|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Solrage
|
Zaslal: po srpen 03, 2015 7:29 pm Předmět: Izometrický trénink a dynamický strečink |
|
|
Zdravím
Potřebuju poradit ohledně toho tréniku.
Pokud jsem to dobře chápal jde s ním zvýšit max. silu, ale je to spíš vhodné do začátku a jako doplňovací trénink nebo se může použít místo tréninku se závažím?
Nějak jsem četl už o tom i tady, ale nedalo mi to odpověď nevo tam někde byla :D
A dynamicky strečink je v podstatě zahřátí kloubu pomocí krouživých pohybu nebo je to něco jíného?
Děkuji za odpověď :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Som_v_nutricnej_ketoze
|
Zaslal: po listopad 30, 2015 6:33 pm Předmět: |
|
|
Venuje sa tu niekto PRAVIDELNE IZOMETRICKÉMU TRÉNINGU ? Aspoň raz týždenne ?
Ja áno, asi pol roka. Neviem si to vynachváliť, cvičím teraz 2x týždenne (ak nepočítam CORE cviky, vešanie na hrazde a stojky, penový válec a jogínske asány) celé telo, z toho 1x izotonicky a 1x izometricky.
PODĽA MŇA JE SUPER CVIČIŤ IZOTONICKY A IZOMETRICKY V POMERE 50:50, PROSTE TO KOMBINOVAŤ...
Aj izometricky sa dá totiž dobre precvičiť každá svalová partia, a vraj izometrický tréning zapája všetky svalové vlákna...
Inak, rád by som skúsil zaradiť napríklad na celý rok LEN IZOMETRICKÝ TRÉNING (2x týždenne celé telo, ale v skutočnosti to rozdeliť na 2x vršok a 2x spodok, lebo ja už necvičím fullbody tréning, ale vršok v jednom tréningu a spodok v druhom - tak mi to viac vyhovuje PRE MOJE POTREBY), lenže počas izotonického (klasická "pumpovačka") tréningu rád využívam unilaterálne cviky, a to si pri tak vyčerpávajúcom druhu cvičenia ako je izometrické cvičenie (nezadychčíte sa, ale srdce bije ako divé, hlavne keď napr. skúšate ako najdlhšie vydržíte byť zdvihnutý na hrazde, alebo v kliku 1cm nad zemou) neviem predstaviť, čo je ŠKODA, lebo unilaterálnych cvikov sa proste nechcem vzdať, a viac ako 2x týždenne cvičiť celé telo (CORE cviky, asány a penový valec a visenie na hrazde, stojkovanie... nepočítam ako "kulturistické cvičenie, no cvičím to samozrejme počas týždňa) sa mi nechce, viď spomenuté iné pohybové aktivity........
Mohol by som cvičiť 3x týždenne celé telo (1x klasická izotonická pumpovačka celého tela rozdelená na 2 dni, 2x izometrické cvičenie rozdelené na 4 dni, dokopy možno 3,5 hodiny cvičenia), ale to by som potom vypustil CORE cvičenie (hoci CORE sa pri izometrickom posilňovaní zapája tiež...), visenie na hrazde, stojkovanie, asány, penový valec........A TO MI ZA TO NESTOJÍ, to by už nebolo tak komplexné cvičenie............
Samozrejme, ku komplexnosti mi ešte chýba si ísť zabehať a dať nejaké dynamické cvičenia (medicimbal, priťahovanie lana, žabáky, atď), no na to nie je čas v mojom prípade...
TAKŽE AKO STE NA TOM S IZOMETRICKÝM CVIČENÍM VY, ČO HO CVIČÍTE ASPOŇ 1X TÝŽDENNE ?
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po listopad 30, 2015 8:07 pm Předmět: Re: Izometrický trénink a dynamický strečink |
|
|
| Solrage napsal: | Zdravím
Potřebuju poradit ohledně toho tréniku.
Pokud jsem to dobře chápal jde s ním zvýšit max. silu, ale je to spíš vhodné do začátku a jako doplňovací trénink nebo se může použít místo tréninku se závažím?
Nějak jsem četl už o tom i tady, ale nedalo mi to odpověď nevo tam někde byla :D
A dynamicky strečink je v podstatě zahřátí kloubu pomocí krouživých pohybu nebo je to něco jíného?
Děkuji za odpověď :) |
Na začátku tréninku:
- cviky na mobilitu (různé kroužení atp.)
- dynamický strečink - a ano, je to něco jiného (různé hmitání rukama, předkopávánía zakopávání nohama, atp.)
Na konci tréninku:
- izometrický anebo relaxační strečink, anebo obojí. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|