Bolest quadricepsu a jeho regenerace

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest quadricepsu a jeho regenerace  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolest quadricepsu a jeho regenerace
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pumprdlicek

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 1:18 pm    Předmět: Bolest quadricepsu a jeho regenerace Odpovědět s citátem

Zdravím pánové/dámy,

posledních pár měsíců se trápím s přetížením úponu na levém quadricepsu (takzvaně "vastus medialis" VMO). Dával jsem tomu pauzu, víc než měsíc a snažil se to nechat v klidu. Po Vánocích jsem si říkal, že opět zkusím nějaký zatížení. Nic se nezměnilo a opět se ozvala bolest.

Možná s tím mátě někdo zkušenosti? Za každé rady, jak se toho zbavit, budu rád. Zkoušel jsem hřejivou mast (koňskou mast), vířivky, sauny, tejpy, masáže a lehké plavání. Nic tedy nepomohlo.

Opravdu nechci, aby jsem si utrhl sval. Chci to co nejdřív zregenerovat a začít cvičit nohy. (nejoblíbenější cvik je dřep)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lunreal

PříspěvekZaslal: po leden 04, 2016 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak doufej, ze nemas to co ja, mne uz to boli 8 let :) Taky se to zjevilo po par mesicich drepovani na med. vastu a nemohl jsem se te bolesti pri zatezi zbavit at jsem delal co jsem mohl (nebo i x mesicu bez treninku), byl jsem pak na ultrazvuku, mag. rezonanci, ortoped zjistil ze jde o nejaky rust svalove tkane uvnitr svalu - teleso cca 2*2cm, ktere mi roztlacuje svalova vlakna od sebe a tim zpusobuje tu bolest. Ale zaroven mi rekl, ze operovat to nemuze, ze by tim ten med vastus mohl poskodit tak, ze by to skoncilo hur nez je to ted. Tak doufej ze to mas jen upon :)
Pumprdlicek

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proboha nestraš! Nechci, aby mě to omezovalo 8 let. To je hrozný číslo. No a co s tím děláš ty? Prostě na to kašleš?

Já jsem se rozhodl, že prostě to ještě zkusím naprosto omezit. Všechny cviky nohou a vytvrvale regenerovat. Horší je, že zrovna tenhle sval je používán denně například při chůzi.
dodo1985

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen tak pro úvahu: Je to určitě způsobené posilovnou? Nesedíš třeba nějak blbě u kompu, nemáš špatné boty? Mě jednou opravdu záhadně bolela noha a pak pomohla změna bot. Zkus zvážit i tyhle věci. Docela často mi při bolestech nohou pomohly podřepy bez zátěže - spouštět se jen do mírné bolesti a velký počet opakování. Zkus eventuálně nějakého fyzioterapeuta...
Mablung

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná blbá otázka, ale byl jsi u fyzioterapeuta či ortopeda? Dokud nevíš co s tím je, tápeš. A pokud ti někdo bude radit, bude tápat jako ty a úspěšnost rady bude více méně o hodu kostkou, zda se trefí.
Pumprdlicek

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dodo1985: Zrovna nedávno jsem si koupil nové zimní boty, takže pokud to je botami, tak se uvidí. Nicméně nenosím jen jedny boty. V botníku mám pár párů, tak vybírám každý den :) Myslím si, že bolest začala, když jsem dělal výpady s těžkou váhou. Trochu nestability tam bylo. Pak jsme jeli na cyklisťák a tam si to určitě neodpočinu ba naopak.

Mablung: Není to blbá otázka. Nikde jsem s tím nebyl. Je mi 23 a ještě mám dětskou doktorku. K zubařce vůbec nechodím a zuby mě vůbec netrápí. Nerad chodím za těmito "hlavami". Jeden mi řekne dejte si na to něco studeného, další něco teplého a třetí mi řekne, ať to nechám v klidu. Nicméně dlouho jsem neměl problém tak dlouho, takže máš asi pravdu a měl bych přestat tápat a někam s tím zajít.
Mablung

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pumprdlicek napsal:

Mablung: Není to blbá otázka. Nikde jsem s tím nebyl. Je mi 23 a ještě mám dětskou doktorku. K zubařce vůbec nechodím a zuby mě vůbec netrápí. Nerad chodím za těmito "hlavami". Jeden mi řekne dejte si na to něco studeného, další něco teplého a třetí mi řekne, ať to nechám v klidu. Nicméně dlouho jsem neměl problém tak dlouho, takže máš asi pravdu a měl bych přestat tápat a někam s tím zajít.

Nebuď debil a skoč si za fyzioterapeutem a ortopedem. Ortoped či tvůj lékař ti mohou předepsat fyzioterapeuta, takže za něj nemusíš platit. Nech se vyšetřit a uvidíš. A pokud se ti nebudou zdát, změň je.

Zapamatuj si do života, že pokud tě něco bolí, tělo ti bolestí dává najevo, že je nějaká tkáň drážděná. Pokud to budeš ignorovat, může prasknout a nebo to může přejít do chronické fáze. Máme "bezplatné zdravotnictví", tak se ho neboj použít.
Poman

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když máme to bezplatné zdravotnictví tak tu napíšu že mediální vastus to na 90% nebude a dokonce i že primární problém proč to vzniklo bude jinde než v koleni.
Pumprdlicek

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já ale vím, co mě bolí (ale ano půjdu se ještě ujistit k fyzioterapeutovi). Zde se ptám, jestli to někdo měl taky a jestli ano, tak jak to léčil.

Rychle na stránku:

Přejdi na: