|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
enthusiasm
|
Zaslal: st říjen 07, 2015 7:07 pm Předmět: Velká činka vs kladka |
|
|
Uvažuji o koupi posilovací věže Kinetic F5 hlavně kvuli kladce. Pokud si porovnám záběr svalových skupin při zvedání kladky nad hlavu a velké činky nad hlavu tak mi vychází :
kladka :
+ zvedání větších vah
- záběr jen při zvedání směrem dolů, nahoru brzdění váhy cinek
velká činka :
+ zapojování více svalů při zvedání činky směrem vzhůru oproti kladce, kde spíš brzdíte váhu činek
- zvedání menších vah
Četl jsem různé názory že stroje jsou lepší pro zacatecníky bez techniky a po té až přejít na cviky s činkami.
Zajímalo by mě zda se jinak tvarují záda u člověka co cvičí na kladce oproti tomu kdo zvedá velkou činku nad hlavu. Pokud má někdo fotky pro srovnání at je klidne hodí k clanku.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ryvaru

|
Zaslal: st říjen 07, 2015 7:17 pm Předmět: |
|
|
ze mně vždycky volná váha  kladky možná jako doplňky, ale určitě ne jako hlavní náplň tréninku
|
|
| nahoru |
|
 |
Blackoff

|
Zaslal: st říjen 07, 2015 7:26 pm Předmět: |
|
|
Už si někdy cvičil? _________________ 180/80
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st říjen 07, 2015 7:36 pm Předmět: |
|
|
Věž bych domů nikdy nekoupil.
Pořiď si stojan na dřepy polohovatelný i jako stojan na benchpress, žebřiny na které zavěsíš bradla a hrazdu, lavičku na benchpress, velkou činku a pár jednoruček a závaží. 100x leší varianta. Stroj se dřív nebo později vysype a servis je skoro jistě naprd. Nešel bych do stroje domů.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st říjen 07, 2015 7:46 pm Předmět: |
|
|
Kladka vs. velká činka? Jednoznačně velká činka.
A nevěř všemu, co čteš. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
enthusiasm
|
Zaslal: st říjen 07, 2015 8:16 pm Předmět: |
|
|
Blackoff rozviň svoji myšlenku...ano cvičil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Krokodyll
|
Zaslal: st říjen 07, 2015 8:39 pm Předmět: |
|
|
A to nemuzes chodit do fitka?
Driv jsem taky zastaval takovy ty "hardcore" nazory jako jen cinky, zadny stroje atd. Ale tedka si myslim, ze oboje ma sve vyhody a nejlip je to zkombinovat.
Jinak ta tvoje analyza plusu a minusu mi prijde dost slaba.
U cinek se zapoji vic svalu (coz muze byt plus i minus), je vetsi hormonova stimulace ( nebo jak to rict, proste telo produkuje vic testosteronu, rustoveho hormonu) nevyhoda je vetsi naroky na klouby, vetsi unava a delsi regenerace. U stroju zase casto lip napumpujes svaly.
Naposledy upravil Krokodyll dne st říjen 07, 2015 8:45 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st říjen 07, 2015 8:43 pm Předmět: |
|
|
| Krokodyll napsal: | A to nemuzes chodit do fitka?
Driv jsem taky zastaval takovy ty "hardcore" nazory jako jen cinky, zadny stroje atd. Ale tedka si myslim, ze oboje ma sve vyhody a nejlip je to zkombinovat. |
Tesat do kamene
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: st říjen 07, 2015 9:20 pm Předmět: |
|
|
ten stroj stojí 40 tisíc...
místo investice do neznáma:
1) jestli jsi začátečník tak si zaty prachy kup roční permici a najdi si trenéra a nech si ukázat techniku, co nejvíce cviků.. třebas narazíš na šikovnýho a všimne si nedostatků a oslabených svalů, udělá ti pláneček na posílení středu těla a pak můžeš bejčit, když budeš vědět jak správně
2) nebo si kup ten stroj, ale je to nahovno
..kladky i činky sou dobré.. ale tyhle posilovací věže jsou často plný zkraceny drahy pohybu, male zateze, mas tam danej pohyb a treba kdyz je nekdo vysokej tak to je proste nohovno
víc ti dá fitko.. i kdyby jen 2x tydne
..to je názor..už sem měl možnost cvičit na tědlech věžíích domácích, ale zase ne s takle drahýma jako chceš ty
ještě bod 3) na odlehčení
3) kup věž a objednej trenink od grznára či vinše
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: st říjen 07, 2015 10:32 pm Předmět: |
|
|
ja mám doma činky i věž (tu úplně obyčejnou-horní, spodní kladka+peckdeck+tlak) a citim.to jako ideální kombinaci domů, za předpokladu že budrs mít dost adaptérů (ja si je dělám sám). s cinkama výborne prozenes celé tělo při fullbody a vicekloubovych cvicich, na věž se chodím dopumpovat a procitit svaly ( např. veslování se spodní kladkou a v adaptérem, stahování ba tricak, superserie s bicakem). pokud jen jednu věc tak určitě činky. rozhodně ne věž za 40k, za tu dej max. 3k z bazose a za zbytek kup jídlo a jeď ještě s mladou na dovolenou, dá ti to víc. _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|