicekloubovych cvicich, na věž se chodím dopumpovat a procitit svaly ( např. veslování se spodní kladkou a v adaptérem, stahování ba tricak, superserie s bicakem). pokud jen jednu věc tak určitě činky. rozhodně ne věž za 40k, za tu dej max. 3k z bazose a za zbytek kup jídlo a jeď ještě s mladou na dovolenou, dá ti to víc.

Rychle na stránku:

Přejdi na: