Ahoj komunito,
jednou jsem si řekl, že začnu cvičit a když už tak pořádně. Stalo se tak 11 měsíců zpět, kdy mi bylo 22 let a v tu dobu jsem při výšce 178cm vážil 68Kg - vše jsem měl hubené.
Udělal jsem si tedy nový jídelníček, objemový pro ektomorfa (1,8g bílkovin; 5g sacharidů; vlákninu a tuky jsem si nechal dopočítat) vše jsem kontroloval v aplikaci, která mi hlídala hladiny a počítala výdej/příjem) dle zadaných parametrů.
Netrvalo to dlouho a přišli pozitivní výsledky, začal jsem nabírat a vše se zdálo v pořádku. Po nějaké době, když jsem překročil 80kg jsem na sobě začal pociťovat určité změny, které mě už trochu znepokojovaly. Strie v oblasti hýždí, siroká stehna, vyvalené břicho,.. atd. Upravil jsem tedy příjem sacharidů s tím, že
gainer s nízkým GI jsem zařazoval už jen po tréninku.
Dnes, po 11 měsících vážím 88Kg a přemýšlím jak dál. Hrudník mám 104, zadek 98, břicho 93, biceps 39, stehno 68...
Zhruba 8 měsícu vůbec nesladím a nejím nic sladkého, nejím bílé pečivo, nejím vepřové, žádné omáčky, polévky nic takového. Maso upravuji na vodě, rýže suchá stejně tak brambor a těstoviny. Jím výběrové šunky a sýry s vysokým procentem sušiny. Večer před spaním kvalitní měkký tvaroh s polotučným mlékem.
Momentálně se dá říct, že se má váha témeř zastavila, houpavým stylem +/- nějaké to kilo pomaličku přibírám. Tuk možná trochu odpadl. Mrzí mě ale mé břicho, nezdá se být tlusté jen je extrémě nezpevněné - vyvalené což je způsobeno laxním trénováním této oblasti.
Závěrem se chci zeptat:
-Je možné aby se změnil somatotyp člověka při změně životního stylu? (z ekto na endo?)
-Mohu díky úpravě stravy pomalu snižovat hladinu tuku a pokud možno nabírat svalstvo?
Rád si nechám poradit. Předem děkuji za každou připomínku!
Vénan